Min älskade lille Kola <3

Inatt så fick min bästa vän och hjärtevän somna in i mitt knä för att gå över till andra sidan. Å jag kan säga att det känns förjävligt att mista den man älskat och tagit hand om i så många år. När han kom till mig som en liten valp så fick han plats i min hand och de följande veckorna efter det sov jag med honom på golvet i veckor för att han skulle känna sig trygg.
 
Det var där vår kärlek tog fart och under dessa underbara 11 år så har jag haft den bästa vännen man någonsin kan tänka sig. Vi har varit ute på mängder av äventyr tillsammans och vi har träffat mängder av människor och hundar. Jag hade hoppats på att vår resa skulle fortsätta några år till men livet eller universum hade andra planer för min älskade Kola. 
 
Det finns så mycket som jag skulle vilja skriva och säga men jag vet inte riktigt hur jag ska få ner det i skrift. Kanske får jag avvakta tills tankarna blir klarare igen..
 
Mitt hjärta kommer att sakna en puzzlebit tills den dagen vi ses igen Kola <3. Sov så gott!
 
 

Min fina lilla kille ❤️

Idag några timmar efter jobb så fick jag åka in med min fina kille Kola till djursjukhuset. Han har sedan natten haft lite svårt att andas och väser fram ljud.. Han ska stanna där och jag hopper innerligt att han kommer hem till mig imorgon för han är redan så otroligt saknad och jag är aå orolig för honom..

Han är trots allt den enda kille som jag aldrig tröttnat på och som jag haft den absolut längst relationen med någonsin ( 11 år). Så snälla, fina vänner och läsare.. Sänd över lite positiv energi till honom så att han frisknar till snabbt! 




Måndag

Då var det ny vecka igen! Idag har det varit en händelserik dag på jobb och en aning lugnare på hemmafronten faktiskt. Förutom att jag lyckades få halva currykaret i maten så tycker jag att kvällen varit bra!

Är fortfarande helt begeistrad över hur snabbt saker och ting har förändrats till det bättre den här månaden. Det enda som jag behöver återfå rutinen på nu ör träningen men jag tror det blir lättare nästa vecka när det vanliga schemat rullar igång.

Jag är så otroligt tacksam för att jag blivit en person som verkligen vågar att chansa, numera. Förr var jag ganska så mesig med det men jag har de senaste åren lärt mig att våga ta chansen när den dyker upp! Jag hoppas att flera av er läste känner likadant för som jag sagt så många gånger förr så ångrar man bara de sakerna man aldrig gjorde!

Sov så gott, min klocka ringer 06.00!




Vilken månad

Oj vilken fantastisk månad december har varit och faktiskt ännu är för mig. Förutom att jag fått ett jobb jag trivs kanon på efter bara två veckor så har jag fått kontakt med gamla vänner och bekantskaper jag länge saknat. Och inte nog med det så känner jag faktiskt att jag har en del människor omkring mig och i mitt liv som är helt underbara! En del av den ångrar jag att jag inte träffat tidigare! Men Sen så har ju allting sin tid och sin plats m.

Just nu är jag så trött att ögonen går ihop så kanske blir mitt inlägg imorgon bättre ! Jag ville bara dela med mig av min glädje idag! Tack fina människor som finns i mitt liv och tack till er som dykt upp igen ;)!




Vlogg hälsning

Här kommer en lite försenad julhälsning till er!
 
 
 
 
P.S Ladys dogfie från igår ;)
 
 

Julafton i bilder

Goddag!
 
Medan jag väntar på att min vlogg ska laddas upp på youtube, så tänkte jag lägga upp bilder ifrån igår. Inte så många men ändå några som förmedlar lite julstämning i alla fall ;)! 
 
 
 
 
 
 
 
Åh ja, i år blev det improviserad julgran i form av jultallsgren :P. 
 

God Jul!

God Jul, kära läsare!
 
Jag hoppas att ni alla haft en underbar julafton såhär långt i varje fall! Min egen har varit helt underbar, men jag ska erkänna att jag blir rätt så trött efter en snaps eller två.. Det skulle rentav räcka med att jag bara luktade på korken faktiskt.. Men så är det nog när man är vegan. Jag tyckte iofs jag tålde lite som vegetarian men som vegan så tål man minsann ännu mindre. Men det är ju egentligen ganska så bra eftersom det inte blir så dyrt då ;P. Japp.. Jag försöker alltid hitta det positiva i allt ;)!
 
Jag hoppas som sagt att ni alla haft en underbar julafton so far och att den fortsätter så här kvällen ut! Min är kanon på alla sätt och vis! Det har minsann hänt mycket på den här veckan som jag kanske inte riktigt kan förklara här och just nu, men det är i varje fall bra och julafton är inget undantag!
 
Ha nu en underbar kväll, så bjuder jag på en riktigt, riktigt gammal julselfie :P!
 
Tror året var 2008 eller eventuellt 2009..... Så ja, varsågoda en 20 eller 21-årig Alice :P Skratta eller gråt, väl själv haha! 

Lillejulafton

God kväll!
 
Är ni alla förväntansfulla inför julafton imorgon? Själ ser jag alltid fram emot julafton även om det kanske inte är riktigt på samma sätt som det var när man var barn. När man var liten handlade det så mycket om julklappar medan det snarare idag handlar om att mysa och ta tillvara på den tid man har med familjen och nära och kära. I varje fall för mig. 
 
Idag så vaknade jag hyfsat utvilad och påbörjade dagen med den sista inhandlingen inför julafton. Därefter så har jag förberett det som går att förbereda inför julmiddagen och städat det som behövts. Så har jag inte lika mycket att fixa imorgon :). 
 
Nu ikväll var jag på bio och såg "En underbar jävla jul" med bl.a Robert Gustavsson och Helena Bergström. En riktigt sevärd film! Jag tycker den är lite i stil med "Tomten är far till alla barnen", så om ni gillar den tror jag ni kommer att gilla den här också! 
 
Nu blir det snart sängen för min del, har lilla Lady i knäet nu när jag skriver och hon verkar också vara ganska så trött eftersom hon lutar sig mot min arm. 
 
Tänkte passa på att önska er en god natt så hörs vi imorgon!
 
 

Snaaaark!

Nu är jag nyäten och nyduschad och tänker inte göra någonting annat ikväll än att softa! Det har varit tidiga mornar både igår och idag pga att bilens delar var felbeställda, men så kan det ju bli ibland men nu är den äntligen klar! 
 
Hade egentligen tänkt jag skulle mala egen senap idag, men ni vet hur farligt det är när man lägger sig i soffan en liten stund.. Ja precis, jag blev ruskigt trött så det får nog avvakta tills imorgon men resten av julfixet inför julafton!
 
Nu blir det tv:n och ja jag lovar att det kommer ett trevligare och mer inspirerande inlägg snart ;)!
 
Sov så gott när det är dags för er!
 
 

God morgon!

God morgon!

Jag hoppas att ni fått en bra start på morgonen! Själv så ringde klockan 06.15 trots att jag inte börjar förrän senare idag. Men så kan det vara när bilen ska fixas innan allt julstökande. Saftey comes first!

Jag hade en mysig söndagskväll igår med packetinslag ing, glögg, bra musik och tv. Jag hade dock lite svårt att somna igår men förhoppningsvis så kan jag ta igen den missade sömnen ikväll! 

Det känns som om det kommer bli en ruskigt, ruskigt bra vecka med mycket spännande att se fram emot! Hoppas att ni har en lika god känsla inför veckan som jag har!

Hörs senare!

Såhär pigg ser jag ut idag :)!

Fjärde advent

Tänk så fort december har gått! Jag vet att månaden inte är slut än, men det är redan den 20:e och jag tycker att det var den första december för bara några dagar sedan. Men som de så fint brukar säga, så går ju tiden fort när man har roligt!
 
Jag hade en väldigt mysig kväll med Cassie igår och vi hann med hela TVÅ skräckisar! Tur jag har henne, för ingen annan verkar vara pepp på skräckisar längre, alla blir så himla rädd och der är ju just det som jag älskar med skräckisar (knäpp som man är..). Men det är ju en himla tur att vi alla är olika och jag är så tacksam att jag faktiskt har någon att kolla med!
 
Inatt sov jag som en prinsessa och dessutom så började dagen med ett väldigt trevligt meddelande.. Ja, tyvärr säger jag inte mer än så, för lite hemlisar får jag ju allt ha haha. Men oavsett så fick det mig i alla fall på fantastiskt humör idag så jag har inte känt den minsta irritationen under julshoppingen idag (vilket de flesta av er kanske vet är ganska så lätt såhär nära inpå julen). Resterande del av kvällen blir nog ganska så lugn. Jag hade tänkt tända det fjärde ljuset på adventsljusstaken och sätta mig ner och mysa med en bok innan det är dags att laga middag.
 
Jag önskar er en underbar eftermiddag och kväll om det inte kommer fler inlägg idag ;). Det vet man ju aldrig riktigt säkert med mig :P!
 
 
 
 
 Ja och den här bilden får ni för att variera det hela :P Varför se normal ut när man kan se ut såhär?
 
 

Lördag in action

God eftermiddag!
 
Snacka om att jag haft en effektiv dag idag! Till att börja med så sov jag ut ordentligt vilket varit helt fantastiskt, man uppskattar verkligen sovmorrnar när man gått upp tidigt två dagar i rad (ja oj så jobbigt det lät haha.. Jag är inte van vid det ännu men det kommer). 
 
Jag har hunnit med en bra löptur innan ösregnet kom, gå på två hundpromenader varav den ena en aning längre, jag har städat hela huset och dammsugit. SÅ jag tycker själv att jag legat i ganska så bra idag! Ikväll ska jag tillbringa lite kvalitétstid med min fina stjärna och kolla på lite skräckfilm som jag förstod hennes sambo inte var jättelycklig över :P, och ta igen alla missade samtal vi inte hunnit med de senaste veckorna ;)!
 
Jag önskar er alla en underbar kväll, så kanske vi hörs senare annars hörs vi imorgon!
 
 

Fredag

Då har det gått 11,5 timme sedan jag steg upp imorse/natt och trots det så har jag känt mig både pigg och glad under hela dagen! Sen har det väl kommit en liten släng av trötthet sådär en halvtimme då och då men efter några hundpromenadert så är jag helt klart på g igen!
 
Nu är min första arbetsvecka över och jag tycker att det har gått bra och framför allt så känns det bra! Så nu har jag en ledig helg där jag ska förbereda lite av julmaten och bara mysa omkring och umgås med härliga människor. 
 
Idag blir det dock en väldigt lugn kväll, har en känsla av att jag kommer somna med boken i pannan som jag gjorde igår kväll när jag tänkte läsa lite innan det var dags att sova. 
 
Nu ska jag surfa runt och spana på lite spännande grejer ;). Hörs senare!
 
 

Torsdag

God kväll!
 
Nu sitter jag här med värsta matkoman efter att ha ätit två veganska burgare.. Ja jag förstår att det låter mycket, men när man håller igång med träning, djur och jobb så får man faktiskt lov att vara hungrig å äta två burgare (det får man faktiskt även om man inte gör allt det där för att det är gott och för att man kan..). 
 
Idag var jag uppe i ottan kan man ju säga. 04.30 ringde min väckar klocka imorse men jag vaknade faktiskt pigg och utvilad så det var inte så tufft att gå upp tidigt som jag hade förväntat mig. Nu hoppas jag bara att det går lika lätt att stiga upp imorgon, men det gör det säkert! 
 
Imorgon har jag lite kortare dag vilket gör att jag ska passa på att göra lite ärenden innan det är dags för fredagsmys! Får väl även börja så smått att planera vilken mat som ska finnas på julbordet nästa vecka. Alltså, tänk så fort tiden har gått.. Jag tyckte precis att jag flyttade tillbaka till skåne och nu är det hela fyra månader sedan. Men å andra sidan så har jag hunnit med en hel del små äventyr och nytänk under de här fyra månaderna och väldigt, väldigt mycket positivt. Så det har varit fyra härliga månader (egentligen tre eftersom jag var på kanarieöarna i en månad) för mig! Å fler ska det bli!
 
Önskar er en härlig kväll, så hörs vi imorgon!
 
 

Onsdag

Hej på er!
 
Idag är jag hemma lite tidigare än igår så jag har bättre tid att skriva ett ordentligt inlägg. Igår var jag helt slut i huvudet av alla nya intryck på jobbet så det blev kudden nästan direkt. Men det är som jag skrev igår, härligt att vara på g igen och på ett ställe som det verkligen känns så bra på! Så det känns som om jag kommer ha en härlig tid framför mig. 
 
När jag intagit mitt goda kaffe så ska jag faktiskt ta med mig Kola på en långpromenad såhär på kvällskvisten. Imorse innan jobb så prioriterade jag hundarnas långtur framför löpturen så det får bli en lång och snabb powerwalk istället. Löpturen tar jag imorgon och på fredag när jag slutar medan det fortfarande är ljust ute :)!
 
I övrigt så har jag inte sådär mycket annat att berätta just idag. Har lite tankar på ett nytt inlägg om del 2 attraktionslagen och relationer men det får vi ta imorgon eller på fredag tror jag. Ja, om jag inte skulle bli sådär oförskämt pigg efter powerwalken! 
 
Hoppas i alla fall att ni alla har haft en lika underbar start på veckan som jag har haft, så hörs vi senast imorgon ;)!
 
 

Nytt jobb

God kväll eller kanske god natt är bättre uttryckt!

Idag började jag på nytt jobb och har varit i fullgång hela dagen/kvällen! Det är kul att äntligen vara på g igen och detär  härligt när man redan första dagen känner att man hamnat på en väldigt trivsam och härlig arbetsplats! Det hör kommer att bli bra!!

Nu är jag dock så otroligt trött att ögonen går ihop av sig själv.. Dröm så sött, hörs imorgon!




Ny vecka och nya möjligheter

Hej på er!
 
Hur har veckans start varit för er? Själv så kan jag väl erkänna att det känns att det är måndag ;). Det vill säga att jag är lite småtrött, men det får man lov att vara när det är måndag. 
 
Jag har hunnit rasta hundarna på en ordentlig runda idag och fått gjort en del ärenden som behöver göras men har några som ska göras lite till såhär på den senare eftermiddagen. Därefter är det måndagskväll för hela slanten och ladda inför resterande del av veckan! 
 
Imorgon börjar jag med ett nytt äventyr och det känns så otroligt roligt och spännande! Det ska bli kul att äntligen få komma igång igen och få lite rutin på vardagen. Så ni förstår kanske att jag har en väldigt spännande vecka framför mig (och som jag längtat).
 
Nu ska jag sätta mig och läsa litegrann innan jag ska klra mamma till tåget. 
 
Ha en trevlig eftermiddag tills vi hörs nästa gång ;)!
 
 

Hur tränar du?

Jag minns det nästan som om det var igår. Jag satt ungefär vid den här tiden på året, 16 bast gammal och började inse att jag kanske inte längre kunde äta precis vad jag ville utan att de syntes.. Nu såhär i efterhand så inser jag väl att det egentligen handlade om vad man kallar för "valpfett" dvs. när man håller på att växa till sig från barn till kvinna. Men det visste jag inte då och när jag helt plötsligt fick köpa byxor i större storlek så gav jag ett nyårslöfte om att börja träna på gymmet. 
 
Såhär 11 år senare så håller jag fortfarande det där nyårslöftet. Även om jag haft mina små avbrott lite då och då så får träning mig att slappna av och rensar huvudet på allt man kan tänkas samla på sig under dagar/veckor/år. Jag har under dessa 11 år testat på olika former av träningar med alltifrån att gå på gruppträningspass, träna på gymmer, springa, spinna till att faktiskt hålla i mina egna träningsklasser.
 
Just nu håller jag inte i några träningsklasser och jag saknar det faktiskt ibland.. Det är så roligt att motivera andra människor i något som jag själv älskar att göra! Men det kommer kanske i framtiden igen, vi får se.. Just nu har jag andra äventyr att ta tag i först! Det som jag däremot älskar att göra är att springa. Man sätter på lite musik och stoppar hörlurarna i öronen och sedan bara springer jag! Det är en sådan fantastisk känsla och en sådan underbar frihet att bara ha möjligheten att kunna göra det! I love it!
 
Att jag älskar löpträningen beror nog på att jag älskar att träna ensam för att kunna rensa tankarna (ja förutom när jag höll mina klasser, för det var bland det bästa jag visste). Som person (och vädur) så tänker jag väldigt mycket och har så otroligt mycket funderingar kring livet och vad jag ska göra härnäst, så för mig blir den ensamma träningen en form av terapi och otroligt värdefull kvalitetstid med mig själv. För som jag brukar tjata om (attraktionslagen bl.a) så måste man må bra i sig själv för att kunna må bra tillsammans med andra och det gör jag om jag får min träing några gånger i veckan. 
 
Men nu är jag lite nyfiken på hur ni tränar kära läsare? Gillar ni att träna ensam eller föredrar ni att träna med en kompis eller varför inte gruppass? Lämna gärna en kommentar eller skriv till mig på FB! Alltid lika kul att få höra ifrån er!
 
 

Trevlig Lucia och tredje advent!

Hej på er!
 
Hoppas att ni haft en härlig start på denna goa söndag/lucia/tredje advent. Min dag började med att jag vaknade utvilad, drack två koppar kaffe och tog på mig löparskorna för att springa i det underbara vädret! Det blev en bra runda idag får jag väl säga och när vädret är så underbart som det är kan man inte annat än go all in. 
 
När löprundan var klar så var det bara att byta om och klä sig varmt för att ta ut hundarna på en härlig strandtur. Jag lyckades tajma det relativt bra eftersom vi i slutet av promenaden märkte att det började dra ihop sig. Så jag och hundarna är väldigt tacksam över att ha fått solens goa strålar på oss nästan hela promrnaden. 
 
Nu återstår bara en varm och go dusch, lite skojsurfning innan det är dags att tillaga veganburgare med ungsbakade grönsaker.
 
Ha en fortsatt trevlig söndag så hörs vi senare!
 
 
 
 
 

Veganska tacos utan färs?

När jag ändå är lite skrivinspirerad så tänkte jag bara lägga upp ett förslag på hur man kan göra vegansk "tacofärs" utan halvfärdiga produkter såsom qournfärs eller sojafärs. Du behöver:
 
1 blomkålshuvud
1 gul lök
3-4 st tomater 
0,5-1 dl passerade tomater
1 tacokryddblandning
1 vitlöksklyfta
(Valfritt) Vitkål efter tycke och för lite mer uppfyllnad
 
 
Steg 1. 
Hacka och stek upp löken i olja eller veganskt margarin.
 
 
Steg 2. 
Hacka upp blomkålen i små bitar och fräs upp i stekpannan tillsammans med löken. 
 
 
Steg 3 (Om man vill fylla upp med lite vitkål hoppa annars ner till steg 4).
Hacka upp vitkål i lagom bitar och stek tillsammans med lök och blomkål. 
 
 
Steg 4.
Skiva tomaterna och blanda i stekpannan. Jag är själv inget superfan av tomat så därför hade jag bara i 3 st, men om man älskar tomater kan man säkert ta i några stycken till. Tillsätt även de passerade tomaterna och tacokryddblandningen. Låt puttra i några minuter tills du känner att blomkålen och vitkålen har mjuknat och voilà veganfärsen är klar!
 
 
 Smaklig spis!
 
 
 

Lördag

Idag så har det minsann varit full rulle på mig. Så full rulle att jag är helt slut nu (+ lite matkoma i vanlig ordning). Min dag började med en kortare hundpromenad i det underbara vädret och fortsatte därefter med dammsugning och dammtorkning. Kanske inte det roligaste att pyssla med en lördags förmiddag, men det ska ju göras. 
 
Belöningen efter städandet bestod av en strandtur med hundarna och även om vinden var lite kall så fick man nästan lite vårkänslor! Ja, jag vet.. Det är lite tidigt egentligen för det, men ja här nere i södern har vi minsann ingen snö för tillfället i varje fall ;)!
 
Resterande del av kvällen är satt till att spendera med familjen. I år kommer vi inte fira alla tillsammans så vi passar på lite såhär innan julen är här på riktigt. 
 
Önskar er alla en underbar kväll! 
 
 
 

Vilken vecka!

 
Då vart det återigen helg och precis som alltid så känns det som om veckan har rusat förbi! Men jag får säga att det här verkligen har varit en kanonvecka och än är den inte slut! Så det ska bli spännande att se vilka överraskningar som helgen bjuder på :). 
 
I nästa vecka så påbärjar jag lite nya äventyr och det ser jag verkligen fram emot såhär innan nya året tar sin start! Jag hoppas att ni alla haft en lika spännande och härlig vecka som jag och att ni inte stressar för mycket såhär i juletid. 
 
Idag bjuder jag på en anan låt av min "lilla crush" Anton Ewald ( jag bara älskar hans låtar.. ) som jag lyssnat på de senaste dagarna. Hoppas ni uppskattar den lika mycket som jag!
 
Ha en härlig fredag!
 
 

Woho!

Hej på er!
 
Ja, inlägget kommer väldigt, väldigt sent idag.. Men jag ville bara säga att jag haft en riktig kanondag och att jag kommer att berätta mer för er imorgon! Ögonen kan knappt hållas öppna.. Sov så gott! Hörs imorgon!
 
 

När man smider planer

Sådär då har jag även hunnit att göra vegansk ischoklad för i år. Sen är ju bara frågan om där blir något över till julafton för vi vet ju alla hur svårt det kan vara sådär efter maten när sötsuget kommer smygande, att låta bli att tjuva! Nåja, det är ju enkelt att göra nya i varje fall om det skulle vara så att de "försvinner". 
 
Imorse eller nej, inte imorse men i förmiddags när jag satt och kollade på Malous författarskola så blev jag så otroligt, otroligt sugen på att skriva en bok. Iofs så har jag haft den här tanken väldigt länge men den blev liksom mer verklig idag. Jag vet vad jag ska skriva om och jag har börjat få så mycket kött på benen att jag tror att jag kan börja faktiskt! Det kommer kanske ta lite tid och jag kanske borde börja med en ordentlig dator eftersom mina två senaste craschade.. Men fördelen är ju att det faktiskt snart är mellandagsrea och egentligen behöver jag bara en laptop som man kan skriva på och inget sådär överdrivet sensationellt! 
 
Ja vi får väl se hur det blir med det där, men en bok ska det minsann bli! Å nej, jag är för ung för en självbiografi just nu så något sådant blir det inte. Men, ja ni får reda på mer när det är dags! Men tips om billig och hyfsat bra dator tas gärna emot!
 
Ha nu en underbar kväll
 
Mvh, den blivande författaren ;P!
 
 
P.S Ja och gonatt, för det blir nog inga fler inlägg idag ;) D.S 

Veganfrukost, inte så svårt!

Nu har jag faktiskt varit vegan i hela två månader! Wohoo! I början så tyckte jag det var svårt vad man skulle äta till frukost eftersom jag fick för mig att man inte kunde äta de flesta bröd.. Vilket jag ganska snabbt insåg var fel eftersom de flesta man kan köpa är helt okej.. Dock föreslår jag att man kontaktar företaget som tillverkar dem ifall där är e-nr som kan vara av animalisk art (detta vet jag tack vara appen Djurvänligt). Sen är det ju självklart absolut bäst om man bakar sitt eget bröd, men det är ju inte alltid man har tid med det.. Men om man tycker det är krångligt så har jag lite tips jag kört på de senaste två månaderna:
 
 
1. Bananpannkaka
Det här är väldigt enkelt och kan göras något nyttigare om man vill. Du tar helt enkelt en banan (förslagsvis relativt stor) och sedan 1 dl vetemjöl (eller grahamnsmjöl då blir den mer matig) och mosar samman. Tillsätt även lite, lite vatten eller soja/havredryck för att få den mer smetig. Å ner i stekpanan med vegansk margarin eller rapsolja!
 
Vill man kan man även tillsätta lite kako, sirap, nötter eller bär. Man får prova sig fram! Snabbt och enkelt!
 
2. Gröt
Gröt är inte så svårt att göra. Köp en gröt du gillar och kok upp med vatten ha sedan sojadryck eller ikaffe som "mjölk". Personligen så undviker jag osmaksatt havremjölk för den tavlan gjorde jag första dagen.. Inget gott alls.. Men smaken är ju som baken så det är kanske någon av er som gillar det!
 
Till gröten brukar jag även skära upp ett äpple, en banan eller apelsin att ha i. Då blir det lite sötare och lite godare!
 
 
 
3. Hummus på macka
På morgonen är man ibland trött, man ska iväg till jobbet och har varken tid eller ork att göra något avancerat. Då gör man som man alltid har gjort (jag i varje fallI), man tar sig 1-2 mackor på morgonen. Du kan ju välja att använda ditt eget bröd som du vet vad där är i eller köpa ett färdigt vegansk i matbutiken. Köp eller gör din egen hummus och kleta på mackan och voila klaaaart! 
 
3.1 Vegansk pålägg
Gillar man inte hummus eller tycker det är besvärligt att göra så har ju bland annat, Astrid och Aporna ett väldigt bra och stort utbud av veganska pålägg att välja emellan. Ja, eller varför inte göra lite mackor med vanliga och hederliga grönsaker? Det funkar lika bra!
 
4. Fruktsallad
Ett annat snabbt och enkelt alternativ är att dra ihop en fruktsallad. Välj två-tre frukter och skiva upp och strö gärna över lite kanel elelr kako och vips, klart att äta! 
 
Hoppas ni nyblivna (eller veteran) veganer har lite nytta av inlägget. Tips är varmt välkomna eftersom jag tycker om att ha många alternativ att välja på som inte nödvändigtvis behöver kosta så mycket!
 
Ha en fortsatt trevlig onsdag!
 

Vill man så kan man!

Ni som känner mig vet att jag de senaste åren faktiskt alltid baka lussebullar intill jul, eller hur? Ja och för er som inte känner mig så väl än... Då har ni lärt er något helt onödigt och oviktigt idag ;)! 
 
Idag testade jag att göra lussebullar på veganskt vis och det gick alldeles utmärkt! Det enda som man kanske kan märka av det på är att de int får den gyllenbruna färgen då man inte kan pensla med ägg.. Jag testade med rapsolja på en av plåtarna för att se om det gick, men tyvärr inte. Men jag kan lova er att de minsann är minst lika goda som de vanliga!
 
 
 

Tisdag

Det må vara lite grått och trist ute idag, men för mig så har det varit en grym dag! Två kanonsamtal och en bra känsla inombords, ja det kan inte bli bättre! Dessutom ska jag eventuellt baka lite lussekatter ikväll (det blev aldrig igår såklart..) om jag inte ska ut på äventyr, man vet aldrig men oavsett så kommer dagen fortsätta i samma härliga stuk! 
 
Idag tänkte jag köra ett litet corepass framåt kvällen för ni vet, det är ju jul och man har en tendens (även som vegan) att hitta saker som har lite för mycket av det goda i sig.. Men sen är det ju bara jul en gång om året så det är faktiskt helt okej! 
 
Ha nu en underbar eftermiddag så hörs vi senare!
 
 

Det där med att råda andra- attraktionslagen

Det här inlägget har jag varit sugen på att skriva väldigt länge, men det har inte riktigt blivit av nu under hösten. Men som ni kanske förstår så läser jag en del just nu och främst så läser jag böcker och bloggar/artiklar om attraktionslagen. Så häromveckan så läste jag ett kapitel som handlar om att veta vad man tycker och om andras vägledning, så jag tänkte faktiskt prata lite om vägledning ifrån andra, mina tankar delade med Ester och Jerry Hicks ( Be så ska du få, kap 19.)
 
Andra kan inte förstå dina önskningar eller känslor
 
Nu kan jag inte tala för alla er därute som sitter och läser de här långa och textfyllda inläggen men jag tror i varje fall att en del av er känner igen det jag ska berätta. Visst är det så att många gånger under livets gång när man stöter på problem eller hamnar i ett vägskäl så finns det väldigt många personer i ditt liv som vill vägleda dig. Är det något ni känner igen, nu när ni ser tillbaka på det? I mitt fall har det i varje fall varit så. Det kan vara allt ifrån kära familjemedlemmar som bara vill ditt bästa till vänner/bekanta som anser sig ha varit med om exakt samma sak och som medvetet eller omedvetet har både åsikter, regler och önskemål om hur du borde leva ditt liv.
 
Om jag ska utgå ifrån mig själv så vet jag att man i svåra perioder i sitt liv ofta väljer att lyssna på de människor som man tror har rätt eftersom man inombords är i en total obalans eller rättare sagt det kan vara totalkaos. Så när man har mycket i huvudet eller om man är ängslig så är det så otroligt svårt att känna efter vad som är rätt, vad som är fel och vad man egentligen vill.. 
 
Så nu ska jag säga en sak som kanske upprör en del men... Vet ni vad? Ingen annan människa i världen kan veta vad som är bäst för dig. Varför? Jo för att återgå till attraktionslagen så kan inte de förstå vibrationsinnehållet i dina önskningar och varför du befinner dig i den situationen som du gör det kan bara du och enbart du själv göra. Med detta så menar jag inte att din familj och dina vänner vägleder dig i fel riktning avsiktligt, utan de råder dig att göra vissa saker för att de älskar dig eller bryr sig om dig. Men trots att de försöker vara så osjälviska i sin rådgivning till dig som de bara kan så är det omöjligt för dem att skilja sina egna önskningar för dig från önskningarna de får ifrån sig själva. 
 
Det låter lite luddigt och jag vet ju själv att det ibland känns bättre att lyssna på någon annan när man inte alls vet vad man ska göra. Men mitt bästa råd är att faktiskt bara sätta dig ner och TÄNK och KÄNN efter på riktigt. Stäng in dig en kväll eller två eller varför inte en helg och bara känn, känn, känn! Jag vet att det kan vara läskigt till en början om man hellre vill välja att stänga av och fortsätta som om ingenting har hänt eller kanske ta det där rådet av den, den och den för då slipper du ta ansvar för dina handlingar just då. Men om man fortsätter att skjuta upp saker och välja att inte själv ta ansvar så kommer du inte hamna i harmoni med ditt inre och dina vibrationer kommer sända ut obehag/vrede/osäkerhet och precis som vanligt med attraktionslagen så attraherar du till dig mer av detta.. Det blir som en ond cirkel eller nej, inte en cirkel utan snarare spiral. Dessutom kanske du tar råd som du får ångra senare i livet och är det då verkligen värt det?
 
Ger inte du själv råd då? 
Som yngre så hjälpte man alltid varandra med diverse frågor och märkliga situationer så jo självklart. Å jag ger råd än idag, men mitt vanligaste svar då blir att: "Såhär tänker jag och jag tror att jag hade agerat såhär MEN det är bara du själv som känner vad som är rätt." Å vi vet ju alla hur otroligt lätt det är att råda andra, så länge som man inte själv befinner sig i situationen. Därför finns jag gärna där och lyssnar, kanske till och med kan komma med något praktiskt råd om det är en fråga om praktiska lösningar men just när det kommer till vad en annan människa känner så försöker jag låta dem själv klura ut vad det är de känner.. För oavsett hur bra råd eller vägledning jag kan ge personen så beytyder inte det att det är rätt för just den personen. Personen måste själv känna in vad som är rätt och kanske eventuellt förstå varför man hamnat där man hamnat och det kan jag (eller någon annan) sällan hjälpa till med.
 
Mitt bästa råd (utan att vara psykolog), är att faktiskt ta dig tid att känna efter vad du vill, vad det är du känner och varför. När du vet att du känner obehag för en situation så vet du också vad du inte vill och kan därför sluta att fokusera på det. Lägg då istället din fokus och vibration på de saker som du faktiskt vill. Fråga familj/vänner/bekanta om råd men ta dem inte så blodigt, för ingen vet egentligen vad som är bäst för dig förutom du själv. Det spelar ingen roll hur kloka och visa människorna är för de befinner sig inte på din plats just nu utan det är du som gör det och du har själv tagit dig dit, även om vi inte alltid vill tro det.
 
Vi har fått gåvan att känna våra känslor, så gå på din magkänsla och känn efter vad du egentligen verkligen, verkligen vill. Jag lovar, det blir enklare för varje gång som du gör det!
 
 
 
*Tillägg:
Givetvis kan man ändå be andra om råd för att bolla idéer och bli mer klar över sina tankar, men det är enbart du själv som vet vad som är rätt. 

När livet belönar en <3

Hej på er!
 
Just nu känns det som om klockan är åtta-nio snarare än fem i fem.. Men det är mörkret som gör det och visst är det väl ändå lite mysigt när man kan tända ljus och ha mysbelysningen igång? 
 
Idag har jag hunnit med en del trots att det blev en rejäl och välbehövlig sovmorgon! Som jag nämnde i mitt tidigare inlägg så tog jag mig en tur ner till Falsterbo med mina hundar. Det var en uppskattad och härlig runda både för djuren och för mig. Sen när jag kom hem så hade jag lovat att ta pappas hund på sin långtur (han har svårt att hoppa upp i bilen så därför får han en egen tur när vi åker iväg). 
 
Ja och sen så var det ju dags för den där löpturen som jag inte alls var sugen på idag... Inte ens litegrann.. Ni får inte missförstå mig för jag verkligen ÄLSKAR att träna (misstänker de flesta av er vet detta redan :P), men efter förra veckans full rulle och lite för mycket av det goda.. Så var jag inte särskillt pepp faktiskt. Men eftersom jag är envis så satte jag igång en bra spellista på spotify och tog på mig löparskorna och gav mig ut. Å ja, det gick jättebra! Dessutom så fick jag en alldeles underbar belöning av universum.. Bara kolla så vacker himlen var i slutet av löprundan (inget filter behövdes):
 
 
 
 

What a lovely start!

God middag på er!
 
Alltså wow, vilken härlig start jag haft på veckan! Jag har sovit som en prinsessa och vaknar till strålande solsken och en behaglig temperatur ute. Så eftersom jag åt en sen frukost ska jag sitta här och smälta maten en liten stund innan jag ska ta ut mina små älsklingar på en härlig promenad i Falsterbo sen tänkte jag åka till affären för att inhandla det som saknas för att kunna göra veganska lussebullar! Jag hittade ett recept som verkade gott och inte alltför krångligt, så det ska bli spännande! Alla andra år så har jag ju gjort dem på traditionellt vis men eftersom jag älskar utmaningar så tror jag det här kommer bli riktigt, riktigt bra!
 
Ha nu en underbar start på veckan, så hörs vi lite senare!
 
 

Bästa julskivan

Nu är det ju faktiskt juletid och trots att jag hade tänkt ställa in julen så har jag varit och letat fram ljusstakarna hos pappa(ja och att det bara var en av sex ljusstakar som fungerade, det hör inte hit haha..). Å bara för det så kände jag för att sätta igång lite julmusik och jag ska erkänna att min julspellista på spotify är ganska så klen.. Men sen kom jag ihåg att min absolut favorit julskiva genom åren ÄNTLIGEN dykt upp på spotify!
 
Skivan är från 1997 och givetvis är det min första idolkärlek som har gjort den.. Japp, jag pratar om de tre långhåriga bröderna Hanson. Alltså jag tror seriöst att jag hade en crush på Taylor Hanson i minst fem år... (Sen att jag bara var 9 år gammal 1997.. det säger väl en del eller?). Jag var ju helt öävertygad om att vi skulle gifta oss, precis som alla andra tusentals fans runt om i världen haha!
 
Aja, tillbaka till julskivan! Deras skiva heter Snowed in och ja, som sagt. Jag tror jag alltså har lyssnat på den varje jul (jag har ju givetvis den på cd) sedan jag fick den 1997 d.v.s i 16 år. Oj, det var länge när man ser det sådär.. Jag tycker den är bra och sedan är det nog en aning nostalgi för mig. Jag minns jularna sedan man var barn och alla förberedelser med julsånger och dylikt i skolan. Det var en mysig tid, så kanske är det just därför den skivan har satt sig. Ja och för att jag än idag faktiskt tycker om Hanson, de lovade ju en ordentlig spelning i Sverige där runt 97-98 men än så har de inte dykt upp.. Men jag väntar troget.
 
Nej, nu blev det ett lite udda inlägg igen, min trötta hjärna ville bara dela med sig av favoritskivan. Har ni spotify så hittar ni albumet --->HÄR.
 
Sov gott med er! 
 
 

Attraktionslagen och relationer 1

God eftermiddag på er!
 
Hoppas att ni haft en härlig helg! Min egen helg har varit jättebra även om den inte alls blev så som jag planerat, men det kan vara skönt det också! 
 
Egentligen så hade jag tänkt göra en videologg om detta ämne men efter tre försök så gav jag upp. Hundarna skällde i bakgrunden eller så dök det upp annat mitt i, så jag kände att det kanske inte var meningen idag.. Så därför gör jag ett långt inlägg och så får den som orkar läsa!
 
Jag vet att många är nyfikna på hur det fungerar med attraktionslagen och relationer (inte minst så var jag det själv iaf). I det här inlägget så kan det handla om allt ifrån kärleksrelationer till vänskapsrelationer eller familjerelationer, men jag vet att de flesta är nyfikna på kärleksrelationsdelen så därför kommer jag i första hand att utgå ifrån det. Å ja, varför ni ska lyssna på en person som ganska nyligen blivit singel? Ja det vet jag inte, men till skillnad från förut så får jag för varje dag som går lite bättre kläm på det här med attraktionslagen och jag förstår mer och mer varför det inte fungerat hela vägen ut med de killar jag varit tillsamman med tidigare. 
 
Erfarenheter
Det första som man kanske tänker på är VARFÖR träffade jag den här personen som behandlade mig på detta och detta viset.. Hur kan man attrahera till sig något sådant? 
 
Jo för innan man har haft en relation eller emellan relationer så är det ju så att man tänker på egenskaper som man vill att en partner/vän ska ha. Man kanske känner att en del egenskaper är tilltalande eller för den delen väldigt oattraktiva.. När någon egenskap är väldigt oattraktiv så tänker man "En sådan egenskap vill jag INTE ha i min kommande relation" Vad händer? Jo ni attraherar dels till er de egenskaperna som ni absolut inte vill ha eftersom ni tänker på det och sänder ut vibrationer som attraherar till sig de där oönskade egenskaperna. Likaså fungerar det med de egenskaper vi eftersöker hos en potentiell partner/vän, man sänder ut vibrationer och sedan ser universum till att sammanstråla dig med en person som har de egenskaper du söker eller INTE söker efter. 
 
Så om vi utgår ifrån att du har fått en del av egenskaperna som du sökte hos en partner/vän samt en del av de egenskaper du absolut inte ville ha.. Då kanske du/ni inser efter några månader, år etc. att ni kanske inte var som skapta för varandra. Du kände kanske att just den här egenskapen som jag trodde att jag ville ha inte alls passade dig.. Bra, då vet du det och inför nästa partner/vän vet du att du inte ska eftersöka just den här egenskapen utan fokusera på något annat. Alla människor vi möter ger oss erfarenhet om vad vi vill ha respektive inte vill ha och ger oss på så vis en erfarenhet om vad det är vi egentligen är ute efter. De ger oss alltså en klarhet i vad det är vi egentligen vill ha och som får oss att må bra.
 
Hur gör man då? 
Ja för det första så tror jag personligen att vi måste pröva oss fram. Man måste inleda olika relationer för att få erfarenheten om vad det är man egentligen vill ha. Utan erfarenheter så hade vi famlat i mörkret och just därför är det också så viktigt att man inte ångrar sina tidigare relationer, för de har ju faktiskt lärt oss vad det är vi inte vill ha. 
 
När man vet vilka egenskaper man inte vill ha så ska man sluta tänka på/och prata om dem. För vi vet ju alla hur lätt det är att prata/tänka om/på exakt de egenskaper man inte vill ha på en partner. Eller hur? Jag har i varje fall varit proffs på det förut. Desto mer fokus du lägger på de egenskaper du faktiskt söker efter, desto snabbare går det också att attrahera till dig personer med just de egenskaperna. Dock är det väldigt viktigt att du inte själv försöker tvinga fram något, utan låt universum sköta det av sig själv och att du låter det ta sin lilla tid. Om du tvingar fram något med en person så kommer du se att personen kanske bara har en del av de egenskaper du eftersöker och många av de egenskaper du inte vill ha just av den anledningen att det är de vibrationerna som du sänder ut. Så ta det lugnt och låt universum jobba. Det enda du ska göra är att fokusera på de egenskaper du vill ha hos en partner så kommer någon med alla de egenskaperna att dyka upp i ditt liv inom kort.
 
Tips
Ja eftersom jag själv inte varit singel så länge så vet jag inte riktigt om det fungerar eller hur lån tid det tar. Men det tips som jag kan ge er om ni är på jakt efter en ny partner eller vän är att skriva en lista på de egenskaper som ni vill ha på personen. Inga krav är för stora eftersom det handlar om vad du verkligen vill och din lista kan inte heller bli för lång! Så bara skriv, skriv, skriv!
 
När jag läste upp min lista för en av mina bästa vänner så sa hon direkt "Alice... Du kommer vara singel i resten av ditt liv" men i samma anda så kom vi också fram till att en person som jag nyligen stött på faktiskt hade en del av (kanske alla) de egenskaperna... Å ja, nu vet ju inte jag om det är så att den här personen och jag kommer träffas mer eller om det kommer bli något på kärleksplanet, det är lite svårt att avgöra just nu.. Men med detta vill jag säga att min lista som jag satt upp faktiskt verkar fungera eftersom jag i varje fall attraherat till mig en person som bär på många av de egenskaperna jag eftersöker. Om jag bara låter detta ta sin egen lilla tid utan att oroa mig för när rätt person ska dyka upp, så tror jag att det kommer av sig själv så fort universum arbetat klart. Kanske är det den här personen jag och min kompis pratade om och kanske är det någon helt annan som har ALLA de egenskaper jag eftersöker. Det handlar om att ha tålamod. 
 
Exempel på saker man kan skriva på sin lista är:
 
Jag söker en partner som är omtänksam.
Jag söker en partner som är kärleksfull. 
Jag söker en partner som tycker om att laga mat.
Jag söker en partner som... 
 
 
Ja ni förstår själv hur det fungerar. Det viktigaste är att man fokuserar på en persons inre egenskaper och alltså inte så mycket på det yttre. Jag vet inte om det fungerar att öven ha önskemål på hur personen ska se ut men om någon har erfarenhet av det så får ni gärna skriva till mig och berätta :). 
 
Ja det var väl det jag ville säga idag, jag kommer skriva ett inlägg om hur man arbetar på redan existerande relationer lite längre fram.
 
En del av er kommer säkert tycka det låter dumt och en del av er kommer säkert att testa ;). Givetvis kommer jag att berätta för er om det fungerar för mig men jag har en känsla av att det kommer att göra det och eftersom jag inte har någon stress så gör det mig inget när rätt person dyker upp. 
 
Ha nu en fortsatt trevlig andra advent och ge mig gärna feedback eller tips på annat kring attraktionslagen!
 
 

Baby let me hold you

God eftermiddag/kväll på er!
 
Hoppas att ni haft en härlig start på dagen såhär långt! Idag så vaknade jag heeeelt utvilad och gud vilken fantastisk känsla, för igår var jag verkligen trött! Sen har ju ingenting idag blivit som det var tänkt.. Alla planer han ändrats, men sen å andra sidan så tror jag att det kanske finns någon bra mening med det! Jag berättar för er när jag vet vad ;)!
 
Btw, ni vet ju att jag sa att jag hade en sak jag ville berätta för er? Nu är det ju inte riktigt klart ännu, men det går i rätt riktning. Det är nämligen så att en väldigt fin vän till mig håller på att fixa en ny blogg och en helt ny design till mig! Så det kommer bli en hel del förändringar här men jag hoppas att ni tycker att det blir till det positiva! Det jag själv sett so far är riktigt, riktigt bra! När det är dags att lansera den nya bloggen så får ni ge oss lite feedback!
 
Nej vet ni vad, nu är det snart dags att göra lite kladdkaka igen.. Ibland tycker jag faktiskt att det är ett under att jag inte rullar ut från huset. Men jag är tacksam för det gör att jag kan äta vad jag vill! Underbart! 
 
Ja och sen har jag kommit på att jag nog är lite småbetuttad i Anton Ewald... I varje fall i hans musik (ja han är ju rätt så söt iofs), för den är riktigt, riktigt bra! Hans musik är bra både på svenska och engelska, I love it! Favoriten är ju fortfarande "Du & jag", men även "This could be something". Men de har jag ju redan delat så jag lämnar hans "cover" eller ja vad man nu ska kalla det av "Vill ha dig" nedanför. 
 
Ha en underbar lördag för det ska jag ha!
 
 

Låååång dag

God kväll på er!
 
Gud vilken lååång dag jag har haft idag. Klockan ringde 04.50 och sedan dess har det varit full rulle på mig. En rolig och lärorik dag får man väl säga. Såhär på kvällskvisten somnade jag till i soffan några minuter och just nu känner jag mig både trött och rastlös på samma gång.. Märklig kombination, men det känns som om det blir en tidig kväll för mig idag.
 
Imorgon har jag en spännande dag framför mig. Om vädret tillåter så blir det lite trevligheter under dagen och även kvällen bjuder på trevligheter så ja, det ser ut som om jag kommer att ha en väldigt bra lördag! 
 
Nu är jag typ sådär överdrivet trött att lgonlocken nästan går ihop.. Har ett bra inlägg till er imorgon, ni får hålla ut!
 
Sov gott när det är dags och festa gärnet för den här pensionären idag ;)!
 
 
 
Fotograf: Kjersti Rosdahl

If I could write you a song..

and make you fall in love I would already have you right under my arm... 
 
Ja nu är jag sådär finurlig igen men ibland så bara dyker det upp saker i mitt huvud och då måste jag få ut dem på något sätt och skrivandet är ju ett av de där sätten ;). 
 
Hoppas att ni alla har haft en underbar dag! Själv har min varit väldigt, väldigt bra so far! Just nu har jag suttit och gjort lite research på hur jag ska ta mig från punkt A till punkt B, det var inte riktigt lika enkelt som jag trodde att det skulle vara men å andra sidan så verkar det inte heller vara så himla krångligt. Jag får bara se till att gå upp väldigt, väldigt tidigt imorgon så att jag har god tid på mig. Min klocka är satt på 05.10, så vi får hoppas på att det blir en ruskigt bra dag imorgon! 
 
Idag så har jag haft ett väldigt trevligt möte/fika med en av mina bästa vänner! Alltså, när man har så bra vänner som jag har så blir man helt varm i kroppen varje gång man tänker på dem! Det är helt fantastiskt och jag är verkligen så lyckligt lottad som lyckats hitta några riktiga guldkorn. Riktiga vänner som alltid är ärliga och som finns där i vått och torrt är väldigt svårt att hitta, men jag har verkligen lyckats! Ni är absolut bäst, bara så att ni vet och jag älskar er av hela mitt hjärta <3. 
 
Fotograf: Kjersti Rosdahl
 

När blev alla så mycket yngre?


 
Ännu en kväll sitter jag och lyssnar på låten Du & jag av Anton Ewald. Jag tycker den är så himla söt på något sätt och den får mig glad! Som jag skrev i ett inlägg för några veckor sedan så känner jag mig nästan lite nykär fast jag inte har någon person att vara nykär i (inte för tillfället iaf :P). 
 
Sen fick jag för mig att se hur gammal Anton var. Jag gör sådär ibland när jag har lite dötid över så tycker jag det är kul att läsa på lite om musiker och skådespelare. Han var visst född 93.. I mina öron känns det väldigt ungt, men sen när jag räknade på det så var det inte alls sådär överdrivet ugnt. Det är nog så att jag har blivit äldre.. Å jag vet inte ens hur det hände?! Men aja, han ser jättesöt ut i alla fall, fast han är väldigt ung.. ;P. Tror jag ska hålla mig på 30+ klubbarna framöver så jag inte får tag i allt för unga pojkar.. :P.
 
Å ja, jag vet! Åldern har ingen betydelse och det är faktiskt helt rätt, jag bryr mig inte så mycket egentligen. Yngre, lika gammal eller äldre det spelar inte så stor roll så länge som man har roligt tillsammans och man känner att man trivs med varandra. Ja och åter en gång så flummade jag iväg med ett inlägg som inter alls var tänkt att bli såhär, haha.. Men så är det att vara spontan! Bjuder på en Anton Ewalds video till bara för det ;) 
 
 
Sov så gott med er när det är dags!
 
 
 
 

Onsdag

Hej!
 
Idag har det minsann varit full rulle på mig exakt hela dagen! Jag gillar iofs dagar då det händer mycket så man får ändå säga att det varit en bra dag! Dessutom vaknade jag ordentligt utsövd imorse och jag vet inte när det hände senast.. 
 
Just nu sitter jag med en rejäl matkoma (som vanligt med andra ord) och funderar på om jag ska orka träna om en timme.. Jag borde, för jag har ingått ett avtal med mig själv att träna minst 30 minuter varje dag fram till julafton. Å seriöst, hur jobbigt är det att röra på sig i trettio minuter? Det blir ingen löptur eftersom det är för mörkt, men kanske ett corepass till eller lite utfall ;)!
 
Imorgon ska jag på en mysig fika med en fin vän och därefter ska jag börja så smått att planera min helg. Fredagen ser det ut att vara mycket action på och kanske lördagen också.. Jag vet inte riktigt ännu, men jag gillar när det händer saker så det är trevligt! Som ni kanske förstått så har jag ju inte direkt haft överdrivet mycket att göra just nu..
 
Nu önskar jag er en trevlig kväll så kanske vi hörs senare, annars hörs vi imorgon!
 
 

Nytt!

Snacka om att jag är riktigt mätt och belåten.. Jag åt en supergod middag som efterföljdes av en äppelpaj med oatleys vaniljsås! Jag har tyckt att den sett så spännande ut där i hyllan i matbutikerna så jag tänkte att det var värt att testa den idag! Så för alla veganer eller laktosintoleranta så är den att rekommendera :)! 
 
Tidigare idag så var jag ute på en liten snabbvift i Malmö. Så länge som jag bor hos min käre far så bor jag en liten bit utanför och det är väldigt, väldigt lätt att bli lat då.. Men idag så tog jag mig i kragen och inhandlade de här underbara skorna:
 
 
De kommer ifrån skopunkten och är av fuskläder samt varmfodrade, så det känns som om jag kommer ha de här snyggingarna ett tag! 
 
Nej, nu ska jag surfa runt lite och inte göra något vettigt alls.. Eller ja, det kan ju hända att det blir liiiite vettigt, men inte alltför mycket!
 
Ha en härlig tisdags kväll!

Julen är inställd

Hej på er!
 
De flesta av er som känner mig, eller ni som följt mig under åren vet ju att jag är julälskare nr 1! Normaltsätt i varje fall, men just i år så tror jag faktiskt att det inte blir så mycket julstämning som jag hade tänkt från början. Egenetligen hade jag ju planerat in det här året som något väldigt, väldigt stort (jag började planera förra julen nämligen..) men eftersom saker och ting inte riktigt blev som planerat och för att ALLA mina julsaker står i ett förråd i Hishult utanför Laholm.. Så blir det nog inte så mycket julpynt och julstämning som det brukar. Men egentligen så gör det kanske inget.. Kanske kan vara bra att ta en liten paus ibland, eller nej.. Det är det nog inte men i år så blir det lite annorlunda. Så i år är det jag och pappa som käkar veganskt julbord, det kan ju bli spännande haha! 
 
Ja och sen kanske inte julen alls blir inställd.. Man vet ju aldrig om jag får något av mina spontanryck som jag brukar få och åker och hämtar rubbet ;). Vi får se helt enkelt!
 
Jag hör av mig lite senare, nu ska det bakas vegansk äppelpaj som ska serveras med vegansk vaniljsås!