Det mänskliga beteendet

Påväg till jobb så satt jag som så många gånger förr och analyserade saker in i minsta detalj. Ja bara för det så betyder det inte att jag kom fram till något vettigt.. Men jag har ändå analyserat det.. NOGA!

I grund och botten är människan skapad för att vara egoistisk eftersom vi har en självbevarelsedrift. Rent djuriskt så sätter vi alltid oss själva främst för att vi är viktigast och för att vi ska tänka så. Fast jag kan tycka att så var det kanske under dinosauriernas tid eller tja kanske under grottmänniskotiden. Idag vet vi att om man inte sätter sig själv i dåliga situationer (då menar jag umgås med kriminella/blir kriminell etc) så behöver man inte vara orolig eller kanske tänka så mycket på sig själv. Ja mer än nödvändigt alltså, hälsa och välbefinnande är ju faktiskt viktigt för oss...

Jag har sett det mycket eller ja kanske i alla fall förstått det under mina yngre tonår, (kanske från 13 årsålder och uppåt eller ja fortfarande får jag väl säga) hur otroligt egocentrisk människan är. En del människor kan vandra över lik för att framstå så mycket bättre än de andra, än sina vänner eller arbetskolleger. De struntar fullständigt i vem de sårar eller gör skit för så länge DE får synas. Däremot ska ALLA ta hänsyn till dem och finnas DEM till handa. Något ni känner igen?

Jag börjar undra om det har med våra djuriska instinkter att göra eller om människan faktiskt bara är dum och egoistisk? Är det meningen vi ska vara såhär och visst har det väl blivit värre? Men det kanske beror på att jag inte förstått det tidigare..? Eller?

Mitt i allt det här så känner jag givetvis människor som är raka motsatsen. De tänker mer på andra än sig själva. En otroligt fin egenskap, men den kan också bli så otroligt farlig i fel umgängeskretsar. De där egocentriska människorna utnyttjar dessa människor till max, de kramar ur dem tills det inte längre finns någonting kvar och därefter kastar de bara bort dem som gårdagens tidning. Livet är inte tänkt att vara enkelt, men varför ska det vara så svårt? Kanske lär vi oss av detta eller så gör vi det inte och kanske blir våra barn ännu värre än vi?

Ska inte spekulera så mycket mer nu, bara märkliga tankar. De måste bara ut mellan varven.

Kommentarer
Postat av: maria

sant det du skriver. jag tycker det är sjukt att det finns så mycket egoism. and it's bad.

2011-05-26 @ 09:39:09
URL: http://mariaaa.ratata.fi
Postat av: Alice

Ja det tillhör inte det mest attraktiva i min värld precis.. Man kan ju hoppas att våra ungar blir vettigare än så...

2011-05-26 @ 09:48:41
URL: http://alicealizee.blogg.se/
Postat av: Arlinda

Jag vet vad du menar B2 Bajjjs och skiiit är det :(

<3 på dig

2011-05-26 @ 12:10:42
Postat av: Alice

Jaa jag håller med dig B1½ <3 till dig också!!

2011-05-26 @ 14:32:46

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0