Firning

Jag vet att jag drack lite vin igår men jag tycker faktiskt att jag och John har varit superduperduktiga idag så därför unnar jag mig ett halvt glas rosé idag också! Jag ska strax byta om och bege mig hem till familjen Drakfelt, men innan dess ska jag dela med mig lite av mina tankar. Ni vet lite sådär som jag gör mellan varven.

Idag tänkte jag prata lite om karma. Jag vet inte hur många av er som är som jag och tror på liv efter döden, andar, en högre makt etc. Jag ÄR sån och det har jag varit så länge som jag kan minnas. Av olika anledningar har jag valt att tro på liv efter döden och andar. Dock inget jag tänker berätta här för tja, jag kan ju faktiskt inte berätta allt för er här. Även om jag vet att en del av er tycker att ni känner mig ganska så bra. Btw så gör ni ju faktiskt det också, jag öppnar upp mitt hjärta här lite då och då! Men några saker behåller jag för mig själv och mina nära och kära.

Innebörden av karma är ju att om man gör något dåligt, t.ex. stjäler så slår karman tillbaka på ett negativt sätt. Någon olycka drabbar dig eller du får en otrolig otur. Alltså karma slår tillbaka.. Om du istället är hjälpsam och ärlig i ditt sätt att vara så "belönar" karman dig genom att det händer bra saker. Du kanske får tur eller glid som min mamma brukar säga. Positiva saker händer dig!

Jag är uppfostrad med att man ska hjälpa dem man håller av såsom vänner, familj och de nära vänner man skaffar sig. Jag tror att karman har hjälpt mig mycket i livet, kanske en del tur också men jag försöker faktiskt vara en bra människa. Givetvis är jag fortfarande människa och gör fel precis som vem som helst, men jag tror fortfarande på att man ska bete sig så som man vill att andra ska bete sig mot en.

Beter du dig som en idiot mot människor så får du igen det dubbelt! Så enkelt är det. Är du en bra människa eller i alla fall förösker så belönas du genom livet. Ibland när saker och ting är mörka så kommer karman in och räddar en! Visst är det väl fantastiskt? Jag tycker det! Å ja jag kanske är konstig men jag tror så mycket på det så att även om det inte skulle finnas så finns det för mig. Så fall kanske jag har skapat min egen karma? Eller nej.. det lät jättekonstigt? Men kanske?

Jag kan dock tycka att karman slår ner på de som beter sig illa. Jag har många, många exempel på det i mitt liv. Människor som betett sig illa mot mig eller folk i min närhet har råkat illa ut på olika sätt. Otur, olycka.. u name it. Ja och tro nu inte jag är någon vodootant som sticker nålar i trasdockar för det är jag inte... Kan förstå om man tror det efter detta inlägget men det är jag inte. Detta kan givetvis ha varit slumper, men jag tror det in. Väldigt många slumpmässiga händelser på samma gång i sånna fall?!

Aja, nu ska jag fira att det är lördag, att jag och John har varit duktiga och dricka upp mitt vin innan jag byter om! Jag ville bara filosofera litegrann som jag gör ibland! Ha nu en fantastisk lördag kära ni!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0