Rätt eller fel?

Misstänker att de flesta av er känner igen den här bilden från Facebook eller andra communitysidor. Jag förstår att budskapet ska vara positivt med tanke på att dagens modeller är smalare än än tandtråd och att det under några omständigheter som helst INTE är hälsosamt att vara en size 0 på konstgjordväg. Alltså att man svälter sig själv eller tar diverse bantningskurer. Kurver är vackert, visst är det så.

MEN då kommer man till nästa krux, eller problem vad man än vill kalla det. Tänk alla de tjejer och killar som faktiskt bara ÄR smala och har hög ämnesomsättning och som inte kan påverka sin vikt. De kan äta hur feta saker som helst och ändå vara smala. Är det inte okej att vara smal då? Ska man vara kurvig för att vara vacker? I vissa fall kan människor som är så smala bli förolämpade när andra påpekar hur smala de är och att de borde äta mer. Många av dem äter, men inte går de upp ett gram för det. Lika väl som en del som är kruviga (grövre) inte kan gå ner kan inte heller en del av de smala personerna gå upp.

Budskapet med bilden ska vara att man är vacker som man är, men indirekt förolämpar man istället de som är smala (även om jag förstår att det är inte tanken) för enligt den här bilden ska man vara kurvig. Istället borde det kanske stå "This is hot but this is hot too".  Man kan inte påverka hur man ser ut och vilka gener man föds med och därför borde man inte heller säga att något är bättre än det andra. Skillnad blir det när man överdriver konsumtionen av mat eller när man drar ner på maten, då blir det en sjukdom och det är en helt annan sak. Men jag tycker man borde tänka på att vi alla är födda med olika förutsättningar och att alla dras till olika drag/utseenden på kvinnor/män och tur är väl det. Att vi gillar olika. Men ibland känns det som om något som ska vara väl menat kan bli så fel, iaf i mina ögon. Vad tycker ni?

Kommentarer
Postat av: Inna

Jag håller med dig! :) Bra skrivet!

2012-04-10 @ 20:42:55

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0