Missworldsweden deltävling avbruten

Det här hamnade precis på Miss World Swedens statusuppdatering:

Vad har hänt med omröstningen?
Kära deltagare och fans,

Under de senaste dagarna har det kommit till vår kännedom att det har förkommit fusk i deltävlingen, något som vår statistik tyvärr bekräftar. Vi har uppmärksammat att ett antal deltagares poäng har ökat tack vare köpta röster, bland annat via ett svenskt företag som förser sina kunder med en sådan tjänst. Eftersom vem som helst kan köpa likes till en profil, även någon annan än den tävlande, kan vi inte med 100 procents säkerhet avgöra om detta har varit ett medvetet val eller inte bland våra tävlanden.

Istället har vi beslutat att vi tar bort möjligheten att kvalificera till MWS Camp genom Facebook-likes. Vi kommer istället att låta juryn som har valt ut de 48 delfinalisterna också välja ut de 32 deltagare som går vidare till Camp Miss World Sweden.

Alltså:
  • Omröstningen på missworldsweden.se/deltavling2012 avbryts med omedelbar verkan p.g.a. fusk med röster
  • En jury bestämmer vilka som går vidare till Camp Miss World Sweden. Juryn består av medlemmar från de båda auditiontillfällena och har därmed träffat alla deltagare i verkligheten.
  • De som går vidare kommer att presenteras en och en i slumpmässig ordning med jämna mellanrum på http://www.missworldsweden.se/deltavling2012. Håll utkik på sidan!
Vi är måna om att hålla en hög nivå och en rättvis tävling, och hoppas att vi genom dessa åtgärder kan fortsätta jobba mot vårt mål att återigen sätta Sverige på kartan i Miss World.

Med vänlig hälsning
Miss World Sweden Organisationen

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0