Matdags!

Medan den är i ugnen tänkte jag lägga ut mitt recept på ytterligare en paj. Ja det får bli min specialité för har man en gång lyckats med att göra paj så misslyckas man inte igen!

Idag är det tacopaj som står på menyn.

Man behöver till pajen:
Smördegsplattor
300g Köttfärs/veggiefärs (Själv använder jag givetvis veggiefärs eftersom jag är en ikke köttätare)
½ fetaost/salladsost
10 svarta oliver
3 soltorkade tomater

Till stanning behöver man:
1 ägg
1 dl mjölk

Tillbehör:
1 kesella naturell
3 vitlöksklyftor
Lite goda kryddor förslagsvis piffi eller grillkryda
1 burk tacosås

Värm smördegsplattorna i ungnen från start så att de tinar. När de är klara lägg dem i formen så att den är helt täckt.

Stek upp färsen i en kastrull, eller ja i stekpanna om man så vill.. Men jag föredrar kastrull så man inte har färs i hela köket. Blanda i kryddmixen och låt det bli helt färdigt så att säga. När den är klar häll över den i pajformen och smeta ut det så det är jämtfördelat.

Dela de svarta oliverna på hälften och spre ut över färsen, därefter delar du de soltorkade tomaterna på samma sätt och även den halva fetaosten. Lägg det utspritt så där inte är någon del av pajen som inte får något.

Knäck ett ägg i en bunke och häll i mjölken. Vispa så det blir jämt fördelat. Häll över pajen.

Sådär, in i ugnen i 220 grader i cirka 20-25 minuter.

När pajen svalnat skär upp en bit och ta några skedar av varje sås och bón apitit!

Snabbt, enkelt och supergott!





Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0