Happy Halloween

God förmiddag kära läsare!
 
Just nu sitter jag här och laddar inför min och Ladys löprunda. Vi skulle egentligen ha hunnit med den igår, men vi var hemma när det var helt kolsvart så det blev en lite längre promenad istället! SÅ just idag är jag extra taggad!
 
Ikväll ska jag fira lite halloween med fina vänner! Jag har till och med blivit lovad wifi (efter tolv har jag surfen åter igen) så om ni vill se vad jag pysslar får ni gärna adda mig på snapchat: alicealizee eller instagram: alicealizee . Jag sa ju att jag skulle ge snapchat en ärlig chans och det ska jag absolut göra! 
 
Sen söndag-måndag så står jag inför en väldigt stor känslomässig utmaning.. Om jag ska vara ärlig så vill jag egentligen bara stoppa huvudet i sanden och vakna någon gång till sommaren så alla känslor och obehag är borta. Men sen vet jag också att ingenting blir bättre av att dra sig undan så därför kommer jag imorgon möta min känslomässiga fasa och kanske, eller nej inte kanske. Antagligen så kommer jag må så mycket bättre när jag är påväg hem på måndag. För då kommer allt oavslutat att vara avslutat och jag behöver inte längre skänka det någon större tanke på ett tag. I framtiden kommer det såklart att finnas fina minnen att tänka tillbaka på, men just nu så vill jag bara vidare i livet.
 
Som ni kanske vet vid det här laget så är utmaningar min grej, och eftersom jag vet att jag klarar allt om jag bara vill så kommer jag lösa detta också. 
 
Ha en underbar lördag och glöm inte att adda mig!
 
 
 
 
 

Inför alla helgons dag

God kväll!
 
Idag har jag knappt suttit vid datorn alls, vilket är rätt så skönt. Ibland i alla fall. Jag och pappa har varit på min mormor och morfars samt farmor och farfars grav och smyckat inför alla helogns dag. Jag är ju långt ifrån ett proffs, det har alltid sett så enkelt ut när mamma gör det.. Men vi gjorde vårt bästa och till slut så blev det faktiskt ganska så fint med granris och hjärtan. 
 
Till middag idag blev det veganburgare. Guud så länge sedan jag åt burgare och guuud så gott det var! Tack anama för att ni numera enbart gör veganskt! I love it! 
 
Nu under kvällen så har jag mest suttit och funderat på livet. Å vad det är som gör att en del människor inte vågar ta steget att göra saker eller att chansa i livet? Förr var jag nog själv ganska så försiktig, men med åren så har jag insett att vi faktiskt bara lever ett liv och att man bara ångrar det man aldrig gjorde. Något kan gå väldigt, väldigt bra, men givetvis kan det också gå väldigt dåligt. Fast om det nu går väldigt, väldigt bra så behöver man ju aldrig oroa sig över att det ska gå dåligt? Å skulle det gå väldigt, väldigt dåligt så har man i varje fall lärt sig massor av det och kommer kanske inte att göra samma misstag igen.. Det beror ju lite på vad det är såklart. 
 
Ibland undrar jag varför människor är så rädda för att våga chansa? För att vinna måste man våga chansa och för att nå till något man aldrig varit måste man också göra saker man aldrig gjort förut. Ja, det låter ju enkelt och jag vet att det inte alltid är så lätt att utföra i praktiken. Men jag har i varje fall bestämt mig för att leva efter detta, ja och sedan är jag ju vädur också och det sägs ju att vi ska vara ganska så spontana.. En del av mina vänner håller nog med till 100% och en del av er håller säkert inte med.. Det beror nog på ifrån vilket sätt ni känner mig på ;). 
 
Livet är till för att levas och man har bara ett liv, så se till att leva det och gör alla galna saker du bara kan göra! För det är de där tossiga sakerna du kommer minnas när du sedan tittar tillbaka på ditt liv. 
 
Ha en underbar fredag! 
 
Lite bilder från dagen tillsammans med pappa!
 
 Vårt lilla husspöke som jag hittade häromdagen, han har varit med ett tag!
 
 
 
 
 
 
 

Dansa som om ingen ser

Har ni ibland dagar då allt bara känns så fantastiskt bra? Det är inte så att det har hänt något speciellt egentligen, men jag har kommit på mig själv med att gå runt och sjunga och dansa för mig själv när jag mår riktigt bra inombords. Idag och igår har det varit en sådan härlig dag! Det kan ju förstås bero på att jag har så otroligt mycket att vara tacksam för i livet. Jag har underbara vänner, jag har en fin familj och även om inte allt fallit på plats ännu efter flytten från Halmstad så känner jag hur saker och ting börjar röra på sig i rätt riktning. 
 
Jag har haft liknande upplevelser förut men jag tror aldrig att de varit så starka och i sån harmoni som jag känner inombords just nu. Det är lite svårt att förklara hur jag känner, men ett stort lugn och en varm trygghet beskriver det nog ganska så bra. Dessutom så har jag har kommit fram till en mängd nya insikter som jag antagligen aldrig någonsin hade kommit fram till om inte mitt liv ändrades så snabbt och på så kort varsel. Ibland så bara vet man att saker sker av en anledning och att det väntas en helt ny resa i livet. En spännande sådan!!! 
 
Jag ser verkligen fram emot allt underbart som kommer hända framöver och jag har ju små, små planer som kommer följa under tiden men sedan får livet själv visa vägen. Normaltsätt har jag alltid tyckt att det varit skitläskigt att inte veta vad som ska hända och ofta har jag oroat mig.. helt i onödan. Så den här gången litar jag på magkänslan och bara kör! Nu är det äntligen min tur!
 
Go' natt kära läsare!
 
 
 

Tack <3

Idag så vill jag bara säga tack till alla underbara och positiva människor som finns i mitt liv, ni är verkligen guld värda i alla lägen! Jag får så otroligt mycket energi av er så det är svårt att beskriva! 
 
Tack, tack, tack!
 
 

Torsdag

God förmiddag fina vänner!
 
Då har jag precis skickat iväg en jobbansökning igen, i eftermiddag ska en till iväg! Idag skiner inte solen riktigt lika mycket som den gjorde igår, men trots lite smådispyter här på morgonen så är jag faktiskt på ganska så bra humör ändå! Ibland är det inte så lätt att flytta hem efter sju år.. Man tänker lite annorlunda ibland och ja, tekniken går ju faktiskt framåt även i en positiv riktning.. Men tillslut så ordnade det sig som tur är :) 
 
Så jag tänkte behålla mitt goda humör idag ändå för om 1½ timme ska jag iväg och fika med en fin vän och sen får vi se vad dagen har att erbjuda utöver att skriva jobbansökningar ;)! 
 
Hoppas ni alla har en fantastisk dag så hörs vi senare!
 
 

Vilken härlig dag!

Oj vilken underbar dag det varit idag! Vädret har ju varit helt fantastiskt från det att jag steg upp imorse ända fram till ikväll med en vacker stjärnklar himmel! Det är så sällan som man faktiskt stannar upp och njuter av det som dagen har att erbjuda oss, så just idag är jag så otroligt tacksam för att jag faktiskt har gjort det! Tack vare det underbara vädret tog jag och Lady en lång löptur nu i eftermiddags i de varma vindarna. Alldeles underbart även idag!
 
Annars har jag inte sådär jättemycket nytt att komma med idag. Jag lyckades laga ytterligare en god vegansk middag ikväll! För varje dag som går så blir det lättare och lättare. Fast det visste jag nog innerst inne att det skulle bli, det är bara vanan att vänja sig av med ägg och mjölk i allt som varit lite svårt. Dessutom har jag insett hur otroligt mycket produkter det finns mjölk och ägg i som man inte tror ska ha det.. I en del av garants chips t.ex finns det mjölk i.. eller ja skummmjölkspulver. Dock ska de ha ett stort plus i kanten för att de fetstilar de ingredienser som är av animalisk karaktär. 
 
En sak jag märkte häromveckan var dock hur jäkla svårt det är att köpa lösgodis... Där fanns märken som var veganska men det var inte sådär överdrivet många. Dock såg jag att det på vissa etiketter stod att man arbetade för att få fram nya recept som skulle passa alla. Så det går i varje fall i rätt riktning. Iofs är det kanske lika bra att där är gelatin och mjölkämne i godiset för då slipper jag äta det :P. Det var länge sedan jag åt så lite "skräp" faktiskt. Sen har jag såklart hittat veganska chips och veganskt godis som jag kan äta.. Men det blir inte alls lika ofta! Så nu kanske träningen ger väldigt god effekt på kroppen! Det känns nästan så! 
 
Ja och jag har väl redan nämnt att jag kommer fortsätta att vara vegan även efter dessa 30 dagarna som jag satte nu ibörjan av oktober? Jag ser inte längre någon som helst anledning till att fortsätta dricka mjölk och äta ägg när jag klarar mig så bra utan. Dessutom kan jag sova med gott samvete. Jag vet att jag inte bidrar till att höns sitter i trånga burar eller att kor blir söndermjölkade.. Det känns faktiskt rätt så bra. Sen tycker jag fortfarande att det är ett val som är upp till var och en. Jag dömer ingen, däremot rekomenderar jag er att testa på vegetarisk eller vegansk kost någon gång i framtiden. Allting är svårt till en början men om man bara vill göra en insats för djuren så är det faktiskt inte så svårt i längden. Man lär sig hur man ska göra och som jag tidigare nämnt så finns det så fantastiska substitut i sverige i varje fall idag, så ni kommer inte märka så stor skillnad. It's a promise! Skulle det vara så att ni inte fixar det eller gillar det, så har ni i alla fall testat! 
 
Nej, nu ska jag slänga mig framför tv:n en sväng! Önskar er en underbar kväll så hörs vi imorgon!
 
 
 

Underbara onsdag <3

God förmiddag på er kära läsare!!
 
Gud vilken fantastisk morgon det är! Solen skiner och även om det blåser lite så är det varma och goa vindar! Som ni vet vid det här laget så tror jag både lite och mycket på en mängd olika saker. De senaste månaderna så har jag faktiskt läst fantastiska horoskop från veckorevyn som nästintill faktiskt stämt fullt ut. I synnerhet sedan början av september, det är nästan så att det är lite läskigt ibland. Så givetvis så rekommenderar jag er att ta en titt lite då och då, oavsett om ni tror på det eller ej! Ni hittar det HÄR om ni är lite nyfikna! Men det iaf jag skulle komma till är att det ser ut som en ny epok i mångas liv har börjat och den här morgonen på hundpromenaden så fick jag en så otroligt varm och härlig känsla inombords! Många stora fölrändringar är på gång just nu och jag kan känna det i hela kroppen!
 
Men som ni säkert vet vid det här laget så jag jag ju inget tålamod, så även om det känns bra så vill jag gärna vet vad det är som ska hända.. Helst igår! Men jag får snällt ge mig till tåls, men så länge det känns bra så kommer jag bara att tuta och köra! Å det är precis vad det gör just nu. Jag ahr en del små föraningar så vi får väl se om de stämmer ;)!
 
Ha en underbar dag kära läsare, så hörs vi snart igen!
 
 
 

Effektiv tisdag

Ni vet ibland när man skriver ifrån datorn så kommer saker/rubriker som man tidigare skrivit upp? Ja, precis. Idag när jag skulle skriva Effektiv tisdag (vilket jag också gjorde) så hade jag tydligen redan haft en sådan dag. Det kanske är tisdagarna som verkligen är min grej att vara effektiv på? Jag tror nästan det! För idag har jag dammsugat hela huset, dammat av stora delar av det och rensat överfyllda ytor samt diskat en maskin disk, tvättat lakan, satt in på nytt i diskmaskinen, handlat, lagat mat OCH sprungit en jäkligt go runda!
 
Nu den här timmen som följer ska jag spana lite på jobb och sedan ska faktiskt jag och pappa fira med en stor grogg  det goda beskedet som han fick igår om att cancern nu är botad. Vi skulle egentligen ha firat igår men vi var båda lite stressade och uppe med tuppen så vi sa att vi avvaktade tills idag istället. Å det kändes som ett bra beslut!
 
Löprundan idag gick riktigt, riktigt bra! Jag springer snabbare, är lättare i kroppen och springer betydligt längre! Wohoo! Dessutom kör jag lite styrketräning efter löprundorna så snart är man i grym form igen and I love it! 
 
Bjuder by the way på den här fantastiskt charmiga bilden på mig från löprundan.. Jag vet jag har en finne MITT i planeten. Men det är sådant som händer och ja, de flesta av oss får ju sånna snyggingar ibland! Jag fick faktiskt till och med en på magen! Det har jag nog aldrig haft förut, men någon gång ska ju vara den första.. 
 
Hoppas att ni alla haft en fantastisk tisdag så hörs vi imorgon!
 
 

Bra start på veckan

Jag vill börja med att säga tack för alla fina kommentarer och likes på förra blogginlägget! Jag och pappa är jätteglada och tacksama för alla era värmande ord <3! Vi hoppas också att om någon sitter i en liknande situation som vi gjorde julen 2014 (ni kan läsa mitt första inlägg om pappas cancer HÄR) när vi fick reda på att pappa inte alls hade något bråck utan cancer, kan se lite ljus i allt elände. Jag vet att det är svårt och vi vet också att det värsta av allt är allt jäkla väntande på alla prover.. All ovisshet man svävade i och som anhörig kan man inte göra ett skit.. Å det är ju allt man vill när ens förälder får ett sådant besked, man vill bara kunna ta bort sjukdomen. Men det kan man inte så stället får man finnas där som ett stöd och tillsammans kämpa mot sjukdomen. Å försök tänk positivt för kan min pappa bli botad som hade en så stor och aggresiv sort av cancer i tjocktarmen så kan din anhöriga också bli det. 
 
Nu blev det ett långt stycke om cancer igen, men jag ville bara delge er mina tankar och hoppas det kan vara en tröst för någon annan. Jag vet ju hur det känns. 
 
Som ni kanske förstår så har det varit en bra dag för mig idag, även om jag fick stiga upp tidigt idag. Jag känner att ögonlocken gärna vill vila sig lite, men jag hade tänkt vara uppe ett litet tag till för att gå ut och titta på fullmånen. Månen är så vacker när den får lysa upp natten och eftersom jag inte ska upp överdrivet tidigt imorgon så tänker jag faktiskt passa på! 
 
Efter pappas läkarbesök så har jag hunnit ta våra hundar på två promenader men även rastat grannarnas två hundar i över en timme. Å under min senaste hundpromenad så lyckades jag knäppa av en fantastiskt fin bild som jag tänkte dela med mig av ikväll. En bättre start på veckan än såhär kunde jag inte få, så jag hoppas ni hade en lika bra start!
 
Sov så gott!
 
 
 
 
 
 

Pappa är botad!

Idag var dagen då pappa skulle få reda på om operationen och cellgiftet har fått bort tjocktarmscancern helt och hållet. Pappa har under några veckor varit stressad för att få resultatet, vilket har varit fullt förståeligt och idag var det alltså den stora dagen. 
 
Till vår stora lycka så kunde den kvinnliga läkaren faktiskt säga att "Bengt, du är nu botad från cancern". Sen kan hon självklart inte garantera att han aldrig kommer att få återfall, för hon sa att det kunde hända men det var inte säkert att han skulle få det. Så nu framöver kommer pappa gå på årliga kontroller för att träffa läkarna som opererade honom. Det är helt fantastiskt! Så ikväll ska vi fira!! 
 
Jag vill faktiskt ge en stor eloge till Malmös sjukhus som har tagit så otroligt väl hand om min kära pappa. Det är så ofta man hör hur dålig sjukvården är och hur fel många behandlas.. Så vi var alla lite oroliga när pappa blev sjuk för hur det faktiskt skulle gå. Dessutom börjar pappa bli äldre så vi visste inte alls hur mycker resurser de skulle vara villiga att lägga på honom. Men vi blev verkligen positivt överraskade! All personal har varit helt fantastisk och de tog tag i pappas sjukdom direkt. Dessutom har uppföljningen skett kontinuerligt och allt ha skötts på ett underbart sätt. Så jag vill tacka i synnerhet onkologen i Malmö från djupet av mitt hjärta! Tack för att jag får behålla min pappa några år till, det är tack vare er som vi kan fira jul i år igen! Å mamma, tack för att du är envis och tvingade pappa till läkaren, utan dig hade kanske cancern vuxit sig ännu större och spritt sig. 
 
Nu ska jag ut och njuta av denna underbara dag med glädjande besked, så hörs vi kanske ikväll!
 
 

Det bästa som finns

Nu har jag gjort mina ärenden och hunnit äta lite rester som jag hade häromdagen så nu känner jag mig fokuserad. Idag så var jag med mina tre bästa vänner på stranden igen, ja och jag misstänker att de flesta av er redan har förstått att jag pratar om mina hundar. För er som är nya läsare här på bloggen så heter de Kola, Keddy och Lady.
 
Kola är den lille bruna charmknutten som fick mitt hjärta att smälta när jag var 16 år gammal.. Idag är jag 27 så om ni är något sånär bra på matte så förstår ni att jag har haft honom i 11 år redan. Det är inte klokt vad tiden går fort, men han är världens underbaraste lille kille och gud ska veta vilka tossigheter han har varit med på. Jag tror knappast att någon annan hund jag vet varit med på så många fester som han har varit. Å han har älskat varje sekund av det! 
 
Keddy är den svarta kleinspitzen, han är idag 12,5 år gammal så vissa dagar orkar han inte gå så snabbt så då försöker vi hålla ett lite lugnare tempo. Ja eller så bär jag honom helt enkelt.. Jag vet att han är lite bortskämd men han förtjänar det verkligen. Han är omplaceringshund och egentligen vart det min mamma som tog över honom när han var 5 år gammal. Jag och Keddy kom väl inte direkt överens i början, men jag har förstått att han inte hade det så lätt tidigare så det fick ta sin lilla tid. Idag är han verkligen en glad hund och han har fått ett fantastiskt liv och har en så stor och härlig personlighet att han charmar de flesta! 
 
Den lilla beigesvarta tjejen är Lady och hon är yngst i flocken, strax över två år. Här har vi en riktig tjej med långa ögonfransar och ett riktig tjejig personlighet. Är man ledsen så är hon där direkt och försöker slicka bort tårarna ifrån kinden. 
 
Som ni ser så har jag tre underbara hundar. I vår familj så är de inte bara hundar som de kan vara för en del människor utan de är en familjemedlem, precis som vem av oss andra som helst. Det är också just därför jag vill kunna starta mitt hundhem/hundhjälpsorganisation för att jag vill ge gatuhundar en ny chans, precis som Keddy fick. Och eftersom jag är en stor dagdrömmare så drömmer jag ju även i framtiden om att kunna hjälpa även andra djur, men jag känner att jag måste börja i någon ände innan jag sätter större mål (även om jag precis gjorde det :P). För att starta en organisation i sverige måste man i alla fall ha tre styrelsemedlemmar så det blir den första saken att ta tag i, dock kommer jag först kolla upp hur det skulle vara att starta en organisation utomlands. Det kanske krävs mindre.. eller så är det mer. Vi får se, en sak i taget.. Nu känner jag att mina tankar far iväg och att det här blev ett väldigt långt inlägg som blev väldigt annorlunda jämfört med vad jag tänkt.. Men det är ändå lite charmig när mina fingrar lever sitt eget liv. 
 
Ha en underbar kväll och håll gärna tummarna för mig och pappa imorgon. Vi ska in till sjukhuset och få reda på hur cancermarkörerna ser ut efter operationen och 4,5 månads cellgiftstablett i förebyggande syfte. Jag hoppas, hoppas, hoppas att vi kan åka hem och fira imorgon kväll att cancer är borta!
 
Sov så gott!
 
 Keddy, Lady och Kola
 
 

Vilken helg!

Sådär då är jag tillbaka till intranätet igen då.. Hur töntigt det än låter så tycker jag att det är skitjobbigt att inte ha surf i telefonen.. Jag tänker att det hade varit så himla smidigt att ha wifi härhemma men det vill sig visst inte riktigt. Aja, bara en vecka kvar tills det är påfyllt igen. Å ja jag lovar att börja använda snapchat då ;). Jag såg att jag fått lite nya följare redan!! Det tackar jag för, ni andra är också välkomna att adda mig: alicealizee
 
Igår så var jag på ett väldigt inspirerande och rörande event. Jag älskar att ha så underbara och glada människor runtomkring mig. Ni är alla en sann inspirationskälla! Jag är så glad och tacksam för att jag har getts en sådan fantastisk möjlighet som jag faktiskt har just nu, där jag kan hjälpa andra människor att lyckas. Det är en fantastisk känsla och helt obeskrivlig. Jag vill bara just nu att allt ska rulla på och ordna upp sig så jag kan köra igång på riktigt!
 
Efter eventet så åkte jag till en vän i Lund som jag inte träffat på sex år och ja när man har roligt så går tiden fort och efter allt som hänt de senaste sex åren var klockan plötsligt halvett.. För när man har roligt så går ju tiden otroligt fort fast den har ju rullat på ganska så bra ändå. Det var ju som sagt sex år sedan vi sågs senast och det kändes kanske som max två.. Läskigt det där, men roligt har jag i varje fall haft under tiden!
 
För en liten stund sedan så kom jag hem efter en fantastisk löprunda! Temperaturen var lagom och eftersom jag kände att jag hade det där lilla, lilla extra idag så utökade jag rundan ett par kilometer! Love it! Så imorgon är träningsvärken mer än välkommen!!
 
Nu ska jag strax hoppa in i duschen och iväg och handla. Återkommer med ett nytt inlägg senare ikväll!
 
Ha det gott så länge och lyssna på den fantastiska låten från Södra sidan! 
 
 
 
 
 
 

Fredag

Inatt så sov jag som en prinsessa! Det var verkligen välbehövt och dessutom så vaknade jag till världens vackraste höstmorgon. Solen sken upp alla dessa vackra höstfärger! Man kunde ju inte bli annat än på bra humör! 
 
Eftersom det varit underbart väder idag så tog jag såklart med hundarna på en underbar tur på stranden! Även om det blåste så var det så varmt i luften att man inte kände av det. Det var nästan så man kunde tro att det var vår på nytt! Sen nu på kvällen så har jag gjort lite hushållssysslor och lagat middag till mig och pappa. Nu ikväll så ska det faktiskt bli en väldigt lugn kväll, måhända att jag och pappa ska ta varsin grogg men annars tänker jag ladda inför morgondagens event! Det ska verkligen bli superspännande att få lyssna på externa och interna föreläsare! Så jag har verkligen något att se framemot imorgon :D!
 
Btw nu kommer jag här med mina små tankar igen (som jag ju alltid gör det vet ni.. ). Om det var igår eller förrgår minns jag inte men jag hittade en fin "quote" eller vad man ska kalla det. Den sa i alla fall: Don't ever let anyone dull your sparkle." Och gud så himla rätt det är men ack så svårt det kan vara att faktiskt hålla glöden uppe när inte alla andra gör det. Jag vet att det är superenkelt att säga till andra människor att man inte ska låta sig slås ner av andra människor eller påverkas av andra personers dåliga dagar.. Men ibland är det faktiskt inte så lätt. Så därför tänkte jag dela med mig av ett tips jag fått av två vänner för att undvika att andra förstör ditt humör. 
 
Om ni är som jag och har lätt att fånga upp andra människors känslor eller humörsvängningar så tänk er att ni har en stor glasbubbla runtomkring er. Ni kan tänka er den som en stor såpbubbla, ni vet sånna man gjorde som barn? Det är bara det att den här bubblan ska vara superstor, så att du själv får plats i den. Sen varje gång en person säger något dåligt eller är på dåligt humör så kliver du in i den här bubblan, du kanske hör vad de säger men ingenting de säger eller gör kan nå dig för det finns en glasbubbla som skyddar er. 
 
Sen finns det ju en annan sak man kan göra också, som kanske faktiskt inte är det bästa. Å jag är absolut inte stolt över att jag själv gör såhär ibland... Jag menar det verkligen, jag skäms.. För jag är normaltsätt en relativt lugn och sansad människa men när någon ger mig för mycket negativitet på samma gång så får jag tillslut så mycket att jag skriker på personen.. Jag vet att det inte är snällt och jag vet att de säkerligen inte behöver att någon står och skriker på dem. Men samtidigt så behöver jag inte heller alltid vara den som ska ta emot människors negativa känslor. Jag finns där gärna för alla och jag vill alla väl, men ibland blir det även lite för mycket för mig. Speciellt när man är väldigt känslig för energier. 
 
Så mitt bästa råd är nog att ni går efter mitt första tips som två av mina vänner gett mig. Jag kan dock själv ibland ha lite svårt att leva efter det och jag tror att man kanske måste öva rätt mycket innan det fungerar fullt ut. Men skam den som ger sig ;)!
 
Nej, nu får ni ha en underbar fredag så hörs vi kanske imorgon kväll! 
 
 
 
 
 
 

Vegansk linssoppa

Innan mitt "vanliga" inlägg publiceras så tänkte jag bara lägga in dagens middag plus recepten. Om någon av mina läsare vill testa på att vara vegan eller bara är sugen på något annat till middag idag! Å ja, linssoppa har alltid varit veganskt, i alla fall på mitt sätt ;)!
 
 
 
Linssoppa
 
Räcker till cirka 5-6 portioner. 
 
4 mellanstora potatisar
3 morötter
1 palsternacka
1 gul lök
1 purjolök
1 paprika i valfri färg
3-4 buljongtärningar
0,5 dl röda linser
 
1. Mät upp cirka en liter vatten i en kastrull och lägg i buljongtärningarna. 
 
2. Hacka ner den gula löken i små bitar och lägg i kastrullen. Fortsätt sedan med purjolöken.
 
3. Skala potatisen, morötterna, paprikan och palsternackan. Dela dem i lagom stora bitar och lägg i kastrullen
 
4. Låt grönsakerna koka i cirka 20-25 minuter. Glöm inte röra runt emellanåt. 
 
5. När potatisen, morötterna och palsternackan mjuknat är det dags att lägga i de röda linserna. Låt dem koka i max 10 minuter och lyft därefter av kastrullen från plattan. Låter man linserna koka för länge finns det risk för att de koker sönder. 
 
Smaklig spis!

Torsdag

Inatt så sov jag faktiskt inget vidare. Jag är lite utav en nattuggla så jag var i säng ganska sent, men när jag väl la mig så var jag faktiskt trött.. Men det hjälpte inte för jag vaknade flera ggr under natten. Men så är det ju ibland så jag får väl hoppas på att jag sover som en riktig sten inatt! Pga den ganska dåliga sömnen så har jag varit lite småseg, men ändå tillräckligt vaken för att utöka min löprunda, söka lite jobb och laga mat till mig och pappa. 
 
För första gången någonsin så lyckades jag göra en ordentlig såsredning på bara vatten och mjöl! Wohoo! Annars brukar jag alltid misslyckas med det, så såsen blir helt rinnig av sig. Jag gjorde faktiskt en supergod sås idag. Jag använde mig utav passerade tomater, lite frusen spenat, en buljongtärning och lite havrebas. Svingott! Förvisso så är jag lite trött på att äta passerade tomater till allt för att det inte ska bli för torrt, så om någon har ett bra recept på någon vegansk sås så är de mer än välkomna! Det är superbra om de inte är alltför avancerade, för jag blir ofta hungrig pang på det.. Å då tar det ju lite tid och då orkar jag inte *skäms*. 
 
Hmm, nej annars har jag inget speciellt att berätta just nu. Får kanske återkomma ikväll eller imorgon!
 
Ha en fantastisk eftermiddag/kväll!
 
 

En färgrik dag

Jag tror att de flesta av oss har sådana dagar då vi egentligen bara hade velat dra täcket över huvudet och sova bort dagen. Förr var jag sån väldigt ofta, men eftersom jag är en mycket envis vädur (som förövrigt också tänker väldigt, väldigt mycket...) så har jag gett mig f*n på att jag ska bryta det mönstret. Såhär tre år senare så har jag faktiskt lärt mig att hantera det på ett bra mycket bättre sätt än vad jag gjorde förr. Förr gnällde jag och var tjurig på omvärlden som inte förstod mig. Men idag så försöker jag hitta de små, små positiva sakerna som man faktiskt har i sitt liv varje dag som man bör uppskatta. Även om det låter som en sliten fras så är det ju faktiskt så att även om man har en dålig dag så finns det ALLTID något positivt. Även om det ibland tar lite tid att finna de där små sakerna så finns de där och istället för att fokusera på det där dåliga man känner eller presentationen som inte gick som man tänkt sig, så ska man lägga energin på de där små och positiva sakerna istället. För ju mer uppskattning och tacksamhet du visar i livet, desto mer sådant får du i ditt liv.
 
Ja, jag vet. Det låter för enkelt för att vara sant.. Precis så tänkte jag också för några år sedan, när jag var mer pessimist än optimist. Men vet ni vad? Det är faktiskt precis så enkelt, och det fungerar. Så idag när jag kände att den här dagen inte riktigt skulle bli som jag tänkt mig, så tog jag med mig hundarna på en lång skogs/strandpromenad där vi allihop kunde njuta av de vackra höstfärgerna på träden. Hundarna kunde springa lösa och temperaturen var alldeles lagom för en höstdag som denna! Efter promenaden kände jag att min energi var tillbaka igen och att livet faktiskt inte är så tokigt! Det är jäkligt bra faktiskt!
 
Om jag aldrig har en dålig dag? Jo, det händer faktiskt ändå för en del saker kan jag inte påverka. Däremot så har jag lärt mig att avbryta de här tråkiga och gnatiga tankarna i huvudet (för det mesta i varje fall, jag lär mig ännu att hantera det fullt ut) och ersätta dem med gladare och positiva tankar. Skulle det vara så att det är riktigt, riktigt svårt att avsluta en jobbig tanke så brukar jag sätta på en film eller bra musik och bara drömma mig bort. Då försvinner den/de jobbiga tankarna samtidigt som min fokus ligger på något som jag faktiskt tycker om!  Det får bli mitt tips för dagen, låt aldrig någon eller något förstöra din positiva anda för det finns viktigare saker att lägga sin fokus på!
 
Var rädda om er! Bjuder på lite bilder från min höstliga promenad! 
 
 
 
 
 
 

Effektiv tisdag

Då var det tisdag och för en gångs skull så har jag varit väldigt, väldigt effektiv redan från det att jag steg upp imorse. Dagen började med en kopp kaffe och lite ikaffe, därefter fortsatte den med en promenad med hundarna. En halvtimme efter var det matdags för djuren och sen satte jag mig vid datorn för att vara effektiv! Två jobbansökningar iväg skickade och en fortsättning på en tidigare ansökning ifylld! Sweet! Jag har en väldigt god känsla inombords så jag är säker på att det här kommer att bli bra!
 
För en stund sedan kom jag hem ifrån stranden med hundarna, de måste ju få rasta av sig en aning innan det är dags för mig att äta och bege mig. Ikväll ska jag faktiskt jobba lite med en kompis. Vi ska inventera :P spännande och roligt om man har rätt sällskap (vilket jag ju faktiskt har <3). 
 
Så jag önskar er en trevlig eftermiddag kväll så hörs vi imorgon!
 
Over and out!
 
 

Recept på vegansk kladdkaka

Tyvärr minns jag inte vilken sida jag hittade receptet på eftersom jag bara tog en bild och sedan klickade bort sidan. Smart som man är, men det vart i alla fall ett väldigt bra recept!
 
Det här behöver du:
 
150 g mjölkfritt margarin
2 msk sirap (jag använde ljus sirap men funkar säkert även med mörk)
3,5 dl strösocker
3 dl vetemjöl
1 dl kakao
3 tsk vaniljsocker
1,25 dl vatten
1 krm salt
Vegetabiliskt margarin samt ströbröd/kokosflinger till formen
 
1. Börja med att smörja formen (som ska ha löstagbar botten) med margarin samt bröa den. 
 
2. Smält margarinet, rör ner sirapen och vattnet.
 
3. Blanda socker, mjöl, kako och vaniljsocker i en bunke. Blanda dem väl och tillsätt därefter det sammanrörda margarinet. Blanda detta väl.
 
4. Häll smeten i formen och låt grädda i max 25 minuter. Låt därefter kakan svalna något och smaklig spis! 
 
Jag åt kladdkakan som den var men man kan köpa soyagrädde eller soyaglass att ha till!
 
 

Måndag

Då var det en ny vecka med nya tag igen. Veckorna bara springer förbi och snart är det väl jul igen, känns som om det inte alls var så länge sedan. Tiden går rätt så fort och det sägs ju att tiden går fort när man har roligt, men jag tycker nog att den går rätt så fort även om man inte nödvändigtvis har det så roligt. Men det blir det snart ändring på ;)!
 
Idag så har jag och Lady tagit en lång löptur i höstvädret. Inget regn idag! Woho! De senaste gångerna har vi varit ganska så blöta pga regnet så det var skönt att slippa det för en gångs skull. Om en liten stund ska det bli en väldigt lång hundpromenad med mina småttingar innan det är dags för storhandling. 
 
Btw, ni minns kanske att jag bakade kakan igår (ja jag vet, ett jäkla tjat om den där kakan haha)? Den var ännu godare idag :D! Receptet kommer upp ikväll! Vill inte blanda för mycket i samma inlägg. 
 
Men däremot så tänkte jag faktiskt tipsa om Anton Ewalds låt Du & jag, jag tycker den är så jäkla fin och mysig! Det är nästan så att man känner sig nykär fast jag inte har någon att vara det i. Då måste det vara en bra låt, eller hur?! 
 
Enjoy, hörs senare!
 
 
 
 

Underbara söndag

Nej egentligen så började den inte sådär superbra för jag var otroligt trött när jag steg upp. Men det är det här gråa och trista vädret som gör att man är sömnig dygnet runt.. Men efter en underbar långpromenad med hundarna så mådde jag genast mycket, mycket bättre och ja jag blev mer taggad inför alla spännande saker som ska hända nu i framtiden! Bara nu ikväll har jag varit effektiv och slängt iväg några jobbansökningar och ja jag har en del spännande planer på g. Ska bli roligt att se vad det blir av allt!
 
Idag så gjorde jag äntligen den där kladdkakan jag pratat om i minst en vecka! Å guuuud så god den blev! Vem har sagt att man behöver ägg och mjölk för att en kaka ska bli lyckad? Ni är helt ute och cyklar! Jag tänkte lägga upp bild och recept imorgon, min telefon laddar för fullt och mitt huvud är på tok för rörigt för att jag ska skriva ner receptet korrekt åt er. 
 
Ja, nej. Nu har jag inte sådär mycket att tillägga mer än att det väntar en massa roliga saker i höst som jag kommer dela med mig av till er när det är dags! Lite sådär vardagsspänning är väl trevligt?
 
Ha en fortsatt trevlig söndag så hörs vi imorgon!
 
 

Bra vecka för stora beslut

Jag trotsade regnet tidigare idag och gav mig ut på löprundan med Lady även om det tog emot innan jag var igång. Men precis som alla andra gånger man tränat fast man inte känt för det så kändes det alldeles underbart efteråt. Vi får se vad morgondagen bjuder på för hälsoaktivitet, men det lär ju i varje fall bli minst en långpromenad med hundarna. 
 
Den här något gråa veckan har verkligen gjort under för min mentala aktivitet och analysering av livets alla frågor. Den här veckan så har jag fattat tre stora beslut gällande min framtid. Japp, jag vet. Det låter inte riktigt klokt och om du hade frågat mig för 1,5 månad sedan hade jag inte ens haft en tanke på någon av de här sakerna. Men det är också det som är så underbart och jävligt med livet, för allt kan ändras på bara en minut. Men eftersom jag har en väldigt god känsla inombords så tror jag att det var en stor förändring jag behövde i livet, vilket har lett mig till tre fantastiska beslut. 
 
Ett av besluten är så stort att jag kommer att återkomma till det någon gång under nästa år. Det är inte hundra procent klart men det ligger nog på en 97% klarhet, men det är mycket som ska klaffa för att det verkligen ska gå att genomföra. Men eftersom jag är en väldigt envis och relativt spontan vädur så vet jag att det kommer att bli precis så som jag önskar, när jag vill det. 
 
Det andra beslutet är på tok för personligt för att dela med mig av här. Men jag kan säga så mycket som att det nog är ett av de vettigaste besluten jag fattat på väldigt, väldigt länge. Nu känner jag det är dags att börja bli rädd om mig själv och sätta mig själv främst ett litet tag, så det beslut jag tog igår gällande det här kan inte bli annat än bra. Dessutom har jag en fin vän att bolla idéerna med, vilket underlättar hela processen!
 
Det tredje stora beslutet jag fattat kan jag faktiskt berätta om, och jag tror faktiskt att ni redan vet vad det är. Jag tänker bli vegan på heltid. Det är lite kruxigt ibland, men eftersom det har gått så bra att vänja sig på nästan bara två veckor så ser jag ingen anledning till att återgå till vegetarisk kost där jag äter ägg och dricker mjölk. Djuren lider för mycket för att jag ens ska överväga att återgå till det och dessutom finns det mängder av saker att ersätta de gamla produkterna med idag. Så det är inget problem för mig, det enda är väl att man får anpassa sina smaklökar efter lite nytt ibland. Men det har ju ingen dött av och är det något man inte gillar så är det faktiskt ingen som tvingar en att äta det heller!
 
Nu önskar jag er en fortsatt underbar lördag, så hörs vi imorgon!
 
 

Lördag

Igår hade jag en supermysig kväll men Cassie, Innan bion så fikade vi och tog igen en massa missad tid och samtalsämnen från veckan som gått. Jag är så glad att jag har så otroligt fina vänner som jag kan dela alla tankar och funderingar med! Vad skulle jag gjort utan er? Dessutom är jag så otroligt glad att de faktiskt tänker ur mitt perspektiv och inte enbart ur sitt eget, det är så lätt att man annars utgår ifrån sig själv eller att man har tankar på vad som skulle passa en själv bättre.. Men så är inte mina vänner, de tänker verkligen bara på vad som skulle vara bäst för mig när jag ber dem om råd. Ni är verkligen guld värda ska ni veta <3. 
 
Idag ska jag städa lite och jag ska träna. Jag tänkte trotsa regnrusket och det extremt tråkiga vädret genom att ta mig en lång löprunda och sedan köra lite core på det. Ni vet Rom byggdes inte på en dag och för att må bra så måste man röra sig. I alla fall så är det så för mig eftersom jag tidigare varit gruppträningsinstruktör i två år.. Det sätter sina spår i kroppen och när man vet vilken energi man får utav träningen så vill man aldrig släppa den.
 
Å ikväll så ska jag faktiskt baka.. Jag vet att jag sagt det i över en vecka nu men jag blir så himla seg av vädret.. Jag är nog fortfarande inställd på kanarieöarna väder och egentligen så passar det nog mig bättre.. Men så är det så jag är lite mañana ännu, ber om ursäkt för det!
 
Det här med snapschat är egentligen inte min grej.. Jag har verkligen inte förstått det roliga med det. Egentligen. Men eftersom en kompis sa att man kunde ge sin story där och att det faktiskt kunde vara av intresse för mina bloggläsare så ska jag faktiskt försöka bli mer aktiv där. Just nu är surfen i mobilen slut å pappa vägrar skaffa trådlöst.. (jag tänker inte ge mig i tjatandet på det iofs men tills vidare..) så det kanske dröjer något innan jag kör igång på riktigt. Men om ni vill så får ni gärna adda mig där: Alicealizee och jag finns såklart även på instagram: Alicealizee där också. 
 
Avslutningsvis så tänkte jag bjuda på den här bilden som passar ganska så bra in i höstrusket! Ha en underbar lördag, vi kanske hörs senare!
 
 

Weekend

Det gör inte sådär jättestor skillnad när man är arbetssökande på så vis att man inte har något att stiga upp till varje morgon.. Men när det är helg betyder det också att alla kompisar är lediga och kan umgås! Yeeey!
 
Idag så är det en sådär grå och tung dag igen, vilket gör att man blir ganska så sömning. Så för att piggna till så tog jag mina små bepälsade vänner ner på en riktig långtur på stranden. Det blåste en aning, men annars så är det så lugnande och healande för mig att vistas nära vattnet. Det är precis som om havet fångar upp alla de där oroliga känslorna man ibland bär inombords och ersätter dem med glädje och en trygghets känsla. Det är lite svårt att förklara, men det är så jag känner det. Jag tror att oavsett vart jag kommer att hamna i framtiden, så kommer det alltid vara nära kusten och nära havet. Jag har andats havsluft sedan barnsben och eftersom det får mig att må bra så kommer jag att fortsätta med det!
 
Ikväll så ska jag och min lilla stjärna Cassie på bio. Eftersom jag ÄLSKAR att kolla skräckfilm och eftersom jag hade fria bibobiljetter så ska vi se Crimson peak! Jag har inte vågat kolla för många trailers för att jag inte vill se alla höjdpunkter i förväg men det ska bli spännande att se ifall den är så bra som jag tror den är!
 
Nu vill jag passa på att önska er alla en underbar helg, vi kommer garanterat att höras imorgon. Tills dess får ni ha det underbart!
 
 
 
 

Ett litet, litet liv

Det märks när hösten är här nere i Skåne. För förutom att färgen på träden skiftar i vackra färger och temperaturen sjunker något, så blir man klarvaken varje gång en söt liten fågel flyger in i någon av de stora rutorna härhemma.  Inte nog med det, utan nu har vi även två katter härhemma, min som tidigare var innekatt har fått smak på små söta fåglar och idag kom hon med en av de sötaste småfåglar jag sett. Ja och nu vet jag att hälften av er kommer bli jättearga på mig för att jag gör såhär, men om jag kan rädda ett litet liv så gör jag det faktiskt. Så jag sprang efter henne och fick henne tillslut att släppa fågeln, in med katten och sedan tillbaka till den söta lilla fågeln. Jag lyfte upp den och den verkade oskadd men något yr så jag lät den sitta i min hand ett litet tag. Den gjorde två flygförsök innan den gav upp och dog. Å jag kan inte hjälpa det men jag blev ledsen.. Jag älskar djur så otroligt mycket och det gjorde så ont i mig att den inte klarade det. Nu sitter en del av er och tänker att "Ja men så fungerar det i naturen" och det vet jag om, men det kändes inte bra för det. 
 
När det kommer till djur så tycker jag att det är det absolut finaste som finns. Oavsett om det är vilda djur eller husdjur, det spelar ingen roll. Därför gör det också så otroligt ont i mig när djur inte har det bra eftersom de inte väljer vart de ska hamna någonstans. Hur många människor skaffar inte en katt inför sommaren och lämnar dem sedan i sommarstugan för att dö när hösten och vintern kommer? Hur många människor skaffar inte hund och sedan när det blir jobbigt så kastar man ut dem, ger bort dem eller till och med avlivar dem. Hur många farmdjur (höns, grisar, kor etc.) har man inte sett som lider i för trånga burar eller som är vanvårdade? Nej fy fan, människan är det värsta djuret av dem alla som kan utsätta andra arter för detta! I naturen dödar man för överlevnad, i människans värld finns det många (även om inte alla är det) lustmördare.. Bara kolla på hur man behandlar elefanter för deras betar t.ex. 
 
Nej, att jag inte blivit vegan tidigare är faktiskt väldigt märkligt men jag har inte haft samma stöd som jag har nu heller. Även om mina föräldrar alltid stöttat mig att vara vegetarian (ni minns kanske inlägget om min uppväxt, annars finns det HÄR) så trodde jag kanske att de skulle tycka att jag tog ett steg för långt, men inte en chans.. Snarare tvärtom och det är jag verkligen tacksam för <3! Det känns bra att inte stödja industrin för höns i burar, att inte stödja söndermjölkningen av de stackars korna och veta att jag kan gå och lägga mig med gott samvete på kvällen. Så jag tror att ni kan räkna med att jag efter den här första veganmånaden troligtvis kommer fortsätta att vara vegan. Jag har klarat mig bra de senaste två veckorna och då har jag knappt gjort hälften av dagarna, tänk så mycket lättare det kommer bli framöver när jag faktiskt lärt mig hur jag kan vara vegan på ett bra sätt. 
 
Så för att återkoppla till mitt första stycke så gör jag vad jag kan för att rädda djur, vare sig de är små eller stora, fria eller inte fria.. Om alla djurälskare försöker göra något så kan vi tillsammans göra mycket vare sig man vill bli vegetarian, vegan eller skänka bidrag. Alla kan vi göra något. 
 
 

Energier

Som jag nämnde i mitt inlägg igår så har jag tänkt ganska så mycket på det här med energier och vibrationer (vibbar) som alla människor sänder ut. Jag har sedan jag var barn alltid haft väldigt lätt att fånga upp andra människor/djurs energier. Många gånger är det trevligt när personer har en härlig energi som smittar av sig och gör en på ett fantastiskt humör medan det många gånger (tyvärr) kan vara raka motsatsen.. Det är konstigt och jag vet några andra personer som är som jag men sedan hur vanligt det är att man känner av personers energier och vibbar.. Det vet jag inte egentligen, men för mig så är det en enorm resurs som jag är så fruktansvärt tacksam för att jag har. Tack universum! 
 
Jag tror dock att de flesta känner igen sig (tror jag?) när man träffar en person för första gången att man känner antingen en god känsla eller en dålig? Eller har jag fel? Den här första känslan (eller energi) man får av en person, går jag alltid på eftersom den ALLTID stämmer. Det vet jag för att jag har lärt mig med åren, det vill säga den hårda vägen. Å just nu så är jag i ett stadie där jag är så otroligt tacksam för alla nya och gamla bekantskaper som jag har i mitt liv som utstrålar så fantastiskt goda vibbar och energier! Tack, tack, tack för att ni finns! 
 
En del människor man träffar klickar man mad direkt och jag tror att det beror på att man har samma frekvens på energin. För visst har ni väl alla träffat en person för första gången och känt det som om ni har känt varandra hela livet? Det har iaf jag gjort, flera gånger! Extra spännande blir det ju såklart när man man möter en person med samma energi som man känner attraktion till, ja spännande och jobbigt om jag får säga det själv ;).. 
 
Jag har alltid varit faschinerad av människors energier eftersom de som utsrålar positiva och goda vibbar är människor som många vill umgås med och vara nära. Medan personer som utsrålar negativa och osäkra vibbar är personer som man vill undvika. Det låter ju lite tråkigt och logiskt men samtidigt så vill nog de flesta av oss dra till oss det positiva eftersom det smittar av sig på ett bra sätt. Och vem vill inte vara glad? Jag vill i varje fall, så om ni har en lite trist dag därhemma så gör något som ni blir riktigt, riktigt glada av! Själv så lyssnar jag alltid på mängder av bra musik, det får mig att fokusera på de bra sakerna som händer i livet och höjer min energi så att jag mår bra. När man mår bra som är det också de vibbarna man sänder ut och hur illa någonting än kan verka så kom ihåg att det alltid finns något positivt i det hela. 
 
Var rädda om er <3
 
 
 
 
 
 
 

Tisdag

Sådär då var det kväll igen. Det är nästan lite läskigt att tiden går så fort ibland. Förvisso så har jag hunnit med det jag skulle hinna med och en underbar löptur (även om det var i regnrusket) men ändå känns det som om tiden bara springer iväg (höhö, erkänn att jag var lite fyndig där ;P )! 
 
Ikväll lyckades jag med ännu en lyckad veganmåltid (ja, jag vet ett jäkla tjat men jag är stolt!). Zucchini kan man använda till mycket och detsamma gäller hummus :P. Jag hade ju egentligen tänkt baka igår men det kändes besvärligt så jag orkade inte men imorgon ska jag faktiskt göra ett tappert försök! Blir det bra så kommer jag givetvis dela med mig.. Om inte så kommer jag troligtvis inte berätta någonting alls :P.
 
Egentligen så har jag inte så mycket mer att berätta just nu. Jag påbörjade inlägget att skriva lite om energier och människors vibbar, men det kändes som om hjärnan är en aning för trött för det idag och att inlägget antagligen hade blivit totally weird och osammanhängande eftersom jag är trött :P. Så jag tror jag sparar det till imorgon eller så istället, så jag får fram vad jag vill ha sagt.
 
Ha en underbar kväll! 
 
 
 
 
 

En grå tisdag

Inatt så sov jag som en sten. Så otroligt skönt att vakna i hyfsad tid och känna sig utvilad! Så jag har hunnit äta frukost i god tid, gå ut med hundarna och göra lite viktiga måsten såhär på förmiddagen. Jag har förvisso en del "måsten" kvar att göra, men sen ska jag försöka hinna med en lång löprunda och lite träning efter det. Jag vet inget bättre sätt där man rensar skallen och får skärpan fokuserad mot sina mål som träning. Dessutom så känns ju både kroppen och knoppen alldeles fantastik efteråt!
 
Jag har alltid sagt att jag gillar hösten förut, och det gör jag nog.. Men efter min resa så känns det väldigt, väldigt, grått och trist härhemma.. Å dessutom börjar det bli kallt! Det är dags att plocka fram handskar och halsduk på kvällarna.. Ja, tacka vet jag Kanarieöarna.. Lite skillnad eller vad säger ni ;)
 
 
 
Nåja, allt har sin tid och sin plats. Så är det! Eftersom jag själv kände att jag behövde piggas upp en aning idag så tänkte jag dela med mig av den här viden (igen) som är från Mallorca 2011. Jag är inte sås äker på hur de fick upp mig i Slingshoten mene.. Ja upp kom jag tydligen..
 
 
 
Enjoy, och ha en fortsatt trevlig tisdag!

Tålamod, vad är det?

Ja jag vet att jag spammar er idag.. Sorry, men idag så är en sådan dag som jag är på otroligt gott humör eftersom jag har en sådan fantastisk känsla av att det kommer att hända väldigt trevliga saker den kommande tiden. Jag är också otroligt glad för att jag har så många framtidsvisioner och drömmar vilket också gör att jag blir en aning otålig... Jag är helt klart mycket bättre på att ha tålamod idag än för några år sedan, men än idag kan jag komma på mig själv att nästan bli lite irriterad på mig själv för att jag står och stampar och vill att sakerna ska hända nu, nu, nu, NU!! 
 
I-landsproblem jag vet.. Men jag vill ju så gärna börja med min hjälporganisation för hundar, jag vill kunna komma igång med min business ordentligt, jag vill kunna unna mig en resa till kanarieöarna när jag känner för det och jag vill gärna ha ett jobb här hemma tills allt rullar på av sig själv. Gärna igår.. Så är det visst att vara vädur (astrologi ni vet, jag tror ju på många "flummiga" saker) men ja, man kan ju inte klaga på att jag inte vill att saker ska hända i varje fall ;).
 
Nej, men så är det och jag vet att många är som jag. Det viktiga just nu är ju faktiskt att jag har många mål och några underbara drömmar som jag ska ta mig fram emot inom en väldigt snar framtid. Och att min magkänsla är så god som den är, bekräftar bara att jag har helt rätt tankar och att jag snart är påväg dit i raketfart! Min magkänsla ljuger aldrig!
 
Ha en fortsatt trevlig måndag, så ska jag sluta spammar er för idag!
 
 
 

Hummus

Hej igen!
 
Ni som såg videbologgen i förra inlägget ( annars hittar ni det HÄR ) vet ju att jag skulle försöka nig på att göra min första hummus från scratch idag! Jag kan meddela att den blev sååååå god! Å tillsammans med uppstekt zucchini och svamp med lite ungsbakad bryssel - och blomkål så blev det ännu bättre! Dessutom är jag fortfarande proppmätt!
 
Idag har jag haft en effektiv dag då jag fixat en del ärenden som blivit gjorda och ja som ni förstod en ordentligt hemlagad veganmiddag :). Resterande del av kvällen ska jag vara flitig och skriva lite brev, sedan ska jag fila lite på hur jag på bästa sätt kan bygga upp min hjälporganisation för hundar. Om jag börjar så smått så kommer det bli en smidig start när jag väl ska sätta igång!
 
Hoppas att ni har en härlig kväll och att ni alla har haft en bra start på veckan!
 
 
 
 

Videoblogg. Vegan 1 vecka.

Idag blev jag lite smålat så jag gjorde en video istället! Kaaanske, kanske kommer det ett skrivet inlägg ikväll, vi får se vad jag hinner med! Ha en fortsatt underbar dag!
 
 

Ojojoj.. Det där med gamla bilder..

Idag har jag haft en riktgit mysig dag! Den började med sovmorgon eftersom jag tydligen har väldigt, väldigt svårt med att lägga mig i tid om nätterna... Å sedan fortsatte den med ett kärt återseende av en gammal kompis jag inte träffat på säkert fyra år!! Det är det som är så otroligt fantastisk med riktig vänskap, för man tar upp kontakten efter alla dessa år, precis där vi avslutade den! Ja och med en himla massa gott skvaller emellan såklart! 
 
Vi kom att prata om en kväll när vi var ute för cirka 7,5 år sedan (herregud vad jag börjar bli gammal) när jag precis hade fått min första lägenhet och vi egentligen bara skulle käka lite god mat och dela på en flaska vin... Det slutade med att vi hade varit på en jäkla massa uteställen under den kvällen! Tess (som min fina vän heter) påminde mig om att det faktiskit fanns lite bilder från den tiden och eftersom jag är så jäkla töntig så var jag tvungen att leta upp dem... Hon ser ju iaf bra ut på bilderna, men jag lyckades nog inte riktigt få till det.. Men det bjuder jag på haha jag var ju bara 20 bast.. Iofs så tycks inte det spela någon roll för det är inte alltid jag lyckas få till det på bild när jag är ute ändå :P! 
 
Enjoy och ha en trevlig söndagskväll! 
 
 
 
 
 
 

Tankar kring min stora dröm

Hej på er!
 
Hoppas att ni alla har haft en underbar helg såhär långt i alla fall. Själv så har min helg varit, väldigt, väldigt lugn trots att jag från början hade andra planer. Men så är det ibland och jag får under en liten period här nu anpassa mig till vad jag faktiskt har. 
 
Först och främst så vill jag tacka alla underbara läsare som har hört av sig till mig efter inlägget jag skrev om att starta hundhem/en hjälporganisation. Det värmer i hjärtat att se att det finns fler människor som jag och att en hel del av er är beredda att donera pengar till mig när jag väl kommer igång. Tack, tack, tack! Det kommer troligtvis ta en litet tag att starta upp eftersom jag inte har en susning om hur det fungerar, men jag ska titta på det så fort möjlighet ges.
 
En av mina bästa vänner (hon som bor på Kanarieöarna) gav mig faktiskt tipset att även kolla upp hur det skulle fungera att starta upp det utomlands. Hon berättade att det finns överfulla hundhem på Kanarieöarna och att eftersom jag ändå trivdes där så kunde jag ju starta upp det där. En annan läsare tipsade mig om hur illa det såg ut i Belgrad på hundhemmen och att även där fanns en möjlighet och att det fanns ett stort behov av det. Så detta kommer jag ta med mig i bagaget när jag påbörjar resan mot mitt stora mål. 
 
Min kompis från Kanarieöarna föreslog också att jag skulle komma över 1-2 veckor för att praktisera på ett av deras största hundhem, så jag vet hur det fungerar där borta och på vilket sätt man arbetar. Välidgt, väldigt vettigt! Så nu har jag lite små mål uppsatta som jag ska försöka titta på de kommande veckorna och för att se hur jag på smidigast sätt startar en hjälporganisation för gatuhundar. Om någon vet ifall det är vettigare att starta den i Sverige eller utomlands så får ni gärna kontakta mig! All info jag får nu såhär innan jag sätter igång är värdefull! 
Ni kan maila mig på: [email protected] och ni är såklart välkomna att maila mig andra frågor också! 
 
Hoppas att ni alla kommer ha en underbar söndag, själv ska jag iväg och träffa en gammal kompis som jag inte träffat på några år! 
 
Stor kram på er fina läsare!
 
 

Kaffe med fejkmjölk tack!

God kväll!
 
Även om klockan är över tio så sitter jag med en mugg kaffe och.. Ja det är ju inte mjölk så jag får väl kalla det för fejkmjölk. Ni kanske minns att jag köpte garants sojamjölk i slutet av förra veckan? Ja, precis och då minns ni kanske också att jag tyckte att den var riktigt vidrig.. Både till gröten OCH kaffet. Så tack vare mina fina vänner som är veganer så har jag idag köpt ikaffe och jag är heeelnöjd! Det är klart att det skiljer sig något ifrån "riktig" mjölk men än så länge så håller jag på att vänja mig vid den nya kosten som vegan. Å bara på de här sex dagarna så får jag nog säga att jag tycker att det går riktigt bra! Även om jag saknade osten till dagens veganska tacosmys... 
 
 

Att vara vegetarian som barn

God kväll på er, 
 
medan en del av er sitter och taggar på förfesten och andra myser i soffan med sin partner så sitter jag hemma hos min pappa med ett glas rödvin i handen och lyssnar på gamla Aqua klassiker. Ja jag vet.. Aqua, men jag fick en sådan nostalgikänsla och var är inte mer passande då än lite musik från när man var liten? 
 
Just nu är jag på dag fem som vegan och även om jag ätit ganska dåligt en del av dagarna så känns det ändå som att jag är på god väg att lyckas och komma in i de nya vanorna. Svårast än så länge för mig som varit vegetarian sedan jag var liten, är att jag saknar fetaosten något kopiöst... Jag tror jag hade fetaost i allt... Meeen jag lär mig och jag kommer vänja av mig på de resterande 25 dagarna. Sen blir det spännande att se ifall jag återgår till min vegetariska kost eller om jag förblir vegan.. 
 
Mitt i allt nostalgiande så kom jag faktiskt att tänka på hur svårt det var för mig som barn att vara vegetarian. De flesta av mina vänner som är vegetarianer/veganer idag har blivit det i vuxen ålder, men för mig så började det redan som liten flicka. Jag vet inte om ni minns de där så barnmatsburkarna man fick som liten? Det kunde vara t.ex spagetti och köttfärssås, köttgryta eller dylikt. Min mamma hade otroligt svårt att ge mig mat, för i princip ALL barnmat (förutom desserterna) innehöll kött och redan som bebis så klöktes jag upp det. Den mat som alla andra barn älskade, den hatade jag. 
 
Mamma blev orolig eftersom jag inte åt och jag vet inte hur många gånger jag fick gå till doktorn. Men eftersom jag inte var undernärd så sa doktorn åt mamma att det inte var någon fara och att jag troligtvis skulle börja äta när jag var hungrig. Å det gjorde jag, allt utom kött.. Därför kan jag både lite stolt och lite skämmigt säga att jag i princip är uppvuxen på godis och chips.. Det är ju faktiskt ett under att jag inte blivit stor som ett hus, men mamma gav mig det som jag åt och det var ju chips, godis eftersom all annan barnmat innehöll kött. Ni får också ha i åtanken att det här med att vara vegetarian för typ 25 år sedan var relativt ovanligt.. Så mamma gjorde bara det bästa av situationen, men givetvis så försökte hon ge mig lite kött då och då men det var inte så lätt eftersom jag ofta sa att det smakade gris och vägrade äta det..
 
Efter många om, men och tappra försök att få i mig kött så förstod tillslut mina föräldrar att jag inte tyckte om kött. Å här tror jag faktiskt att mina föräldrar är en aning unika för så fort de insåg att det var köttet jag inte tyckte om, så slutade de att försöka tvinga i mig det. Detta är jag så oehört tacksam för (tack, tack, tack, ni är bäst <3) och så fort det kom substitut som sojaprodukter så köpte mamma det till mig. Å då kunde jag nästan äta samma som de andra, vi bytte bara ut köttet mot mina veggieprodukter. 
 
Men eftersom det fortfarande var relativt ovanligt med vegetarianer så hade jag det ibland lite svårt när jag skulle hem och äta hos kompisar. Mina föräldrar hade ju förstått att jag inte tyckte om kött och tvingade därför inte i mig något.. Men även om jag vet att det var i all välmening så försökte mina kompisars föräldrar få mig att äta kött.. Alla ungar tycker ju om kött.. Så jag vet inte HUR många gånger jag suttit vid kompisars köksbord och gråtit som barn. Jag slutade också räkna hur många ggr deras föräldrar sa att det var jävla trams eller "Äh, det är bara en fas. Det går över.". Värst av allt har det varit som barn när folk på "vuxenfester" gjort narr av mig som barn för att jag bara åt "kaninmat" och jag tänker samtidigt på mina stackars föräldrar som fått stå och försvara varför de inte tvingar i sitt barn kött.Men som jag sa tidigare, jag vet att människor inte sagt eller gjort det här för att vara elaka (jag är för förstående, jag vet det...), men samtidigt så förstår jag inte varför man har så mycket bekymmer med vad ett barn äter och inte äter? Jag vet INGEN vuxen människa som tycker om precis allt. Men det tycks vara okej att ogilla broccoli eller grönsaker.. Men kött, det ÄLSKAR ju alla så det måste man ju tycka om.. 
 
Okej när jag är typ 12 eller 13 bast så börjar världen vakna ur sitt lilla ide och inse att vegetarisk kost faktiskt är ganska så bra och hälsosamt. Vilket innebär att fler och fler blir vegetarianer och att utbudet utökas. "Yeeeey! " Ungefär så tänkte jag, men då kommer nästa fas av påhopp.. (Ja och sedan är man i tonåren så folk tycker rent generellt om att jävlas med en, tyvärr så har ju den här fasen hållt i sig relativt länge..) Då kommer alla tusen frågor om varför man är vegetarian, om man är medveten om att man faktiskt trampar på tusentals djur varje gång man sätter ner foten...
 
Suck säger jag bara. Jag vet inte hur många gånger jag har behövt försvara mig för att jag inte vill äta likdelar från djur som lidit.. Oavsett så kände jag väl att det var dumma människor och jag försökte ha lite överssende med deras otroligt korkade kommentarer. Å dessutom så höll jag mig ifrån att börja ifrågasätta varför folk väljer att fortsätta äta kött trots att man vet att djuren har det dåligt.
 
Ytterligare några år senare så tror man att allt är lugnt och att folk börjat inse varför människor faktiskt blir vegetarianer. Detta är kanske i slutet av gymnasiet så man är väl runt 18-19 bast då och ja man vill ut och grilla med vänner och umgås precis som alla andra utan att känna sig som en utstickare.. Men ojoj, så fel man kan ha.. För just under den här perioden så blir man som mest hånad för att man är vegetarian (ja iaf från en del folk från vischan, å nej jag menar inte alla eftersom jag inte drara alla över en kam), de frågar om man föredrar att äta gräskorvar eller väljer att beta löv från träden...
 
Sen kommer vi fram till idag. Äntligen är det okej att vara vegetarian och jag kan inte beskriva den lycka som finns! Iofs så försöker jag ju övergå till vegan och har ännu inte hunnit känna på hur människor beter sig när man berättar att man är vegan.. Dock kan jag på enbart dessa fem dagar säga att jag fått en otroligt pepp från många håll och det känns fantastiskt att man idag kan fåstöd från så många håll! Tack alla underbara människor för er pepp och era tips <3! Det tog nästan 27 år för detta att bli okej men guuuuuud så glad jag är för denna utvecklingen och jag hoppas verkligen att om/när jag får barn att synen på veggkost kommer att hålla i sig och bli mer accepterad än vad den var när jag var liten. Man kan ofta gnälla och säga att saker och ting var bättre förr, men när det gäller just den här delen så är jag vittne nummer ett på att det INTE var bättre förr utan att det faktiskt är bättre nu! 
 
Ja och nu blev det ett fruktansvärt långt inlägg.. Tack för att ni orkade läsa min berättelse! Ha en underbar fredag och lyssna lite poå aqua ;)! (Jag skyller på vinet...)
 
 
 
 
 
 
 
 

Regnrusk

Idag är det verkligen höst i skåne för det både regnar och blåser på samma gång. Lite trist men samtidigt lite, lite mysigt på något sätt. 
 
Idag så har jag en fullspäckad eftermiddag/kväll framför mig. Om några timmar ska jag köra in till stan för en spännande och trevlig fika och ikväll så bjuds det på utbildning! Jag är ju alltid lite nervös när jag är på nya ställen för första gången.. Egentligen förstår jag inte varför jag är det, eller jo.. Jag vet nog varför. Många tror inte på detta men egentligen så är jag väldigt, väldigt blyg och jag kan bli väldigt obekväm när där är för många nya människor på samma gång! Ni märker det inte för att jag har lärt mig (för det mesta iaf) att hantera det och för att jag älskar att umgås med människor. Sen har jag också lärt mig att det oftast är mest obekvämt första gången och sedan är det inte så farligt, ungefär som när man börjar på ett nytt jobb. I början är allt läskigt, lite småjobbigt och obehagligt men efter en till två veckor så har man lärt sig det viktigaste och insett att det inte är så farligt egentligen!
 
Jag tror det är otroligt viktigt och nyttigt att man vågar utmana sig själv och våga göra saker du aldrig trodde att du skulle klara av! Samtidigt som jag hatar att göra det eftersom människan är väldigt bekväm av sig i naturen så älskar jag att göra det eftersom man ofta är uppe i högvarv efteråt! Det känns nästan som om man glider runt på moln när man gjort något man aldrig trodde att man skulle våga eller klara av! Ibland tänker jag på när jag var gruppträningsinstruktör.. Jag lider en aning av scenskräck och kan under vissa omständigheter bli väldigt, väldigt obekväm att vistas framför en mängd människor. Å än idag så minns jag första gången jag skulle hålla ett indoorstriding pass i Halmstad. Som tur var så var det tidigt på morgonen, men guuuuud så nervös och rädd jag var! Jag minns att jag nästan mådde illa och även om det bara var en liten, liten klass så skulle jag hålla ett pass inför 15 personer jag aldrig träffat och jag skulle tjoa, vara glad OCH orka köra på stenhårt samtidigt. Men vet ni vad? Det gick såååå bra och jag fick så fantastisk feedback efteråt att jag körde en del olika pass i nästan två år! 
 
Så det jag ville ha sagt med det här inlägget är egentligen att kör på och var inte rädd för att göra någonting du aldrig gjort förut! Vill man nå positioner man aldrig tidigare nått så måste man också göra saker man aldrig tidigare gjort! Ha nu en underbar torsdag, det ska jag!
 
 
 

En spännande höst

God kväll!
 
Idag har jag haft en riktgit härlig dag, trots att jag nästan blåst bort i den kalla vinden. Jag la mig lite tidigare igår (i ett tappert försök att vända tillbaka dygnet rätt) och vaknade liiiite liiiite tidigare än vad jag gjort resten av veckan. Så jag tog min morgonpromenad med hundarna och när jag kom hem så gjorde jag ett nytt försök med vegansk gröt. Idag gick det betydligt bättre och för nyblivna veganer som jag så rekommenderar jag jag soyadryck som är smaksatt med vanilj! Det må hända att det är en del socker i den, men oj så mycket godare det blev! 
 
Under eftermiddagen så träffade jag en av mina äldsta barndomsvänner Ola. Vi kom fram till att vi känt varandra i snart 15 år.. Alltså det är heeeelt sjukt vad fort tiden har gått. I huvudet känner jag mig inte en dag över 15, men förhoppningsvis så har jag väl lärt mig att bete mig något äldre under vissa omständigheter :P. Vi kom att prata om hösten och jag berättade för honom hur otroligt taggad jag är inför hösten nu!Jag har en sådan fantastisk känsla inombords att det kommer att hända många roliga och spännande saker! Det är så svårt att förklara hur jag kan känna det på mig men jag bara gör det och jag vet att det stämmer. Mitt största problem just nu är bara att jag är så otroligt otålig och att jag avskyr att vänta på saker.. Men jag får väl försöka stålsätta mig på något märkligt sätt genom att typ träna, söka lite fler jobb och invänta magin :P. Men det blir svårt att låta bli att spekulera ;).
 
Efter den mysiga fikan med Ola så tog jag mig snabbt hem, bytte om och gav mig ut på en underbar löptur i skymningen. Jag verkligen älskar att springa, man har en sådan frihet och när konditionen är på topp så bara går benen av sig själv. Men jag försöker att kombinera det med mina powerwalks så jag inte sliter ut mig, det var ändå ett par månader sedan som jag var i bra löparform :).
 
Kvällens veganska middag bestod av två veganska schnitzlar, lite ungsbakad brysselkål, palsternacka och paprika tillsammans med den sista hummusen. Det var faktiskt riktigt gott och just nu är jag så mätt att jag nästan spricker! Vem kunde tro att jag skulle lära mig att äta brysselkål? Jag har alltid tvingat i mig lite på julbordet, men idag så tyckte jag faktiskt att det smakade väldigt gott! 
 
Idag blev det visst ett långt, något osammanhängande inlägg. Men ibland när jag har mycket jag vill säga så kommer det att bli så, hoppas det känns okej för er ändå. Annars får ni skummläsa det som verkar intressant och hoppa det meningslösa dravlet! Ha en underbar kväll!
 
 
Kvällens middag <3

Dagens tips

Ja nu blev det ju ett litet inlägg till.. Men jag pratade lite med en kompis nu ikväll och kände faktiskt för att dela med mig av mitt lilla tips som jag även gav till henne :).
 
Som ni vet så har jag haft det lite tufft tidigare i år och även om jag alltid försöker vara så positiv som jag bara kan så kan det under vissa omständigheter vara väldigt svårt. Det var precis så som jag kände när jag åkte iväg till kanarieöarna och i synnerhet precis innan jag stack. Det var totalkaos i huvudet och jag hade inte riktigt uppfattat vad det var som hade hänt. Men eftersom jag innerst inne vet att allt inte kan vara dåligt (även om det känns så) så bestämde jag mig för att jag varje månad den 30:e sätta mig ner i en timme och skriva ner ALLA bra saker som hänt under månaden. Det kan vara små saker och det kan vara stora saker som har hänt, det spelar inte så stor roll så länge som det har gjort dig glad.
 
Även om jag inte trodde det så blev min lista för september faktiskt ganska så lång och tänk då hur lång listan kommer vara under en bra månad?! Den här listan och de kommande listorna som jag ska skriva kommer jag att spara för att vid jobbigare tider plocka fram och påminnas om hur mycket som faktiskt gått min väg. Om ni kan så försök att inte lägga någon energi på de hinder och problem ni stöter på, utan lägg all er energi på de saker som faktiskt går er väg och känn er tacksamma för det ni har. För ju mer tacksam du är för det du redan har, desto mer av de bra sakerna kommer att korsa din väg.
 
Sov gott!
 
 

Andra dagen som vegan

God kväll!
 
Idag så var frukosten en aning bättre än gårdagen, det blev veganskt bröd med hummus. Kanske inte så värst mycket men det vart i alla fall bättre än den äckliga gröten jag gjorde igår. Idag när jag var och handlade så köpte jag soyadryck med smak av vanlij som jag tänkte testa till gröten.. Kan ju hoppas att den smakar bättre :P
 
En sak jag kommit underfund med idag som är ganska viktig är att jag måste se till att äta mer regelbundet nu när jag är vegan. Jag är ärlig, idag har jag ätit skitdåligt. Jag åt en frukost på två mackor och sedan skulle jag och pappa iväg och handla så jag tog bara en banan till mellanmål och sen väl i affären kände jag vilket lågt blodsocker jag fick och letade efter något veganskt snack, men jag hittade inget. Så det där med att slarva med mellanmål och lunch funkar inte som vegan. Som vegetarian finns där ju en mängd godsaker men inte som vegan. 
 
I övrigt så har det varit en blåsig dag i skåne idag. Jag och hundarna var nere på stranden i en timme men där fanns knappt någon strand kvar och jag tror att hälften av strandsanden ligger i mina stackars öron nu... Men annars har det varit en bra dag, dock ska jag vara ärlig och säga att jag saknar Kanarieöarna el hel del.. Jag saknar också min lilla söta apa Maria <3!
 
Önskar er en fortsatt trevlig kväll, hörs imorgon!
 
 
 
 
 

Första måltiden som vegan..dunderflopp

God kväll på er kära läsare. 
 
Idag är det min första dag med enbart vegansk kost. Det har faktiskt varit lite enklare (än så länge iaf) än vad jag hade trott från första början, men trots det så blev min frukost idag en ganska stor flopp.. Visst den var vegansk, men den smakade ju inget vidare.. Jag tänkte vara smidig och koka lite gröt, skiva några bananer och strö på lite god kanal. Jag tabbade mig redan från början eftersom jag var för lat för att hämta det vanliga saltet på köksbordet så tog jag havssalt som stod i kryddskåpet.. Å ja, det var ju en aning saltare än det vanliga saltet, kan även hända att jag tog lite mycket. Sen kokte jag upp gröten precis som man ska men eftersom jag blev lite småsnål igår när jag storhandlade så valde jag att ta sojadryck istället för mandelmjölk som andra rekommenderat mig till. Så ja vad ska man säga, kombinationen av sojadryck, gröt och havssalt med skivade bananer och kanel var helt enkelt ingen hit. Jag åt det, men jag kommer aldrig äta det igen :P. Jag tror faktiskt detta smakade värre än honungspuffar tillsammans med sprite som jag åt som barn för att mjölken var slut. Men nu har jag lärt mig att det inte går att vara lat på morgonen. Ja och att inte vara snål heller, ingen höjdare. 
 
Middagen idag blev däremot väldigt lyckad! Jag har i många år gjort linssoppa och det tyckte jag var passande på en riktig höstdag som denna. Så nu sitter jag här proppmätt och inväntar den stora matkoman. Tur jag inte ska göra något speciellt och att jag hann med min löprunda tidigare idag, för annars hade det nog blivit svårt att hitta motivationen. 
 
Jag hoppas att ni alla har en härlig kväll, så hörs vi imorgon!
 
 

Uppladdning

Hej!
 
Hoppas att ni alla har haft en härlig söndag där ni fått vila upp er ordentligt! Själv så har jag haft en supermysig söndag! Jag kanske sov lite väl länge.. Men jag var faktiskt på en jättemysig tjejmiddag i stan igår och det blev lite sent så det kändes faktiskt okej att sova lite längre då ;).
 
När jag vaknat till liv så åkte jag ner till Falsterbo och mötte upp min vän Cassandra för att göra en liten catch-up efter min semester. Vi fick en mysig men något dimmig promenad nere vid stranden där tankar och livsreflektioner delades. Efter promenaden så åkte jag hem och började planera min inköpslista eftersom det är en stor dag för mig imorgon då jag ska påbörja min veganmånad. Jag är verkligen supertaggad för den här utmaningen och jag har mentalt redan vant mig så smått vid tanken på att inte dricka mjölk eller äta ägg mer! Hoppas att det går smidigt!!
 
Det var i alla fall två överfyllda matkassar med grönsaker, frukt och dylikt som fick följa med mig hem idag från Willys så hungrig kommer jag minsann inte vara (hoppas jag)!
 
Nu ikväll ska jag fixa lite med mitt cv och sedan vid 21.00 är det dags för utbildning., sen tror jag att det blir lite slöande framför tv:n innan sängen kallar. Hoppas att ni har en fortsatt trevlig söndag, så hörs vi imorgon!
 
 
 
 

Challange- Vegan for 30 days

Jag vill börja med att säga TACK till alla underbara människor som kommenterat och läst mitt inlägg från igår. Det värmer i hjärtat att veta vilket otroligt stöd jag har från så många fina människor, ni bäst! 
 
Som ni säkert förstod så har jag många nya tankar och visioner om hur mitt "nya" liv ska bli. Därför tänkte jag faktiskt utmana mig själv lite till och som en vän sa " göra det lite svårt för alla vänner som vill bjuda mig på middag" genom att vara vegan. Ni som känner mig vet ju att jag varit vegetarian sedan jag var liten, men just vegandelen har jag inte reflekterat så mycket över förut. Eller jo, det har jag faktiskt för jag har försökt köpa ägg från frigående höns utomhus och försökt se till så att mjölken man köper kommer ifrån bra bönder osv. Men eftersom jag just nu påbörjar ett helt nytt kapitel i livet så tänkte jag testa på att vara vegan i 30 dagar från och med måndag. 
 
Fördelen är att jag är van vid att laga mat och äter det mesta i grönsaksväg, utmaningen blir att byta ut mjölk/gräddfil etc. Men eftersom jag bestämt mig för att klara det så tror jag faktiskt inte att det kommer bli några problem. Är det någon som är med på att köra 30 dagar vegan med mig från och med måndag?
 
 

Nya insikter, mål och drömmar

Hej!
 
Jag vet att det var väldigt, väldigt länge sedan jag skrev något här sist. Anledningen till det är att inom loppet av två veckor så rasade min trygga lilla värld samman och plötsligt visste jag inte längre vart jag skulle ta vägen eller vad jag skulle göra. Så därför bestämde jag mig för att ta ett längre uppehåll fram tills dess att livet travade på i rätt riktning, det vill säga fram tills idag.
 
Mitt i allt elände och kaos i mitt liv just då så tror jag att jag fattat ett av de absolut bästa besluten i mitt liv, nämligen att köpa en flygbiljett till Gran Canarias och till min bästa vän. En del av mina vänner tyckte att det var vansinne att köpa en biljett och "fly" från de problem jag hade, medan andra tyckte att jag lika väl kunde bearbeta mina bekymmer där som hemma i gråa och trista Sverige. Idag är jag så otroligt lycklig över att jag lyssnade på dem som sa åt mig att åka, för denna resan har verkligen gjort underverk med både hjärta och själ. Även om jag är väldigt tacksam för rådet att inte fly ifrån mina problem så var det just komma bort som jag behövde den här gången.
 
Förutom att få ha umgåtts med min bästa vän i nästan tre veckor så har jag också fått lära känna ett helt gäng av nya och underbara människor. Andra gamla vänner sammanstrålade vi med när jag väl var på plats och så många underbara platser jag har fått se på min resa. Det bästa av allt är att jag kom till en mängd nya insikter och att jag nu är redo att börja arbeta mot mina mål med nya krafter och nya ögon.
 
En stor dröm jag haft sedan några år tillbaka är att (förhoppningsvis inom en väldigt snar framtid) öppna ett hundhem/dogshelter i Sverige. Jag vet att det finns många redan men jag tror inte att det kan finnas för många och jag vill dessutom själv vara med och påverka samt veta hur pengar och gåvor används. Jag vill bygga upp en stor, stor gård där det finns tillgång till egen veterinär, stora grönområden för hundarna att röra sig på och personal/volontärer som överöser dem med kärlek fram tills vi hittat ett nytt och underbart hem till dem. DET är min stora dröm. Ni som känner mig sedan innan vet hur mycket jag älskar djur, och om jag kan göra något som förbättrar livet för dem så kommer jag att göra det. Jag känner att det är mitt kall och just därför kommer jag göra det som krävs av mig för att få uppnå min stora dröm.
 
En sådan stor dröm kostar såklart mycket pengar och jag är fortfarande helt säker på att jag kommer att vinna många miljoner på lotto, men fram tills jag gör det så kommer jag att arbeta med min egen business. Har man bara viljan att lyckas så kan man göra det, ibland måste man bara komma utanför sin egen komfortzon och våga utmana sig själv en aning. Genom att arbeta med min business så kommer jag utmana mig själv, men ytterligare utmaningar väntar på mig i framtiden, kanske även på annan ort.. kanske i ett annat land.