Ett filosofiskt drag

Facebook. Under årens gång har jag fått en hel del "vänner" på facebook. En del är väldigt goda och nära vänner (även IRL) medan andra är människor man stöter på lite då och då och andra bara är bekanta. Jag tycker Facebook är en rolig grej eftersom det är enkelt att hålla kontakt med gamla vänner från exempelvis gymnasiet eller från ett tidigare jobb. Ibland undrar man vad någon gör och då är det enkelt att ta sig en snabbkik på dera profil eller som vissa säger snoka runt litegrann.. 
 
Förutom att FB har tillgång till alla bilder och bla bla bla, ni vet själv vad jag menar.. Så finns det en sak som stört mig många gånger och det är de här människorna som älskar att gnälla i sina statusar. En del saker kanske är ironi som jag är för trög för att fatta men visst är det väl också så att det finns de människor som älskar att gnälla och tycka synd om sig själva. De som hävdar att alla andra är idioter medan de alltid har rätt och OJ så synd det är om dem. Eller är det bara jag som lyckats med att ha en minoritetsgrupp som älskar att gnälla? 
 
Självklart har även jag gnällt på Facebook. Jag har också varit så, men när man inser hur otroligt tråkigt det är att läsa en uppdatering om hur någons liv suger, aldrig är bra eller att den och den är en idiot. Man inser helt plötsligt hur enkelt folk kan tröttna på en om man bara sitter och gnäller om allt elände. Ingenting blir bättre av att gnälla och det gäller inte bara på FB utan i verkliga livet också. 
 
Man har bara ett liv och det ska man ta vara på och göra så mycket kul och vettigt av som man bara kan. Även o mdet finns diverse spekulationer om ett liv efter döden och allt som ska hända så vet vi inte det förrän vi är där och varför chansa? Livet är en gåva och alla har vi lite svårare stunder då och då men vi har också de roliga och bra stunderna, så varför inte belysa det positiva i vårt liv istället för att ständigt påminna oss själv och andra om det dåliga! 
 
Ja och hur jag kom från FB till vanliga livet, det vet jag inte. Men det är bara en sådan kväll då jag har filosoferat litegrann. Det blir lite som det blir. Over and out. 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0