What a lovely day!

Idag har jag verkligen, verkligen haft en fantastisk dag! Det har hänt så mycket positivt att jag knappt vet vart jag ska ta vägen, men oj, oj, oj så glad jag är!!! 
 
Nu känns det verkligen som om allt är påväg att vända för mig och det känns alldeles underbart! Egentligen hade jag velat dela med mig av allt till er, men i nuläget så kommer jag att förbli en naing hemlighetsfull. Hoppas ni förstår, men eftersom jag alltidf har lite svårt att hålla saker hemliga för så lovar jag att berätta så fort jag bara kan!
 
Hoppas att ni alla har haft en lika fantastisk start på veckan som jag har haft, så hörs vi imorgon! 
 
 

Videoblogg

God morgon på er!
 
Idag har jag haft en underbar start på morgonen med ett trevligt telefonsamtal såhär på morgonkvisten! Så därför tänkte jag nu passa på att lägga upp den här videon som jag ville posta för några dagar sedan! Ännu en vlogg om attraktionslagen. För er som inte vet vad det är lägger jag även en länk under den nya videon som ni kan klicka på!
 
Ha en underbar måndag!
 
 
 
Länken till min första vlogg om attraktionslagen hittar ni ----> HÄR

Vegandiskussion

Hej på er!
 
Hoppas att ni haft en härlig söndag so far! Själv har jag haft en underbar söndag även om dagen bara har sprungit iväg. Men de beror säkert på att det blir mörkt så snabbt, jag menar, klockan är tjugo i sex och det känns som om den är halv elva för att det är kolsvart ute..
 
Nåja, nu har jag snart varit vegan i två månader och jag har verkligen försökt att inte fuska.. Det var lite tufft i början men man kommer snabbt in i det. Häromdagen så hade jag en diskussion med min kompis som undrade varför jag gått över till att vara vegan istället för vegetarian som jag var tidigare. Jag har ju egentligen skrivit det förut, men jag har en del nya läsare så jag gör en snabb upprepning. Anledningen till att jag gått över till att vara vegan är bland annat tack vare den här sidan ---->Djurfabriken, där man ser hur djuren verkligen har det. Även om många djur har det betydligt bättre i Sverige än i andra länder, så vill inte jag vara med och stödja denna hetuppfödning av djur i trånga utrymmen (det sker även i Sverige). Om ni inte varit inne på djurfabriken så ta er gärna en titt där, så ser ni själv hur det ser ut. 
 
Men åter till diskussionen. Min vän tyckte att man skulle äta vad man ville men att de flesta människor skulle dra ner på köttet eftersom om ingen åt kött skulle jorden bli överpopulerad av djuren man äter idag. Jag tycker såklart att uppfattningen om att alla borde äta mindre är vettig och i synnerhet för de människor som vill fortsätta äta kött. Jag dömer ingen, eftersom jag anser att det är upp till var och en att bestämma vad de vill äta och inte (Ja, så länge ni inte hoppar på mig, för det har jag varit med om ett flertal gånger under min uppväxt..). Dock menar jag på att ju fler människor i världen som börjar äta vegetarisk eller vegansk kost desto färre djur kommer att födas upp för slakt eller äggproduktion. Så därför tycker jag fortfarande att om man vill och kanske iaf vill testa på att vara vegetarian eller vegan för en period ska testa. Varför föda upp djur som ska gå rakt in i döden när vi ändå klarar oss bra på frukt och grönt?
 
Det vanligaste argumentet jag hört genom åren som vegetarian och vegan är "att människan alltid ätit kött".Jag kan hålla med om det delvis eftersom vi började med det under grottiden (kanske till och med innan), men däremot så åt vi inte alls lika mycket kött som vi gör idag. Idag ska många människor ha stora och rejäla köttbitar till alla mål mat om dagen. När vi levde som grottmänniskor så jagade man djuren själv och åt kött när det fanns, vilket var långt ifrån varje dag. Dessutom, hur många av er som äter kött idag skulle kunna tänka er att döda djuret själv?  Många vänner jag frågat har sagt att de absolut inte skulle kunna göra det själv.. Som sagt så dömer jag absolut ingen, men jag vill bara visa på vilken skillnad det är från tiden som grottmäniska till idag.
 
Vad tycker ni? 
Innan jag själv var vegan så pratade jag med en tjejkompis om det här med veganism. Precis som jag så var hon vegan av den anledningen att hon inte tycker om sättet som djuren föds upp på och hur de behandlas. Men då hade hennes dåvarande pojkväns mamma frågat hur hennes inställning var till att äta ägg som bodde på hennes gård där de hade det bra och med gott om utrymme.
 
Beroende på vilken anledning som man är vegan av, så borde det ju egentligen vara okej om man som jag och hon är det pga hur djuren har det och hur de föds upp. Så t.ex om en granne till mig som bor på en gård (kan vi iaf låtsas) där jag ser hönsen varje dag och jag ser att de har det bra, erbjuder mig ägg så borde jag ju rent hypotetiskt kunna äta dem. Just av den anledningen att jag vet att djuren har gott om utrymme och jag kan se att de har det bra. Nu har jag inte fått chansen och jag har i nuläget inte riktigt bestämt mig för hur jag ska ställa mig till detta, så därför hade det varit otroligt intressant att höra vad andra veganer och ni läsare tycker om detta? 
 
Är det rätt att äta ägg om man vet att djuren har det bra eller ska man undvika det oavsett?
 
 

Lördag

Sådär då har det gått några timmar sedan sist. Trots att jag inte sovit riktigt så mycket som jag borde ha gjort inatt så känner jag mig faktiskt väldigt harmonisk och hyfsat pigg trots allt.

Det känns nästa som att för varje dag som går så får jag en ny och fantastisk insikt om livet. Ni vet sånna där insikter där man verkligen, verkligen inser vad som är viktigt och vad som inte är det. Dessutom så har jag också lärt mig att inte suga åt mig aå mycket av andra människors negativa energier. Vilket inte alltid varit en lätt uppgift eftersom jag är väldigt känslig på andras energier.

Så idag så är jag väldigt glad och tacksam för att jag varje dag utvecklas ett steg i rätt riktning.

Ha nu en underbar lördagskväll, själv kommer jag tillbringa min kväll tillsammans med mina underbara föräldrar <3.


Lördag

God middag på er!

Hoppas att ni alla haft en bra start på helgen! Själv hade jag en väldigt, väldigt varierad start på helgen.

Så idag blir det en ganska så lugn dag hade jag tänkt. Det är inte lätt när allt händer på samma gång så lite återhämtning känns faktiskt helt okej för resten av helgen.

Idag började jag dagen med en underbar frukost med äpple, banan och papaya! Ruskigt gott!


Nu önskar jag er en fortsatt bra dag så hörs vi lite senare!


Tacksamhet

Idag är en otroligt bra dag! Det är så många fina människor som har hört av sig till mig och skivit en massa fina saker och ni ska veta att era ord betyder massor <3! Tack, tack, tack! Gud så underbara ni är!!

Så idag vill jag önska er alla en underbar fredag och jag hoppas att ni har en bra start på helgen! So far, så har jag haft en fantastisk start!!
Mitt nästa steg

Okej, jag har varit vegetarian i princip sedan jag föddes. För snart två månader sedan övergick jag till vegansk kost och tycker att det fungerar alldeles utmärkt. Så då kan man ju undra vad mitt nästa steg blir?

Jag tycker att jag har utvecklats till en bättre människa de senaste åren och därför försöker jag också göra val i livet som gynnar mig men också andra levande varelser på vår jord. Så därför har jag sedan en tid tillbaka tänkt på vad jag kan göra för att bidra till en bättre värld utöver det jag redan gör idag.  Och det som jag kom fram till var faktiskt att satsa så mycket som möjligt på ekologisk mat och att eventuellt odla det som odlas går själv( ja jag vet att många lever såhär redan men ibland är jag lite efter). 

Idag så köper jag en del ekologiskt men långt ifrån allt.. Just nu sitter jag i en lite udda situation så jag kommer få avvakta en tid med denna idé då andra saker ska ordnad upp först, men så fort jag får möjlighet så kommer jag byta ut produkter hemma. 

Hur gör ni kära läsare? Oavsett om ni äter kött, är vegetarianer eller veganer.. Köper ni alltid ekologiskt?
ZzzzZzzz

Idag har jag hunnit med min dagliga powerwalk och ätit en god frukost. Dock så har jag senare delen av dagen haft huvudvärk utan någon speciell anledning.. Men så kan det ju vara vissa dagar, det var ju ett tag sedan sist.

Så därför bjuder jag på den här charmiga bilden så kanske vi hörs senare ;).

Ge mig sommar och värme!

Torsdag

God förmiddag på er!

Hoppas att ni fått en god natts sömn och känner er pigga och utvilade! Nu är det bara en dag kvar tills det är helg! Woho!  

Själv har jag sovit som en stock inatt och ska alldeles strax bege mig ut på en lång promenad. Jag älskar mina långa promenader, jag blir ofta väldigt lugn av dem och kommer fram till väldigt vettiga saker.  

Jag får ta tillfället i beaktande så länge som jag bara kan för sen när jobb och grejer kör igång blir det kanske lite annorlunda.

Önskar er en fantastisk dag!
Intelligens, bara på papper?

Har ni tänkt på hur viktigt det är idag att man har pappret på ALLT man gjort? Har ni också tänkt på hur viktigt många människor anser det vara att man har universitets eller högskoleutbildning. Självklart så är det viktigt när man söker jobb eftersom en del arbeten behöver vissa färdigheter. Å jag tycker att alla som pluggat/pluggar är fantastiska som orkar och kämpar sig igenom sin utbildning år efter år och tenta efter tenta. Jag vet hur tufft det kan vara och vilken fantastisk lättnad det är när man kan bocka av en tenta på sin to do list! 

Men när människor talar om intelligens så handlar det inte (i varje fall inte för mig) vilket program du pluggat på universitetet eller hur duktig du är på matte. För intelligens för mig handlar om hur du behandlar människor och djur i din omgivning. Det handlar om att man har en empatisk känsla och förståelse  för andra varelser och väsen samtidigt som man bär på en stor respekt för sig själv. 

Vi är i en ständig förändringsprocess hela livet och om man har en vilja att bli en bättre människa (oavsett hur bra du redan är innan) så är man enligt mitt tycke intelligent. För du vet att allting i det stora hela handlar om hur alla behandlar varandra. Intelligens kan inte sättas på ett papper utan är något man upplever när man träffar en person. 

Eller vad tycker ni kära läsare? Tycker ni att intelligens handlar om hur mänga högskolepoäng man har?

Inte bara för veganer

Länge, länge så har jag velat dela med mig av en fantastisk dokumentär som jag såg på Netflix för något år sedan. Tyvärr vet jag inte om den finns kvar eftersom jag själv inte har Netflix längre men om inte så finns den säkert att ladda ner eller hitta på annat håll. 

I alla fall, den heter Forks over knifes och även om den har några år på nacken så är innehållet helt fantastiskt. Den visar på hur kött påverkar kroppens celler och vad vegansk kost/vegetarisk kost i sin tur gör. Så oavsett om man vill bli vegetarian, vegan eller bara skära ner på köttet (ja eller inte vill) så tycker jag att alla borde se den. Det finns mycket information att ta lärdom av. Så de den!
Good vibes

Och så kommer det ett sådant där vääääldigt sent inlägg igen. Men som en del ac er säkert redan vet så är min störst inspiration och tänkarperiod under natten.. Det sägs ju att begåvade människor tänker på natten.. Ett väldigt bra påstående tycker jag ;-).

Satt och funderade på hur otroligt fantastiskt det är när man träffar på människor. En del känner man genast atr man har väldigt mycket gemensamt med, medan andra känns totalt ointressanta och som om man inte har något gemensamt för fem öre. Spännande det där och det som passar bäst in i det här sammanhanget är såklart att man är på samma vibrationsnivå. Dvs. Man tänker på Samma sätt och känner på samma sätt samt att man attraherat till sig varandra. 

Bara lite sådär kvällsflummande tankar som susade förbi! Sov så gott!!

Tisdag

Just nu sitter jag här med värst matkoman, och för er som tror att man inte blir mätt av vegansk kost kan jag säga att ni ha riktigt, riktigt fel. Jag är proppmätt! Dock har jag bestämt mig för att försöka undvika att äta så mycket bröd som jag gör just nu.. Men det är så behändigt haha!

Idag har jag haft en bra dag. Sinnet har varit väldigt lugnt och jag blir mer och mer medveten om villa tankar det är jag tänker och vart jag vill komma i framtiden. Tänk så redo man kan vara för en helt ny värld med helt nya mål. Det är inte klokt! Men samtidigt så älskar jag det verkligen! Å för att vara lite töntig för min ålder så tänker jag säga YOLO! Så ta vara på livet!  

Önskar er en fantastisk tisdags kväll! Själv blir min väldigt, väldigt lugn! 

Nya tankar

Det blev ett sent andra inlägg för mig idag men när man har roligt så går tiden fort som det så fint heter.

Sedan sist har jag träffat lite fina vänner och fått lite glädjande mail och lite nya idéer inför framtiden. En av de lite roligare idéerna är faktiskt en ny tatuering som kommer slå två flugor i en smäll!! Jag kommer givetvis lägga upp en bild här när den är gjord men först så måste jag välja vem jag ska göra den hos. Tatueringen jag vill göra är inte så avancerad men innebörden av den är desto starkare! 

Gud vilken härlig dag jag haft idag! Hela dagen så har jag känt ett otroligt lugn inombords och så smått så har jag börjat göra upp planer inför framtiden. Jag har ju trots allt lite spännande saker på gång och jag är helt säker på att det kommer bli perfekt! En del saker att fixa innan dock men vad gör det när man vet vad som väntar en.

Å till er alla därute. Sluta aldrig dröm eller fokusera på det ni vill ha i livet, för ju mer värme och vibrationer du utstrålar när du tänker på det, desto snabbare är det ditt! Det har jag fått många bevis på de senaste veckorna! 

Sov gott med er, eller god morgon för er som läser det här vid frukosten.
Tisdag

God eftermiddag!

Hoppas att ni fått en härlig start på veckan! Gör egen del så sov jag som eb stock inatt och vaknade ordentligt utvilad idag. Hann med en go löprunda och att söka lite jobb innan jag och vännen begav oss ut på lite äventyr. 

Just nu sitter jag och har ätit en god väldigt, väldigt sen lunch och ska ta det ganska då lugnt den här eftermiddagen. Det är ju trots allt måndag så idag blir det ganska så soft :). 

Önskar er en fantastisk fortsättning på måndagen så hörs vi senare!Drömmen om ett hundhem

Hej!

Min tanke var egentligen att lägga upp en videoblogg idag men elektroniken vill sig inte riktigt så jag får avvakta några dagar med det eller pröva igen imorgon. Min nya video handlar om fokus på vibrationsutstrålningen med en annan vinkel än den som "the secret" eller "hemligheten" som den heter på svenska visar. Så det är spännande!!

Idag har jag haft en riktigt härlig dag där jag funderar mycket på mina kommande mål i livet. Lite extra de senaste dagarna har jag såklart funderat över min dröm med att öppna ett hundhem eller en hjälporganisation för hundar. 

I Sverige är det så att man måste starta en styrelse på minst tre personer (tror jag att det var) och även om jag vet att det finns många underbara djurvänner därute som jag, så tror jag att det kan bli svårt.. Men jag har ju såklart inte gett upp än, men jag tror att de flesta djurvänner väljer att skänka bidrag istället för att ge sitt stöd.

Så då är min eventuella plan att starta den utomlands istället. Mitt första mål blir i så fall på Kanarieöarna eftersom jag har vänner där och jag vet att behovet är stort. Dock misstänker jag att jag själv måste vara skriven där då och ännu har jag inte hunnit kolla upp hur det skulle fungera att starta upp en hjälporganisation där. Det får bli mitt nästa mission att ta reda på. Om ni vet något så får ni mer än gärna skicka ett mail till mig: alice.cederstrom@gmail.com eller lämna en kommentar :).

Önskar er en fortsatt trevlig söndag och en underbar start på veckan! 
Lördag

Ha en underbar lördag!

Finally weekend

Då var det återigen dags för en härlig helg! Idag har det varit full rulle på aktiviteterna. Jag började dagen med att springa en lång runda och därefter köra ett mindre träningspass. 

När träningen var avklarad så var det dags för frukost och städande, för att sedan spendera dagen med en fin vän! Vi hann med både en underbar lunch och två shoppingturer! 

Så nu är jag aningen seg.. Så jag ska faktiskt lägga mig och läsa lite i min bok.  Imorgon tänkte jag lämna en liten uppdatering om hur mina tankar med hundhemmet, min stora dröm, går. Jag har lite mer funderingar och tankat kring det nu.

Ha en underbar fredagsnatt, ni som fortfarande är uppe!

Attraktionslagen

Hej på er kära läsare!

Förlåt att jag varit lite dålig med uppdateringar men ibland känns det som om man har full rulle!

Idag har jag haft en underbar dag med mycket avkoppling och läsande. Ibland har jag jättesvårt för att fastna för böcker men de senaste som jag läst av paret Hicks är alldeles underbara!! Jag har inte velat sluta läsa för att böckerna ger mig en så fantastisk känsla. I synnerhet eftersom jag är helt inne på attraktionslagen så känns det bra och spännande på samma gång!

Är det någon av er läsare som är inne på attraktionslagen något? Eller law of attraction som den heter på engelska och har ni kanske några boktips?

Nu blir det bagen för mig, en väldigt trött Alice checkar ut!
Tisdag

Goddag på er kära läsare!
 
Hoppas att ni alla haft en bra start på veckan! Själv har jag haft en underbar start på veckan och jag hoppas att resten av veckan fortsätter såhär! Jag har på känn att det här kommer att bli en riktigt bra vecka så det kör vi på tycker jag, 
 
Mamma kom hem igå efter att ha varit i spanien i sex veckor så idag ska vi hämta hennes bil mitt i skåne.. Ingen rolig tur att köra men man får ju hjälpa varandra när det behövs så det är en självklarhet. Annars ska jag fortsätta jobbsökandet, har kommit vidare till tre jobb so far, så nu håller vi tummarna för det bästa!! Ni får gärna sända lite god tanke-energie till mig för det kanske behövs ;)!
 
Dags att köra, ha en underbar dag så hörs vi senare!
 
 

Några bilder från photoshooten igår

Tack fina Kjersti Rosdahl för de fina bilderna du tog. Vi såg båda två detta som ett utmärkt övningstillfälle och jag har en känsla av att det blir fler gånger ;)! Här kommer ett väldigt litet antal av alla bilder som togs igår :)!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Sunday

Idag har jag haft en riktigt härlig dag! Jag vaknade glad och utvilad och hann ta mig två koppar kaffe innan det var dags att packa väskan för dagens fotografering! Så under 2,5 timme fotades jag och hundarna av finaste Kjersti idag som så småningom vill jobba lite mer med bilder så man kan nog säga att vi övade på varandra haha. Jag har ju blivit fotograferad tidigare men det var ganska så många år sedan så jag var en naing ringrostig! Så nu ser jag med spänning fram emot resultatet! 
 
Såhär efter att ha sprungit runt i klänning och stickade tröjor ute och lite matkoma på det så känner jag mig väldigt, väldigt nannig haha. Tror det får bli en powernap innan jag gör något mer vettigt!
 
Bilderna kommer upp så småningom men det ska ju gallras en del först! Hörs senare fina ni!
 
 

Såhär på kvällskvisten

Jaha och då dröjde uppdateringen för dagen, jag ber om ursäkt för det. Idag har varit en sådan dag som bara har rullat på i relativt högt tempo fram tills dess att matkoman kommer krypande.
 
Idag så har jag dammsugit hela huset, rastat hundarna nere i Falsterbo innan regnrusket kom, sprungit och tränat core, lagat världens godaste veganburgare OCH rastat grannens hundar. Så nu, blir det lite slöande ska ni veta ;)!
 
Idag har jag haft två inlägg som jag egentligen hade velat skriva, men tack vare min underbara matkoma så får de nog vänta tills imorgon! Så nu lämnar jag en liten bildbomb och så hörs vi imorgon!
 
Over and out. 
 
Mvh, matkoman deluxe!
 
 
 
 
 
 

Finally friday

Då var det äntligen helg igen! Min fredag startade vid niotiden idag med lite kaffe och frukost innan det var dags att bege sig av till ett spännande möte med en väldigt god vän! Ni ska bara veta vilka planer vi har för framtiden!! NI kommer snart att få veta vad det gäller, jag lovar! Men ni får hålla er till tåls i några veckor till!
 
Efter mötet så var det dags för hundarnas promenad och därefter så var jag iväg och storhandlade i Trelleborg. Ja jag vet, vilket fredagsnöje haha! Men det ska ju göras och lika väl som jag skulle göra det imorgon under dagen så kunde jag göra det idag så jag slapp imorgon! Jag har nämligen bestämt att det ska vara fint väder hela helgen, så jag kan vara ute och göra kul saker!
 
Jag önskar mig i synnerhet fint väder på söndag för då ska det minsann hända grejer :P. Jag kommer inte avslöja vad förrens det är gjort ;)! Ja jag vet, jag har en del hemligheter för er men det blir lite roligare då! Jag har faktiskt en hel del för er som ni kommer att få veta sen! 
 
Nu ska jag baka en vegansk kladdkaka minsann, har varit sugen på det hela veckan men glömt köpa veganskt margarin varje gång jag varit i affären, så idag är det dags!
 
Ha en underbar fredag!
 
 

När ödet inte finns

Nu kommer jag med ett av mina mer filosofiska och kanske enligt många, flummiga inlägg. Det är ju som ni kanske vet på kvällen som jag funderar desto mer på livet och allt som ryms kring det. 
 
Ni som känt mig i många år vet ju hur envis jag har varit med mina tankar kring ödet. Jag har senast för bara några veckor sedan sagt att ödet visst finns och att en del stora saker är förutsbestämda, men att man kanske kan välja olika vägar för att nå dit. Det är som sagt inte alls länge sedan jag satt och sa det här.. Sen i fredags så började jag fundera så smått på hur det kunde finnas ett öde om jag trodde på attraktionslagen.. dvs. att man attraherar till sig det man tänker på (ni kan klicka på min pedagogiska video ifrån i somras nedan för att förstå attraktionslagen lite mer för er som inte vet). För om jag tror på attraktionslagen så betyder det ju att de tankar jag tänkt kommer att skapa min framtid, eller hur? Å då kan ju inte ödet existera om det är så att det är jag själv som skapar min framtid genom att attrahera till mig de saker och upplevelser jag vill ha. Någon som tänker något annat?
 
För de som inte är riktigt med på vad attraktionslagen är så kommer jag återigen (tjatkärring I know) att rekommendera boken "The Secret" eller "Hemligheten" som den heter på svenska. En bok värd att läsa oavsett vad man sedan väljer att ta till sig! Som jag nämner i videon nedan och som jag också tidigare nämnt så var jag inte riktigt såld på idén först, utan det tog tyvärr några dagar innan allting landade. Men det är en väldigt bra och kortfattad introduktion till vad det egentligen är! Vill man ha fler tips på böcker är det bara att lämna en kommentar så återkommer jag med fler tips!
 
Nej, nu fick jag sagt mitt! Önskar er en underbar kväll så hörs vi imorgon!
 
 
 
 
 
 
Jag ser lite goffy ut men jag bjuder på det haha ;)! 

Run, run, running!

Ja och den underbara dagen har fortsatt i precis samma takt som tidigare idag! Det blev en långpromenad med hundarna och därefter tog jag 9 km på 41 min! Gud vad lite bra musik i öronen gör för träningsmotivationen, det är alldeles underbart! 
 
Sen måste jag säga att min löpning har blivit så otroligt mycket bättre de senaste veckorna. Mycket tror jag faktiskt beror på min vegankost, kroppen blir så tung av alla mejeriprodukter och ägg. Det känns nästan som att springa på fjädrar. Sen tycker jag förstås inte man ska bli vegan på grund av detta, men för er som står i valet och kvalet för att testa vegankost kan ju känna till det!
 
Dock har jag insett att jag nog måste äta ännu bättre i takt med att min träning blir mer och mer intensiv. Därför har jag har idag ansökt om att få gå med i diverse träningsgrupper för veganer och alla tips mottages varmt! Jag vill helst inte trycka i min en massa konstgjorda pulver utan få i mig proteinet naturligt genom kost, så bomba mig hemskt gärna med info/mail/snapchat (alice.cederstrom@gmail.com eller snap: alicealizee).
 
Ja, nej annars kommer kvällen spenderas ganska så lugnt. Har ett trevlig möte imorgon vid elva och sedan blior det storhandling inför helgen.. Kan behövas för min mat är slut och min sojamjölk så kaffet är inte riktigt lika gott som det brukar. Men men..
 
Ha en underbar kväll så hörs vi kanske senare eller imorgon!
 
 
 
 

What a day!

Jag kände nästan så fort jag vaknade idag att det här skulle bli en underbar dag! För en gångs skull så vaknade jag i tid, jag kunde laga mitt kaffe och avnjuta det i lugn och ro. Därefter tog jag hundarna på morgonpromenaden i det fantastiska vädret och sedan gav jag dem mat. 
 
Jag fick även ett väldigt trevligt telefonsamtal idag, det kanske inte blir så bra som jag hade hoppats men inga dörrar är stägda så jag fortsätter att tänka positivt så får vi se vad det blir av det hela. Sen nu under förmiddagen så har jag fått iväg en hel del jobbansökningar så so far så är jag helt nöjd med hur den här dagen har artat sig. Idag känner jag mig glad och väldigt, väldigt harmonisk! Love it!
 
Om en liten stund ska hundarna ut på sin långpromenad och därefter ska det springas och tränas lite. Gotta love life när det är en sån fantastisk dag! Så jag önskar er en underbar dag så hörs vi senare idag!
 
Puss och kram 
 
 

What a rainy day!

Hej på er!
 
Hoppas att ni haft det bra i regnet (det har i varje fall regnat på bra i skåne). Själv har jag faktiskt varit ganska så effektiv idag trots att jag blev smått irriterad där ett tag på alla sidor man ska fylla i saker på.. Inte lönt att ödsla sin energi på att reta sig så jag slutade med det så fort jag skrivit inlägget tidigare idag. 
 
Som sagt så har jag fått iväg lite jobbansökningar och jag har hunnit ta hundarna på en lång regnpromenad samt handlat och lagat mat! Woho! Å ännu har jag några timmar kvar av dygnet som ska spenderas med lite ärenden framför datorn och lite läsande!
 
Jag älskar när jag hittar böcker som får mig helt fastklistrad! Just nu läser jag be så ska du få av Ester och Jerry Hicks. En bra bok för er som är inne på attraktionslagen som jag själv, och om det är nytt för er och ni blir lite nyfikna på vad attraktionslagen är så rekommenderar jag er att börja med "The Secret". Man kan säga att boken eller Dvd:n (som ser ganska så gammal och B:ig ut men har bra budskap) är en sammanfattning av attraktionslagen, en bra introduktion! Ni får dock vara beredda på att man kanske inte kopplar vad som sägs förrens några dagar efteråt. För att vara helt ärlig så tyckte jag först att hela grejen var sjukt töntig fram tills jag insåg att jag levt efter attraktionslagen hela livet.. Jag hade bara inget namn på det! 
 
Ja och nu fick jag sagt det också idag! Jag kan bara inte hjälpa det men jag är så faschinerad av attraktionslagen att jag måste prata om den hela tiden! Ni får säga till om jag blir för mycket (eller för lite, jag kan skriva/babbla om detta i timmar haha)!
 
Ha nu en underbar kväll så hörs vi senare eller imorgon!
 
P.S VIsst blev håret bra trots att jag klippt det själv? D.S
 
 Ser ni? Håret är jämnt! I varje frall fram till.. Hur det ser ut bak kan jag inte svara på :P

 Uff.. Blött ute!

Vilken djungel!

 Det finns mängder med jobb att söka.. Men ibland så förstår jag verkligen inte varför de ska göra allt så himla svårt... Måste alla sidor ha en extern hemsida där man ska lägga upp sitt cv? Snark... Ja idag är det en sån dag då jag tydligen var lite gnällig.. Jag är lika glad ändå, men jag bara insåg att alla jobb jag tänkte söka idag faktiskt har en extern hemsida där allt ska fyllas i. Aja whatever.. 
 
Vi hörs senare när jag samlat krafterna haha!
 
Ha en underbar onsdag <3!
 
 

När är det rätt tid?

Har ni tänkt på att vi människor ofta säger att det aldrig är rätt tid. Egentligen spelar det inte så stor roll vad det är vi ska göra eller vad det är vi blir erbjudna för ofta brukar vi säga att det inte är rätt tid eller att vi inte har tid. Jag behöver bara gå till mig själv. I synnerhet förut, så sa jag ofta "Nej, tyvärr så hinner jag inte det för jag har inte tid." eller "Ja det måste vi göra någon gång, men inte just idag men snart!"
 
Så sitter jag här idag, några år senare och funderar på varför jag inte hann med det och vad det var jag egentligen väntade på? Okej, om man kanske använder det som ett "snällt" svepskäl för en sak man kanske inte vill göra men gärna vill undvika att såra en person (även om jag faktiskt idag förespråkar att man är rak och ärlig, man kommer längst med det), men annars så förstår jag inte varför allt ska hända sen? Det är ju NU du har möjligheten att göra just det du vill göra för imorgon eller om en vecka, två år.. Så kanske det är för sent? Om du blir erbjuden en fantastisk möjlighet eller tillfrågad att glra något spännande du aldrig gjort, varför inte testa? Tiden kommer ju gå ändå och det högst troliga är att vi på dödsbädden kommer ångra alla de saker vi aldrig gjorde snarare än de saker vi kanske gjorde och som inte gick så bra, men vi överlevde ändå. 
 
Ska vi alla sitta och vänta på "rätt tid" så tror jag de flesta av oss kommer att få vänta väldigt länge.. Kanske till och med för evigt. En del vill testa på att göra stora och galna saker medan andra vill testa på de lite mindre och kittlande sakerna oavsett så tycker jag faktiskt att ni ska ta er tid, för det ni kallar för "rätt tid", det finns inte. Njut av livet och gör allt det ni vill för så länge ni gör precis det som ni vill och som känns bra, så löser sig resten. Lita på mig!
 
Så ut och utmanar er själv idag och gör något ni aldrig trodde att ni skulle våga göra!
 
 
 

När klockan blir mycket

så brukar de flesta människor bli trötta. Men inte jag. Det spelar nästan ingen som helst roll hur trött jag varit förut för efter en viss tid (cirka 23) så säger det *diiiiiing* i min hjärna och jag är återigen klarvaken. Det var nog därför jag klarade av att arbeta i nattklubbsbranschen i så många år. För min hjärna var som mest aktiv på natten och precis då som nu, så är det också då jag får alla lyssande idéer och insikter. Det är precis som om jag kan ta det till mig på ett helt annat sätt under de sena timmarna än under mina vakna.. Kanske just för att man är mer påverkad av alla andra energier. Jag vet inte. 
 
Hur som helst så har jag haft en bra dag idag. Jag sov ut ordentligt imorse vilket gjorde att jag vaknade på ett strålande humör. Jag har pratat med min fina vän Inna och hunnit ta en långpromenad med hundarna samt springa en långtur för mig själv. Tror dock jag måste inse att det blir mörkt ganska tidigt OCH att vi inte har gatulyktor här nere... Nästa löptur får bli tidigare på dagen! 
 
Utöver det så har jag hittat lite nya jobb att söka och sådär som en blixt från klarblå himmel så blev jag så otroligt trött på mitt slitna hår. Så jag gjorde det enda rätta som arbetssökande. Jag tog fram saxen och klippte till det som jag gjorde för några år sedan.. Å vet ni vad? Det blev skitbra! Jag är inte helt säker på att min frisör håller med när han ser det.. Men å andra sidan sa han faktiskt inte så mycket när jag klippt mig själv ett helt år! Det finns ju två sätt och se det på, det första och kanske mest troliga är ju att han bara är väldigt snäll. Och det andra är att jag är jäkligt grym på att klippa mig själv :P. Kanske kan vara en kombo i varje fall ;)!
 
Nu såhär på kvällskvisten sitter jag mest och filosoferar om livet och tänker på allt härligt jag ahr framför mig. Ni vet, det är så härligt att bara ha förstått en sak så väl att allt man någonsin oroat sig för förut bara försvinner. Precis som om det aldrig existerat. Underbart och ja, jag vet nu blev det sådär flummigt igen. Ibland blir det så när jag tänker, men det vet nog de flesta av er vid det här laget. Nu önskar jag er som fortfarande är uppe, en god natt så hörs vi imorgon!
 
 

Monday

God kväll kära läsare!
 
Har ni haft en bra start på den nya veckan? Själv har jag haft en fantastisk start på veckan! Jag har fått gjort en del ärende och det bästa av allt är att jag fått lite kvalitetstid med barndomsvännen Ola. Ja Ola har även fått lära mig ett och annat nytt som jag tydligen missat under min tid i förhållande.. Så ja, nu vet jag iaf hur jag ska tänka när det gäller killar.. Så får vi se vad som händer. Det tycks ju som sagt ha hänt en hel del på singelmarknaden sedan jag var där sist, eller så har jag bara glömt av det haha.. Oavsett så är det ingen stress och som jag nämnde i mitt inlägg om dejting så blir det varken appar eller hemsidor.
 
Nu ikväll så har jag varit och handlat, lyckades även med att stå och köra lite dansmoves inne i butiken utan att jag tänkte på det.. Ibland är det sånna dagar när man inte riktigt tänker sig för, men jag bjuder faktiskt på det! Jag älskar att handla med musik i öronen, det blir sååå mycket roligare då och dessutom går det fortare! 
 
Jaha, nej annars har jag inte ritkigt hunnit med allt på to do listan, så antingen får jag återkomma senare annars lovar jag att skriva mer imorgon!
 
Ha en underbar kväll!
 
 

What a beatiful day

Hej!
 
Hoppas att ni alla har varit ute och njutit i det underbara vädret idag! Själv så fick jag mig en underbar promenad med hundarna och en lång löprunda. När vädret är såhär underbart i Sverige och höstens färger lyser så är det faktiskt himla gott att vara svensk. Men det innebär iofs inte att jag inte saknar Gran Canarias... För det gör jag. Särskilt när man ser alla vänner som lägger ut bilder och snaps (jag heter alicealizee på snapchat) från när de är ute på båtar eller på stranden... Ja stranden har ju jag också varit på men de kan iaf bada.. Om jag gör det finns det nog stor risk att jag fryser och blir förkyld! Nu lät ju det där lite bittert, men jag är faktiskt inte det minsta bitter idag snarare tvärtom!
 
Jag satt och tänkte på hur otroligt mycket kul saker jag har att se framemot nu de kommande veckorna! Jag älskar när man har kul saker framför sig för det gör vardagen så mycket lättare när man har något kul att se fram emot! Sen rent generellt så tycker jag att min vardag bjuder på väldigt mycket spänning! Nästan varje dag händer något otippat och jag älskar det verkligen! Tack underbara liv och tack universum för allt fantastiskt som händer mig varje dag! Jag ser fram emot att se vad morgondagen har att erbjuda!
 
Bjuder på en bildbomb från dagens hundpromenad i Falsterbo <3!
 
 
 
 
 

Söndag

God middag fina läsare!
 
Sorry, inget inlägg igår.. Vi hade lite strul med internet här hemma så det blev inte tid för en kort uppdatering innan jag skulle bege mig iväg. Men jag såg att en del av er var på besök ändå och det är alltid trevligt!
 
Jag har faktiskt en del spännande inlägg på gång här i bloggen, men jag måste skicka ut lite jobbansökningar och jag måste faktiskt passa på att njuta av det underbara vädret idag.. Så vi får se om det kommer något idag eller om jag ska hålla er på sträckbänken tills i veckan. Vi får se ;)!
 
Igår hade jag en underbar kväll med min fina Cassie och med Robban som för många år sedan var min "chef" (jag vet att du var anläggningsansvarig å inte chef men i mina öron är det näästan samma sak :P). Vi hängde lite runt lilla torg och tog igen många missade år. Sen hamnade vi ibland på lite smått udda sidospår.. Å ja jag tar på mig skulden för de flesta av dem faktiskt.. Å jag var ändå den som var nykter haha. Men en del människor är man ju så otroligt bekväm med så man kan prata om nästan allt med dem! Det är en underbar känlsa!
 
Nej, vet ni vad. Nu ska jag faktiskt göra lite vettigt medan det fortfarande är strålande sol ute. Jag lovar att återkomma till er ikväll!
 
Njut av dagen!
 
 
 
 
 

Vegan i 30 dagar- CHECK!

Nu sitter jag mätt och belåten och inväntar den där underbara matkoman man alltför ofta drabbas av efter middagen. Ikväll så blev det grönsaksgryta med couscous, fantastiskt gott och jag tror till och med att min käre far godkände den även om han inte är vegan! 
 
Egentligen så hade jag tänkt skriva det här igår, men jag fick ju så många besökare till inlägget om dejting att jag tänkte att det faktiskt kunde vänta tills idag. Igår var dagen då jag klarat av att vara vegan i 30 dagar! Woooho! Heja mej! Men som de flesta av er redan vet så kommer jag att fortsätta vara vegan då det gått så otroligt bra och jag faktiskt inte ser någon anledning till varför jag skulle återgå till ägg och mjölk. Om man bryr sig om djur och säger sig vara en djurvän så tycker jag att man ska ta sig en titt på ---> djurfabriken och se om ni känner för att fortsätta äta djur, ägg eller dricka mjölk. Jag dömmer som sagt ingen och tycker det är upp till var och en, men jag vill inte vara med att stödja det. Så om ni vill göra något för djuren så gå i alla fall in och kolla på sidan och se hur det känns efteråt. 
 
Man kan ju tro att resan från vegetarian till vegan inte har varit så svår (jag tror i synnerhet att de som äter kött tror det iaf..) eftersom jag redan uteslutit en hel del från djurriket. Men gud.. Om ni bara visste hur mycket skummjölkspulver och äggvitepulver det finns i alla halvfärdiga produkter.. Å godis ska vi inte ens snacka om. Så min första vecka som vegan åt jag nog på tok för lite.. Jag var trött och hade inte riktigt ställt om mig efter resan ifrån kanarieöarna, så det var en tung och matfattig vecka.
 
Som ni vet så är jag ju vädur i stjärntecken vilket innebär att jag är envis så jag ger inte upp.. Så därför beslöt jag mig under andra veckan att faktiskt föröska mig på att laga mer mat från grunden som jag normaltsätt alltid gjort.. Å ja som ni kanske förstår så har det gått väldigt bra sedan dess och därför kommer jag fortsätta som vegan. Jag älskar djur så otroligt mycket så om jag kan se till att deras lidande minskar, ja då gör jag faktiskt det!
 
Så har ni några goda recept är det bara att skicka över dem! Annars kommer mina inom kort att dyka upp här lite då och då!
 
Trevlig fredag!
 
 

Plötsligt händer det

Hej alla nya och gamla läsare!
 
Gud vilken besöksbomb jag haft sedan inlägget om dejting igår. Tack för alla mail och kommentarer jag fått av er! Det känns skönt att veta att det finns mer än jag som resonerar på detta sätt, även om jag känner mig en aning stenålders haha! I alla fall om man prata med många av mina vänner. 
 
Idag ska jag inte skriva om dejting, i varje fall inte just nu haha. Man vet ju aldrig vad dagen bjuder på förvisso men så långt som jag har planerat just nu så kommer det bli en väldigt lugn fredag. Så om en liten stund ska jag ha ett skupemöte med min fina vän Inna och det ser jag verkligen framemot!
 
Senare idag så ska det bli en lång löptur tänkte jag mig, det hade bara varit bra om det slutade regna så himla mycket.. Men annars ger jag mig minsann ut ändå! Det är bara att göra även om man kanske inte är sådär över drivet pepp!
 
Idag är en sån underbar dag då jag är fylld av en massa varm energi! Ni vet sådär så det riktigt känns i hjärtat! Jag älskar sådana dagar för då vet jag att det BARA kan hända bra och underbara saker. Det här med energi och vibration ska jag nog faktiskt gå in på lite närmre i ett annat inlägg, om det känns itnressant för er? Annars får ni väl bara scrolla förbi det haha!
 
Ha en underbar fredag!!!!
 
 
 
 

Dejting?

Nu är det ju så att jag inte har varit singel sådär jättelänge och av någon anledning så har jag märkt att de som har störst problem med att jag är singel är inte jag själv.. Utan alla andra. Okej kanske inte ALLA andra men en hel del vänner. För bara för att man är singel så måste man ju vara intresserad av att träffa deras singel killkompisar.. eller hur? Nej säger jag, så funkar det inte för mig och jag har absolut inga problem med att vara singel. Däremot så undrar jag varför alla andra har så mycket bekymmer med det? Är det verkligen så himla hemskt att jag INTE vill skapa konto på tinder, badoo eller match.com? Eller tycker ni synd om mig för att jag är ensam?
 
Det tycks ju ha hänt en del sedan jag var singel sist.. De flesta jag känner som är singlar har diverse appar och medlemskap på dejtingsidor och det är väl inget fel i det om man nu vill ha det. Jag dömer ingen och så länge man hittar ett sätt som funkar för en så gläds jag mer er! Men snälla, söta, rara.. låt mig vara stenålders och tro på att man faktiskt kan träffa någon på stenålderssättet. Ni vet i gemensamma sällskap, ute på krogen eller när man är ute på ett fik kanske? Jag gillar spänningen och jag gillar att faktiskt kunna känna av en annan människas vibrationer och energier i verkliga livet snarare än framför datorskärmen. Men sen kan man givetvis hålla kontakten via FB, whatsup eller vanliga hederliga sms/samtal om man nu vill. 
 
Oavsett om det gäller vänskapsrelationer eller kärleksrelationer så har jag sedan barnsben alltid känt av andra människors vibrationer och energier. Så därför så känner jag att det enda riktiga sättet för mig att skapa en ny relation med en människa är genom att träffa personen på riktigt. För det är först då jag får en möjlighet att känna om vi är på samma frekvensnivå och om våra energier matchar varandra. Jag vet att det låter flummigt, men det är såhär jag tänker och känner och det kan ingen ändra på (det här är ett ämne jag kan prata om i timmar så om någon tänker något annat så bring it on ;P ). Jag har försökt gå emot mina principer många gånger, men varje gång jag har gjort det så har det faktiskt inte slutat så bra. Så kanske är det som man säger, man blir visare med åldern och just därför kommer jag fortsätta att vara en gammal grottmänniska. 
 
Jag uppskattar allas omtanke, men jag är faktiskt en stor flicka och jag kan själv även om ni kanske inte vill tro det. Men som jag sa, jag har ingen stress att hitta någon ny. Jag tror att en ny person kommer att dyka upp i mitt liv när det är dags, det kan vara om en vecka, om två månader eller om två år.. Who know's, men jag klarar mig faktiskt själv och jag har lovat mig själv att inte göra någonting som jag inte är bekväm med så det kommer jag inte att göra heller. Livet är på tok för kort för att glädja andra när det i slutändan ändå kommer att handla om din egen harmoni och lycka. 
 
Så nu när ni vet så behöver ni inte oroa er för mig, jag klarar mig alldeles utmärkt och blindedates undanbedes :)!
 
Ha nu en underbar dag kära läsare! Jag är inte bitter, jag lovar men en del saker måste bara bli sagda. 
 
//Grottkvinnan
 
 

Onsdag

Idag sprang jag en lång och alldeles underbar runda i höstvädret! Kändes som om det var välbehövt och att en del av alla tankar jag har i knoppen skingrades :)! Dock ligger där en del latent sådär som stör min energi något idag, men jag har gjort vad jag kan just nu och sedan får det lösa sig på ena eller andra sättet. Det mesta som vi människor oroar oss över är faktiskt världsliga ting som egentligen inte spelar någon roll. Så himla dumt! Men jag brukar sällan minnas fel så därför så stör detta mig något extra, men sen å andra sidan om jag har fel så är det superbra sålänge det löser sig.. Men om inte så kostar det mig litegrann men jag har iaf lärt mig att vara mer försiktig i framtiden. Såå, nu ska jag lämna det för den där dåliga energin ska inte få följa med mig mer idag eller någon annan dag heller. 
 
Idag ska jag skicka in lite ansökningar, kolla på lite mer jobb och sedan ska jag och pappa storhandla. Jag ska även ta med hundarna på en långpromenad.. Tror vi får gå för min bil är fortfarande fylld med prylar och vinterdäck.. Usch, jag ogillar när saker man måste göra bara blir fler och fler. Sen vet jag att det bara är att göra dem för att de inte tar sådär lång tid.. så jag ska bara göra det! Precis som Nike säger; Just do it!
 
Med det här luddiga inlägget lämnar jag er för dagen så hörs vi kanske ikväll igen!
 
 
 
 

Tisdag

Idag så hade jag så otroligt många planer på vad jag skulle göra.. Men av någon anledning så har jag inte ens gjort hälften.. Himla märkligt. Fast nej, egentligen är det nog inte så märkligt. Jag är ju en känslomänniska så alla känslor jag upplevt nu i två dagar tar nog ut sin rätt ändå. Trots att jag mår bra och allt var så mycket bättre än jag förväntat mig så blir det kanske lite "efterskalv" i knoppen! 
 
I övrigt så tycker jag nog att jag haft en väldigt bra dag även om allt som skulle bli gjort inte blev det. Jag har fått göra en del grejer nu ikväll och det har faktiskt varit helt okej! 
 
Så eftersom jag inte har något speciellt att dela med mig av så ska jag faktiskt låta bli ;)!
 
Önskar er alla en fantastisk kväll så hörs vi med lite mer givande (förhoppningsvis) inlägg imorgon!
 
 

Tisdag

Förlåt att det inte blev något inlägg igår, men jag träffade många fina vänner under dagen i Halmstad och hade ett lite mindre kaos att föröska reda ut, så när jag väl kom hem till skåne så var jag helt slut! Allt blev inte riktigt avslutat i Halmstad som jag hade tänkt, men jag tänker att det säkert finns någon djupare mening med det också. Nu får jag släppa det för ett litet tag så får vi se hur jag ska lösa det senare. Jag har två i nulöäget tänkbaralösningar eller nej..tre! Jag älskar valmöjligheter haha! 
 
Idag så ska jag ta mig en lång löptur tänkte jag! Packa in lite grejer till pappa som jag fick med mig ifrån mammas källare o Hishult och sedan sitta och filosofera lite på livet. Det är så märkligt hur livet kan förändras så otroligt snabbt och ändå kännas bra. Ibland kan det vara så att den personen man tror ska klara en förändring sämst är den som klarar förändringen absolut bäst.. Medan ibland den man trodde skulle klara den bäst klarar den mindre bra. Det är så konstigt ibland och det gör mig lite orolig ibland.. 
 
Men för egen del, så tycker jag att min liv rullar på i bra fart och till nya spännande utmaningar. Å jag älskar det! En del tycker jag borde oroa mig mer, men jag känner att livet är för kort för att oroa sig för saker som ändå kommer att ordna sig. För saker och ting löser sig alltid på något sätt. Man ska inte lägga för mycket vikt vid att oroa sig över hur bara. 
 
Nu önskar jag er en underbar tisdag!
 
Hörs kanske ikväll!
 
 

Ett kärt återseende

Hej fina, fina läsare!
 
Nu när helgen börjar lida mot sitt slut så hoppas jag att ni haft en härlig helg! Min har faktiskit varit alldeles underbar på många sätt och vis. Trots att vi hade en liten swimingpool i badrummet igår så lyckades jag faktiskt komma iväg till Cassie och Fredrik (även om jag vart något sen..) och gud vilken rolig kväll! Många skratt med en stor dos humor haha!
 
Idag har jag varit väldigt, väldigt stressad över. Meeen trots det så satt jag och sjöng hela vägen upp i bilen vilket nog måste gjort underverk för gud vilken värme jag möttes av i mitt fina lilla Halmstad. Jag är bara uppe på en kort visit just nu, men alla de jobbiga känslor jag förväntade mig när jag kom in var som bortblåsta. Så trots mitt abrupta slut, så känner jag en väldigt, väldigt stor kärlek till Halmstad. Denna stad har förändrat mitt liv på många sätt och öppnat hjärtat för en mängd fantastiska människor <3, en del av er kommer finnas kvar där i presens medan en del får stanna kvar där men i dåtid.. 
 
Dagen har bjuden av spännande möten med underbara personligheter, lite god pizza samt en liten tur ut till vischan! Imorgon har jag en del ärenden att ta itu med innan det är dags att bege sig hem till skåne igen.
 
Önskar er alla en fantastisk kväll, och ifall ni inte gjort det så adda mig på snapchat ;) alicealizee