Chili



Efter en sväng i Trelleborg igår och en timmes tränande av free pouring så begav jag mig hem till Biggi på förfest innan vi skulle iväg till Chilipepper på stortorget. Förfesten var kanon, i och för sig var jag där ganska sent, tror nästan klockan hade hunnit bli tio. Men med tanke på att jag körde kände jag att det inte gjorde så mycket, hadej ag druckit kanske jag också hade varit där åtta. Men att vara på en förfest vid sju-åtta utan att dricka känns lite segt, man blir seg istället. Så ja tio blev väl ganska bra, trevligt folk på förfesten och vid tolvtiden stack vi till Chilipepper. Faktiskt ett himla trevligt ställe, kanske lite väl trångt kan jag tycka men annars var det kanonmusik. Men visst, det som faktiskt spelade stor roll var att sällskapet var underbart!

När Chilipepper stängde tre skulle jag och Maria ta oss lite nattamat på midhem, men efter att vi stått en kvart i kö utan att faktiskt komma särkillt långt fram gav vi upp, begav oss till Swing in och hämtade upp en av Marias kompisar. Sedan dumpade jag av dem och åkte hem för att sova. Dock blev det väl ändå inte alltför många timmars sömn då min kissekatt Pink försökt kela ner mig sedan åtta imorse...

Sitter just nu hemma hos mamma mus, ska väl snart bege mig hemåt igen. Dags att börja plugga in drinkarna jag tappat sedan förra veckan och sedan ska det övas på free pouring. Jag tänkte sätta proven galant nästa vecka igen, så håll nu tummarna för mig!

 


Velvet Hammer



Var väl faktiskt den drink eller ja egentligen coctail som jag och Maria kunde enas om var supergod idag. När vi började bartenderutbildningen så fick vi ett häfte med drinkar som vi skulle lära oss och andra som vi skulle änna till. Idag var det dags för oss att smaka av alla drinkar och se vad vi tyckte om dem. Sen kan det ju givetvis vara bra att veta vad de smakar om någon gäst skulle fråga.

Jag och Maria vinglade väl ut från Buddah runt en tre, mötte upp min mamma och åkte iväg för att käka. Sen begav vi oss hem till mig, jag städade (ja jag blev nykter under tiden) Maria sov en stund och sat därefter och datanördade sig fram tills hon skulle jobba. Ralle kom förbi en sväng, lämnade droppkorkar och en mätarglas jag kunde låna tills utbildningen nu är klar :D Jag behöver nämligen öva lite på free pouring, inte det lättaste ska jag säga er. Sen kolla vi en film, sen skulle han hem för han skulle upp tidigt och ja jag ska faktiskt snart hoppa ner i sängen jag också. Tänkte hinna öva lite free pouring, äta och ta det lugnt, för sen på kvällen ska jag först till Biggi och sedan till Chili, de hade ju nypremiär nu förra lördagen så jag får väl testa på hur där är. Hoppas på bra och hoppas på att vi ses där.

 

Ciao!


19 drinkar på 10 min



Från och med igår bärjade vi göra drinkar på tid i baren. Jag och Maria är ett superteam och igår gjorde jag 18 på 10 minuter, idag 19, jag kom bort mig lite där i början annars hade det säkert varit minst 20 :P. Maria tog 17 igår och 20 idag. Tror vi kommer bli riktigt grymma, än så länge så känns allt jättebra! Men man känner av terorin, herregud... Den tar verkligen, det är drinkar du ska kunna, det är spritens historia, smaker och diverse saker. Men självklart är det bara saker vi faktiskt behöver kunna bakom en bardisk, och jag är glad att jag valde just Ebs och ingen annan skola!

Dagen i övrigt har väl varit okej, jag är rätt slut i rutan idag, sov dåligt och var uppe redan kvart i sju. Men annars har väl dagen rullat på smidigt som vanligt. Har pluggat tre sidor drinkar nu och ska väl på dem innan jag lägger mig igen, får väl hoppas på att de har satt sig.

Nej, lyssna lite på musik och kolla klart på Desperate housewives sen är det dags för sängen! Sleep tight!

Konsten att vara en drömmare



Så länge som jag kan minnas har jag alltid varit en drömmare, en som kan försvinna in i sina tankar och bara drömma. Om precis allt, och det känns otroligt bra att kunna göra det. Faran är väl kanske att man gärna ändrar i sina drömmar precis så som man vill ha det, och visst det kan vara super. Men tyvärr funkar det oftast inte i verkligheten, det är inte riktigt lika enkelt där. Men visst, det är skönt att vara i sin egen lilla värld då och då, glömma den tråkiga och dystra verkligheten för en stund.

De senaste månaderna har jag varit i min egna värld för ofta, men då jag haft och har det lite jobbigt från och till väljer jag gärna att drömma mig bort. Visst vet jag att verkligheten kommer ifatt mig och jag vet också att fly från sina problem inte håller. Så därför försöker jag numera hålla mig så mycket jag bara kan i verkligheten. Men många frågor om framtiden dyker lätt upp då. Som ni vet så går jag för tillfället en bartenderutbildning, den är verkligen kanon och jag är 110% säker på att jag kommer stormtrivas! Däremot uppstår problem efteråt, hur snabbt kan jag få jobb, vart ska jag jobba, ska jag bege mig utomlands? Om utomlands, vart? England, Dubai, Mallorca eller något helt annat ställe? Usch ja, tänk vad många frågor... Men kanske kan jag skjuta fram dem ytterligare en eller två veckor till. Ja, jag gör nog det och förtsätter drömma på ett tag till, eller ja... drömma på och drömma på. Lite, men även ge gärnet på utbildningen, för detta är verkligen min grej!

Så då var det dags att plugga, hörs sen ;)

Dags att säga god natt



Jaha och vart tod denna dagen vägen egentligen? Ja inte tusan vet jag, men nu sitter man här och klockan är snart halv tolv. Jag har hunnit städa lägenheten, så nu behöver inte Maria vara rädd att hon ska kvävas av de gigantiska dammtussar som susat runt här den senaste veckan.  Jag ahr hunnit tvätta allt som skulle tvättas idag och sist men inte minst har jag hunnit plugga in lite sprithistoria, ja seriöst asså. Historiken bakom gin, rom, vodka och tequila. Himla intressant men ack vad lätt det kommer bli att blanda ihop allt. Ni får hålla tummarna för att jag klarar teoriprovet galant imorgonbitti, håll tummarna från nio!

Borsta tänderna och sedan lägga mig med bartenderhäftet och sedan är det go natt! Sov gott mina vänner!


Tillbaka till verkligheten

Sista dagen på denna veckan nu, lite sliten sedan igår men kvällen slutade ändå ganska så bra faktiskt. Fast jag får väl erkänna att Trelleborg är väl inte riktigt min grej att festa i normaltsätt, men eftersom det var Maria som fyllde år så offrade jag mig faktiskt ;)

Usch ja, idag är det tillbaka till allvaret, plugga, städa och tvätta. Ingen kul dag egentligen men vafan, det måste göras. Sen med tanke på att det är söndag och en bakisdag kan man nästan känna att verkligheten kommer ifatt en lite, lite ångest för allt som hänt. Men tänkte jag skulle försöka slå bort det idag, kanske träffa någon ikväll eller något. Vi får se.. Men hoppas ni andra har en kanon söndag!

Puss å kram!

MVG



Idag fick jag tillbaka mitt första teoretiska prov från bartenderskolan, alla rätt! Yeeeey! Nu ska det bara fortsätta såhär, så ska det nog gå hur bra som helst! Måste repetera också så jag inte glömmer det! Tyckwr veckan i sig faktiskt gått bra, snabbt och kanom hela vägen. Lite svårt kan det väl vara med fyror och sexor när vi kör free pouring, men som sagt bara första veckan än. Toni sa att nästa vecka ska vi finslipa allt. Hans kompis ska även kolla upp rosa shakers till mig, han sa att där fanns en playboy shaker som var rosa, samt rosa barblade och sedan fick man även en rosa barhandduk med. Hoppas det inte kostar för mycket bara, för detta är något jag absolut skulle vilja ha!

I övrigt är jag fruktansvärt trött idag, har varit en sväng hemma hos mamma och ätit tacos och glott på tv. Sen gick jag hem gör att ja sova i tid men än så sitterj ag här uppe och häckar. Fast nu har jag faktiskt pratat i telefon en stund, planering inför morgondagen då vi ska fira att Maria fyller 23 år. Hon är så besvärlig att jag måste ta mig till Trelleborg först, och sedan tillbaka till Malmö för en utgång på båten. Men klart det kan vara värt det, det är i alla fall bättre än Hipp en lördag.

Annars då? Jo, har kommit fram till att jag är expert på att sätta mig i knepiga situationer... Inte klokt haha! Jag vet inte om det är livet i Malmö som är mer frispråkigt och att ma kanske itne riktigt bryr sig så mycket om vem man frågad vad... Ellero m det är jag som drar till mig sådana situationer? Inte en susning, visst det kan vara kul ibland.. Fast sen å andra sidan, ibland undrar jag hur fan jag lyckas haha!

Nej, sov gott mina vänner!

Morr...



Bartenderskolan är sjukt rolig, och än så länge efter de här tre dagarna så känns det ganska bra! Drinkarna har börjat sätta sig, får bara hoppas på att de sitter där även imorgon!

Är ganska trött för tillfället, och smått irriterad över en sak jag egentligen bara borde skita fullständigt i, men svårt som attans är det. Ni vet, ibland har man kanske känt att man är lite speciell för vissa personer, och jag ahr väl trott på det ganska länge fram tills nu. Ett litet hopp finns kvar, men samtidigt så borde jag kanske koppla vid det här laget att jag inte är... Aja, inte lönt att deppa egentligen, är det meningen så möts vi igen. Annars var du bara ett stopp på vägen.

I övrigt var jag påväg att göra en ganska dum sak nyligen, dum och dum.. Men jag tror inte att den hade gynnat mig i längden. Troligtvis hade jag blivit kopplad ihop till fel personer ett tag framöver om jag nu agerat utan att tänka. Nu tänkte jag och hade en god vän som hjälpte mig kolla upp saker och fatta ett bra beslut! Som ni kanske märkt är jag en person som gärna slänger mig in i saker, ibland bra saker men även ibland dåliga så klart. Jag brukar tänka innan, men ibland går allt bara så fort att jag bara kör på. Inte klokt haha, men tur jag hade någon som bromsade mig denna gången, lite i alla fall! Tack!

Nej, nu ska jag läsa lite drinkrecept till sen är det dags att nanna kudden och sova av sig den där irriterande känslan. Sov så gott!


För att se det ljusa i det hela

Imorgon börjar äntligen min bartenderutbildning som jag sett fram emot i 40 dagar. Efter en jobbig och tung vecka så har jag ännu en gång tänkt lägga allt detta svarta bakom mig. Fine att jag inte kan/vill glömma allt men då får jag lära mig att leva med det, och med tiden bleknar det säkerligen. Om inget annat så hoppas jag på det.

Under de kommande fyra veckorna kommer jag troligtvis ha en halvt inneboende apa här i huset, nja ingen riktig apa egentligen bara Maria, men hon kan vara en riktig apa ibland. Men en go apa...

Blev lite mycket apa där haha, men det blir så ibland. Ett bra tecken på att mitt humlr är påväg uppåt. Imorgon tänkte jag även föröska hinna träna, gå med Kola på långrunda och givetvis börja plugga in en del drinkar som vi ska kunna utantill. Ja det är en hel del som ska göras, blev så trött nu så go natt!

Skapat vi kaoset eller skapar kaoset oss?



Sitter här hemma, har precis krängt en hamburgare från Max hamburgare, har en kelig Pink i knäet som mellan varven trycker upp sin nos mot handen. Hon har varit ensam nu några timmar, var hemma på förfest hos Biggi som fyllt 25 år för en vecka sedan. Men efter allt kaos som varit denna veckan har jag ont i magen och avstod från att dricka. Hade en liten tanke på att följa med ut ett tag, men med ett tungt huvud kan det bli tufft. Så nu sitter jag här hemma med ögon som är svåra att hålla öppna men med så mycket tankar i huvudet att jag inte riktigt kan gå och lägga mig.

För tillgfället befinner jag mig mitt i ett stort hav av kaos, mycket har gått snett, jag har börjat ifrågasätta mig själv som person, männsklig varelse, min existens...  Och nej jag är inte självmordsbenägen, det stadiet har jag passerat för många, många år sedan. Men jag börjar ifrågasätta mig själv, vad jag ska göra med mitt liv, hur jag beter mig och varför det nu blivit som det blivit. Visst delvis mitt eget fel jag har fattat fel beslut, lyssnat på fel människor ibland. Men är det mitt eget fel eller är det ödet som fått mig på denna väg för att jag ska se något annat klarare eller fatta andra beslut? Inte fan vet jag, men att sitta i denna sitsen får mitt huvud att snurra tusen varv.

Jag står i ett dilemma jag måste lösa på något sätt för tillfället. Samtidigt står jag inför att fatta ett mycket stort beslut i mitt liv, att flytta utomlands för ett tag. Väljer jag att flytta utomlands står valet mellan London och Dubai... Därefter blir valet hur länge, och om det senare ska bli temporärt? Ja vafan, varje beslut jag fattar innebär en massa andra viktiga beslut som kommer efter. Fast det är kanske just detta som kallas att vara vuxen? Troligtivs är det så, och jag hade gjort allt i världen för att få bli 15 igen. Då tyckte jag att jag ahde världens största problem, världens jobbigaste liv... Hade jag vetat det jag vet idag så hade jag tagit vara på den tiden på ett annat sätt, och utnyttjat min "ungdom" helt och hållet. Nej, tro inte att jag känner jag har missat något och att jag inte levt, men jag hade tagit så mycket mer vara på det och varit rädd om den tiden i mitt liv.

Jag, djup? Ja kanske, jag har en sådan period i mitt liv för tillfället, ber om ursäkt om det tröttar ut dig, men that's me och jag har faktiskt aldrig begärt att du ska ödsla din tid på att läsa min blogg och just därför tar jag tillbaka mib ursäkt.

Dessutom mitt i allt så har jag kommit fram till att jag saknar en del personer i mitt liv, på helt olika sätt. En del borde jag inte ens sakna, men vissa människor är svåra att släppa även om man vet att man måste. I mitt tidigare inlägg, att våga glömma... Det är just detta jag menar, jag måste våga glömma vissa personer, för mitt eget bästa. Kanske finns det anledningar till varför jag inte gör det, eller till att saker kring dessa personer ständigt dyker, kanske finns det en mening med att INTE glömma dem. Det lämnar jag till ödet att bestämma. Till frågan om jag vill glömma alla de personer jag insett jag måste glömma så är svaret att jag inte vill, en del och andra vill jag gärna ha kvar.

Herregud säger jag, vilket emo jag är haha! Mycket dålig energi nu och jag kan inte hantera det för stunden, jag vill bara lägga mig i ide och vakna när allt löst sig. Men så enkelt är det givetvis inte, men just nu orkar jag inte tänka mer, så snälla alla underbara vänner. Låt mig själv ta upp saker, jag diskuterar gärna med er men låt mig själv ta upp alla jobbiga ämnen. Givetvis vet jag att ni gör mycket av kärlek och för att ni bryr er, men ibland kan ni sätta igång mina tankar så pass att jag har svårt att sluta tänka. Men tack för ni finns, ni vet själv vem ni är och jag älskar er av hela mitt hjärta. <3