När man inte känner sig riktigt hemma någonstans

God kväll på er!
 
Hoppas att ni haft en bra dag såhär långt, Min dag har varit bra och eftersom jag varit ledig så har jag hunnit med en del saker som att rasta hundarna två gånger, storhandla, införskaffa en egen cabinväska, lagat mat och sprungit! Jag älskar att snön försvann så pass snabbt (sorry alla vinter- och snöälskare men det är inte för mig) så att jag kan återuppta min löpning!
 
Häromdagen så hittade jag ett qoute som nog stämmer in väldigt bra på mig och mina känslor just nu. Nämligen det här:
 
 
På svenska blir översättningen: " Du kommer aldrig att vara riktigt hemma igen. Anledningen är att ditt hjärta alltid kommer att vara någon annanstans. Det är priset du får betala för att älska och känna människor på mer än ett ställe."
 
Jag är uppvuxen nere på näset och det är ganska naturligt för många av oss som kommer härifrån att flytta in till Malmö som första egna boendet. Precis så var det för mig också, jag minns till och med att det var den 15:e Mars 2008 d.v.s hela 9 dagar innan jag skulle fylla 20. Under åren i Malmö så hade jag väldigt, väldigt svårt att se att jag någonsin skulle finna en anledning till att flytta därifrån eftersom alla vänner bodde där och jag mina föräldrar på lagom avstånd och ja, livet var ganska så bra. 
 
Men efter cirka 3,5 år och efter att ha arbetar några år ute på krogen så kände jag att det var dags att börja plugga. Mitt förstahands val var givetvis Malmö, men eftersom Malmö alltid varit en populär studentstad så kom jag inte in på det önskade programmet där.. Däremot så kom jag in i Halmstad. Det var med en stor klump i magen som jag under några få dagar funderade och funderade på om jag verkligen skulle flytta och om det var rätt för mig.. Sen kände jag att det var dags att utmana mig själv och att nya äventyr väntade, så jag sa upp min lägenhet i Malmö och hoppades på att få en lägenhet även i Halmstad (för jag kände ju ingen här.. eller jo, en faktiskt men han var ändå aldrig hemma). 
 
Samma dag som skolan började i Halmstad så fick jag också nycklarna till min alldeles egna och relativt nybyggda lägenhet i Halmstad. Det första året var väldigt lugnt och jag lärde känna några av mina grannar så smått (en av dem visade sig senare att bli en välidgt, väldigt go vän), men mesta dels så var det jag, Kola, Keddy och lilla Pink som tillbringade alla dagar och kvällar ihop. När jag pluggade engelska ett halvår i väntan på att kunna söka till det program som jag sedan slutförde, så träffade jag en himla go tjej vid namn Inna (som idag är en av mina bästa vänner). Hon var precis som jag! Funderade mycket, dagdrömde mycket och ja.. Jag tror inte att jag någonsin delat med mig av så mycket som med henne. 
 
Ungefär ett år senade så träffade jag en kille och genom honom så kom också mitt sociala liv igång lite mer och jag lärde känna underbara människor. Genom skolan träffade jag också två fina tjejer som jag kom att spendera de tre åren som utbildningen varade och ytterligare bekantskaper och vänner kom in i mitt liv. Under samma period så började jag också jobba, både som croupier och gruppträningsinstruktör vilket gav mig möjligheten att träffa ännu fler underbara människor!
 
Men sedan tog det slut med killen och jag hade nu inget säkert jobb kvar i Halland så jag valde att flytta hem till barndomshemmet och tryggheten för ett litet slag. Dock fick jag ingen ritkig ro i varken kroppen eller knoppen eftersom allting ( i varje fall för mig) gick väldigt snabbt och var väldigt överrasknade, så jag frågade en av mina bästa vänner om jag inte kunde få komma över till henne på Gran Canarias på obestämd tid för att få lite rehab. Jag tror jag gav det cirka tio dagar innan jag begav mig ner till sydliga och varma breddgrader (jag ville såklart försöka sortera ut saker i huvudet innan). 
 
De första dagarna var jag nog inte det bästa sällskapet.. Men min fina vän förstod såklart (även om hon grymtade åt mig ibland :P), men det jag inte visste då var att jag skulle lära känna några fantastiska människor. Ni vet, människor som det känns som om man känt hela livet även om man precis träffats. Jag stannade här nere några veckor, men såhär några månader senare så sakna jag alla de underbara människorna som är där nere.. 
 
Med det här superduperlånga inlägget (alla som kommit hela vägen ner förtjänar en elegoe) ville jag säga att jag egentligen inte känner mig riktigt hemma någonstans för tillfället. Precis som qouten ovan säger så har jag underbara människor som jag älskar och som jag saknar på många olika platser i världen  och just därför kommer nog ingenting att vara riktigt hemma igen. Det behöver inte vara något dåligt att inte känna sig hemma någonstans, men det ger ett begär av sökande... Sen eftersom jag är en beliber (tihi ja jag gillar Justin Bieber) av attraktionslagen så vet jag att det alltid väntar något gott för mig runt hörnet. Mitt största problem just nu är att jag ibland har en total avsaknad av tålamod, vilket också kanske gör att det tar lite längre tid. Jag tror dock att jag (och alla ni som läser) har väldigt mycket spännande framför mig! Hoppas ni vill följa min resa och om någon känner igen sig kan ni väl lämna en liten kommentar? 
 
Ha en fortsatt bra tisdag!
 
 

Ego eller medmänniska?

Sedan jag var 16 år gammal så har jag arbetat inom servicebranschen på olika sätt och vis. Mitt första sommarjobb var på en pizzeria nere i byn(stan kan man väl knappast räkna det som iaf:P). Därefter har jag arbetat som kassabiträde, croupier, bartender, värdinna, receptionist etc. etc... Ja som ni förstår så har jag arbetat en hel del med människor och jag vet inte om det är det som gjort att jag blivit bra på att läsa av människor eller om det beror på att jag är/har en hypersensitivepersonality men jag har uppmärksammat hur otroligt självcentrerade en hel del människor har blivit. Ja, självklart ska man ju vara rädd om sig själv och inte alltid ta andra före sig själv men vad hände med att bry sig om andra?
 
Det tycks bli vanligare och vanligare att man bara tänker på sig själv och att många anser att man måste anpassa sig efter dem.. Jag hade en FB-status för några månader sedan som sa något i stil med:
" Den som tar hand om andra är ofta den som behöver tas om hand som mest. Den person som gör allt för dig och som du kan lita på i alla lägen är också den person du sviker först. Den person man anser vara starkast är också den person du aldrig frågar hur det är med, för man anser att de klarar sig själv."
 
Givetvis var det lite bättre formulerat än ovan men innebörden är ungefär detsamma. Varför är det så? Varför slutar människor att bry sig om varandra om man inte får ut någonting av det? Varför sviker man de människor som alltid finns där i vått och torrt medan man ge personer som inte förtjänar det en andra, en tredje och kanske till och med en fjärde chans? Med åren så har jag själv insett hur otroligt viktigt det är hur man behandlar andra människor och därför försöker jag omge mig med människor som är som jag, som bryr sig om sina vänner/familj/medmänniskor/djur och som sticker ut ur min allmänna uppfattning om hur människor är idag. Jag tror och hoppas att samhället idag blir mer medvetna om sina medmänniskor och att vi släpper lite på det här egocentriska och faktiskt kan hjälpa varandra och finnas där för varandra när vi behöver det. 
 
Ha en underbar start på veckan och lämna gärna egna reflektioner i en kommentar. Ni kanske är av annan mening än jag och har bra saker att dela med er av som jag har missat :)!
 
 

Söndag

Min söndag började idag 05.20 när alarmet ringde för att det var dags att börja göra sig redo för jobbet. För att gå upp så pass tidigt så kände jag mig ändå helt okej utvilad även om jag ofta har en tendens att sova en aning sämre när jag vet att jag ska upp tidigt.. Ni kanske känner igen er?
 
De första timmaena på jobb var väldigt lugna, men vid middagstid så kan man ju lätt säga att vi hade full rulle deluxe. Nästan så att man blev lite yr i bollen mellan varven, men jag tyckte vi skötte det bra! 
 
Idag slutade jag lite tidigare på eftermiddagen så jag har faktiskt hunnit ta det lite, ätit i några omgångar och till och med kollat nästan ett helt avsnitt av farmen som jag aldrig tidigare följt :P. Jag har väl inte blivit riktigt hooked på det ännu och har väl egentligen ingen plan på att bli det heller (tur man jobbar kvällar :P). 
 
Imorgon börjar jag inte jobba förrens sen eftermiddag så jag ska unna mig en rejäl sovmorgon och ta en härlig hundpromenad på förmiddagen. Om det är bra väder och snön smält bort kanske jag till och med kan ta ännu en löprunda. Tyvärr blev det ju bara en denna veckan (eller var det förra?!) men å är det när man bor på grusväg och det blir isgata när snön kommer.  Aja, vi får se. Jag hoppas att snön snart är borta så att köpningen blir mer på rutin och så att våren snart är här!
 
Ha nu en fortsatt trevlig söndagskväll så hörs vi imorgon! Jag har en del saker jag vill skriva av mig, men just idag är knoppen lite småseg så det får bli imorgon eller senare i veckan!
 
 

:)

Idag så har jag inte gjort mycket mer än jobbar faktiskt. Jag har hunnit prata lite med föräldrarna men inte så mycket mer än det idag. Men jag har haft en bra dag och imorgon väntar en tidig, tidig morgon med mer jobb.

Ha en underbar lördagsnatt så hörs vi imorgon!
Ledig fredag

God kväll, kära läsare.
 
Jag hoppas att ni alla haft en härlig inledning på helgen idag. Min egen började väldigt bra genom att jag kunde sova ut, precis så länge som jag ville (nu blev det förvisso bara till halvnio men ändå :P). Därefter så begav jag mig ner till Falsterbo för att rasta hundarna och låta dem få springa av sig lite. Jag möttes av ännu ett vackert vinterland denna gången men något varmare än förra gången. 
 
Efter promenaden i Falsterbo så tog jag en runda på Emporia och gjorde lite ärende i stan innan jag storhandlade. Jag avslutade mitt besök i stan idag med att åka till djursjukhuset och hämta hem min fina lilla Kola i sin urna. Även om han inte stått där så länge så kände jag att jag ville få hem honom så fort som möjligt så att han är på den plats där både han och jag vuxit upp. Just nu har jag inte bestämt riktigt vad jag ska göra med urnan om den ska få vara härhemma eller om det finns något annat jag ska göra.. När sorgen känns mildare så kanske jag kan tänka lite klarare och kan komma fram till något bra. Men som det är just nu så har jag gråtit varje dag sedan min fina lille kille fick somna in..
 
Det är en svår förlust att bli av med sin bästa vän sedan 11 år tillbaka men trots att saknaden är så ofantligt stor och att det gör så jävla ont i själen så kan jag aldrig, aldrig, ALDRIG tänka mig ett liv utan hund eller andra djur heller för den delen. Jag föddes in till en familj med både hund och katt som sedan har lett till ännu fler djur såsom marsvin, ökenråttor, kaniner.. Ja you name it. Utan djur skulle mitt liv vara grått, trist och kanske till och med en aning meningslöst. Så därför vill jag i framtiden (förhoppningsvis inte alltför långt fram i framtiden) starta mitt hundhem där jag dagligen kommer rädda liv och ge stackars ensamma hundar en andra,tredje eller kanske till och med fjärde chans att få ett bra liv. Jag tycker att alla djur förtjänar ett underbart liv och jag vill vara byggsten till att kunna förverkliga det till så många hundar (och förhoppningsvis även andra djur) som möjligt får ett bra liv även om de kanske inte haft en bra start. 
 
Delar med mug av lite bilder från promenaden idag och önskar er en fortsatt trevlig helg!
 
 
 
 
 
 

Over and out

Ligger just nu och slötittar på family guy medan jag väntar på att badrummet ska bli ledigt. Idag har det varit en bra dag på jobb och imorgon see jag fram emot min enda lediga dag den här veckan. Jag har lite planer och ärenden som ska hinnas med men sen ska jag också hinna skriva lite på boken så jag får ner allt som jag vill berätta.

En sak som jag nästan slutat med de senaste två-tre veckorna är att läsa. Annars har jag sedan jag flyttade till Skåne igen faktiskt läst lite varje dag. Tänkte jag skulle försöka få till den vanan igen för det finns så mycket som jag vill lära mig mer av och det finns så många bra böcker jag vill läsa så om jag inte tar upp det igen så kan jag inte börja dra nytta av det så fort som möjligt!

Sov så gott med er, så hörs vi imorgon!
Torsdag

God förmiddag!
 
Snart dags att göra sig iordning inför jobbet även idag :). Det blev sovmorgon idag och jag vaknade upp till ett väldigt kallt skåne idag, det var nere på hela -7 grader. Misstänker att ni som bor lite högre upp i landet har det ännu svalare än vad vi har det. 
 
Idag blir det nog inte så mycket mer än jobb och lite intag av mat. Men om jag känner mig riktigt inspirerad ikväll så kanske, kanske det dyker upp ett nytt inlägg även ikväll. 
 
Ha en underbar torsdag!
 
 

Magiskt

När jag var ute med hundarna på den sista rundan så kom jag ut till en otroligt vacker och stjärnklar himmel med en stor lysande måne som färgade den vita snön lite lätt blå. Jag verkligen älskar stjärnklara nätter när månen gör sig sådär vackert synlig och jag får en trygg och nästan lite magisk känsla inombords. Det kanske kan låta lite tokgt för en del, men för mig känns det helt naturligt.

Efter min hundpromenad så satte jag mig ner och skrev upp lite mål de kommande tre månaderna, så kan jag efterhand checka av dem när de är uppfyllda. Tror dessutom att jag ska fortsätta med resten av månaderna imorgon, det är både kul, spännande ich givande att sätta upp mål och drömmar för livet. Dessutom så blir det en otroligt härlig verklighetsflykt.

Sov så gott!
Onsdag

Nästan precis hemkommen ifrån jobb och efter sista delen utav en spännande utbildning inom HBTQ! Tyvärr har jag inte varit med under hela utbildningen eftersom jag inte hade börjat när de körde igång, men det var en spännande och lärorik utbildning vi fick via jobbet :)! Tack!
 
Nu så ska jag laga lite mat eftersom jag är sjukt hungrig och sedan ska jag bara varva ner och ta det lugnt hela kvällen! Har varit ganska trött nu i en veckas tid så jag vet inte om jag har något i kroppen men för att inte låta det utvecklas så måste jag vila. 
 
Orkar jag och inspirationen flödar så kanske jag till och med skriver lite på min bok!
 
Ha en härlig kväll!
 
 

Jag kan faktiskt själv..

God kväll eller kanske rentav god natt!

Idag så har jag tänkt väldigt mycket på en sak som har stört mig ett tag faktiskt. Trots att jag vet att personerna som gör detta (oftast omedvetet , tror jag iaf) gör det i välmening så känner jag ändå att jag inte kan låta bli att bli irriterad.. Det har kanske hänt under en längre tid men det är inte förrän det senaste halvåret jag lagt märke till det ovanligt mycket.

Det är nämligen så att jag har uppmärksammar att många personer gärna vill berätta för mig vad jag ska göra. Typ "Åh men Alice si och så ska du göra" eller "Ja men jag gör det här för dig och sen kan du göra såhär". Detta utan att jag har bett om varken råd eller åsikter vilket också gör att jag antagligen inte kommer följa rådet eftersom jag oftast vet vad som känns bra själv. 

Men som sagt ,jag tror att allt är i välmening men jag vet oftast vad jag vill själv och även om en del tips och råd säkert är jättebra så kanske de inte passar just mig. För som person kan jag bli en aning avståndstagande när jag känner att människor tränger mig i min egen sfär och för att inte känna mig trängd så tar jag automatiskt avstånd.
 
Som ni vet så tror jag mycket på attraktionslagen och om den ska kunna fungera fullt ut krävs det att jag mår bra i mig själv, vilket kan bli svårt om jag känner mig trängd. Så fina människor, tack för att ni vill mig väl men när jag behöver era råd och tips så lovar jag att be om dem :)

Det var inte meningen att låta bitter, men ibland behöver man lätta på trycket.

Sov så gott!

Vinter vs. Sommar

God eftermiddag
 
Idag vaknade jag faktiskt väldigt utvilad och det beror kanske på att jag la mig ganska så tidigt igår eftersom jag var rätt så trött efter jobb. Sen har jag en känsla av att jag blir ganska så trött av vintern, det har aldrig riktigt varit min årstid även om det kanske är fint med all snön som ligger på hustaken och lyser upp. Jag tycker att om det nu ska komma någon snö så borde det komma precis innan julafton, och har det inte kommit innan nyår så behöver det inte komma alls.. Ja om man nu ska låta lite bitter :P. 
 
Förr har jag alltid sagt att jag gillar Sverige just eftersom man får alla fyra årstiderna (mer eller mindre såklart). Men de senaste åren så har jag faktiskt insett att jag nog egentligen föredrar sommarårstiden när man inte behöver lägga så mycket fokus på vad man ska klä sig i för att inte frysa.. Kanarieöarna har därför passat mig alldeles förtrffligt, även om det är aningen kyligare om kvällarna just nu. 
 
Sen å andra sidan så kan jag tycka att både vår och höst är ganska så mysiga på sitt sätt också. Men då ligger ju temperaturen ofta runt en 15 grader, vilket för att det inte är sådär överdrivet kallt ändå. 
 
Nåja, jag gläds i alla fall för alla er snö- och vinterälskare för det måste vara en liten dröm för er just nu när snön ligger så fint på träd och på hus! Passa på att njut av den så länge som ni kan och åk en massa pulka (det kanske jag själv också ska göra)!
 
 

Monday done- check!

Jag vet inte hur det är med er, men för egen del så brukar normaltsätt inte måndag vara min favorit dag eftersom den kommer precis efter helgen. Men idag så har det faktiskt gått ganska så bra och det känns som om det varit en härlig måndag! Nu är jag iofs ganska så trött men det tycker jag kan vara helt okej eftersom jag jobbat eftermiddag/kväll :) 
 
Just nu sitter jag som ni kanske förstår, framför datorn och kolla på en del intressanta saker samtidigt som jag gosar lite med Keddy. Han tycker nog att jag alltid skulle vara hemma med dem och ta dem på en massa roliga äventyr för han ser alltid så ledsen ut när jag åker iväg till jobb. Men oj vilken lycka det är när jag sedan kommer hem igen, man kan nästan tro att jag varit borta flera månader. Fast det är härligt att alltid känna sig välkommen!
 
Jag sitter och funderar på om jag ska skaffa ett gymkort eller om jag faktiskt ska investera i egna hantlar och vikter.. Jag har ju hållt pass i det mesta så därför tror jag faktiskt att jag skulle behärska att träna på egen hand eftersom jag gjort det själv.. Men å andra sidan så kan det ibland vara skönt att få komma iväg och träna! Men ja, jag får nog fundera på det några dagar till.. Hur gör ni själv?
 
Nej, nu ska jag chilla lite innan det är dags för sängen!
 
Natti på er!
 
 

Måndag igen

God förmiddag på er!
 
Hoppas er start på veckan har varit bra! Min egen har börjat med sovmorgon, kaffe och en lite längre hundpromenad. Snart väntas frukost både för mig och hundarna innan det är dags att göra matlåda inför jobbet. 
 
Även om det är -6 grader idag så var det faktiskt inte så kallt att ta en långpromenad idag, troligtvis för att det var vindstilla även idah. Däremot var det ju väldigt halt på sina ställen så jag stod nästan på huvudet två gånger.. Men som tur var gick det bra även idag! 
 
Jag ville nog mest önska er en härlig dag idag, så kanske vi hörs ikväll efter jobb!
 
Ha det fint!
 
 

Söndag

Då var det kväll igen och av någon anledning så tycker jag alltid att helgerna flyger iväg när man är ledig. Men det sägs ju också att det är ett tecken på att man har det roligt! Min helg har varit ganska så lugn, men jag trivs faktiskt med det för det känns ibland som om jag behöver vila upp mig efter båfe kaos och allt annat som hänt i livet det senaste halvåret. Förhoppningsvis är jag i alla fall på rätt väg även om en del dagar kanske är lite mindre bra än vad jag hade önskat, men samtidigt så får man glädjas åt det man har att glädjas åt utan att bli för bitter. Alla dagar kan inte vara bra dagar men det finns något gott i varje dag, som ordspråket så fint brukar lyda. 
 
Det jag gläds absolut mest över idag är faktiskt den underbara promenaden jag tog med hundarna imorse. Även om jag frös och knappt kände varken tår eller fingrar så kunde jag se hur lyckliga hundarna var att få springa runt i snön och få leka av sig. Till och med min äldre herre på 12,5 år sprang precis som om han var valp på nytt! För mig finns det nästan inget bättre än att kunna glädja de djur och människor som jag verkligen älskar. Dessutom så tycker jag att man ska visa de man älskar att man faktiskt gör det, för man vet aldrig vad morgondagen har att erbjuda och jag vill inte missa en enda chans att visa mina kära hur mycket jag uppskattar dem. Jag vet att det finns fler som jag därute, men jag vill även uppmana er som kanske tänker att era nära och kära vet om att du älskar dem att faktiskt säga det eller visa det ändå. Det är viktigt att visa uppskattning och vem vet, kanske just den dagen som du säger att du älskar din partner eller köper blommor till din mamma, kanske just den dagen behöver de det som mest. Alla visar inte öppet hur de egentligen mår, så det kan faktiskt göra skillnad i människors liv. 
 
Ni minns kanske att jag skrev häromdagen att jag skulle sätta upp lite nya mål med livet? Eller ja, fylla på min mål-lista för i år. Precis innan fikan med min vän så insåg jag att jag faktiskt inte ska stressa upp mig för vart jag kommer att hamna i framtiden för oavsett vad det blir, så kommer det bli riktigt, riktigt bra! Jag som tror mycket på universum och dess vilja att ge mig det jag önskar, kommer placera mig precis där jag behöver vara för att lyckas med precis det jag vill göra. Och tro mig, just nu har jag väldigt många bollar i tanken framförallt, men kanske även snart i praktiken. Just nu känner jag att det finns väldigt många saker som jag vill hinna med i livet och ja, jag vet.. Jag är inte så gammal ännu, men jag vill så gärna hinna med det så snart som möjligt för jag vill se vad det ger för andra. Nog om det, ni kommer att förstå vad jag talar om lite längre fram i år!
 
Önskar er en fortsatt trevlig söndag så hörs vi imorgon!
 
 
 
 
 

En strålande och kall söndag

God eftermiddag!
 
Hoppas att ni alla har hunnit vara ute lite i det underbara men kalla vädret idag. Jag är otroligt tácksam för att det är vindstila idag när det är så kallt ute. Min morgon började som vanligt med en kopp kaffe och sedan klädde jag på mig varmt och tog med hundarna till en underbar timmespromenad nere i Falsterbo (sen gick jag faktiskt lite vilse hur man nu kan göra det.. men jag lyckades haha).
 
Om en dryg timme ska jag möta upp en av mina bästa vänner för lite kaffe och catchup prat. Senare ikväll tänkte jag tillaga lite veganska burgare med ungsbakade rotfrukter och någon god sås! Ikväll blir det söndagsmys för hela slanten eftersom jag börjar relativt sent på jobb imorgon! 
 
Vi kanske hörs lite senare med lite filosofiska tankar, annars hörs vi imorgon! Om ni ska ut i kylan så glöm inte mössan! Till min stora lycka såg jag att jag fått med den här varma saken till pappa:
 
 

Lördag

 
 
God kväll på er!
 
Hoppas att ni haft en härlig lördag so far. Min egen har varit kanon! Jag sov till nio och tog mig en kopp kaffe för att vakna till liv. Därefter blev det en längre promenad med lilla Lady eftersom Keddy inte alls var så pepp på att promenera i snön och halka omkring. På ett sätt förstår jag honom för både jag och Lady stod nästan på huvudet mellan varven, men som tur är kom vi hem hela. 
 
Under eftermiddag fick jag gjort en hel där ärenden, som t.ex att köpa prdentliga arbetsskor (ni får se mina flashiga dojjor på måndag kollegor:P), köpa lite varms tröjor, ett par nya svarta jeans och lite annat nödvändigt på rean. Jag har ju egentligen väldigt mycket kläder, men som jag tidigare nämnt så befinner sig det mesta utanför Laholm i min mammas källare.. De kommer nog vara där ett tag har jag en känsla av. Men man vet ju aldrig!
 
Sen nu under kvällen har jag lagat linssoppa och till efterätt så blev det hallon och blåbärspaj, så nu sitter jag här med lite fantastisk matkoma.. Ja och sen så lyssnar jag såklart på den här efter gårdagens trallande på jobbet, det tycks vara en tradition från min sida att sjunga på den såhär års :) Men man blir ju så glad av den så mig gör det minsann inget! Sen är ju Eric Saade rätt så söt att titta på :P.
 
 
Resterande del av kvällen/natten tänkte jag faktiskt tillägna min bok. Det känns som om jag har en del inspiration så vi får se!

Jag tycker att du saknas

 
God kväll eller snarare god natt så här halvett en fredagsnatt!
 
Jag hoppas att ni alla har haft en fantastisk start på helgen. Min egen start har varit kanon även om jag jobbade till nio idag och det beror nog på att jag faktiskt har väldigt, väldigt roligt på jobb! Jag önskar att alla kunde ha lika kul som jag har det för då hade nog världen varit aningen gladare!
 
Nu på kvällskvisten så har jag slötittat lite på Thor och suttit och planerat lite vad jag ska hinna med under morgondagen eftersom jag faktiskt är ledig. Jag hoppas att solen skiner så jag först och främst kan ta med hundarna på en härlig runda och sedan så tänkte jag införskaffa lite välbehövliga saker såsom skor, nya svarta jeans etc. Ja och sen ska jag storhandla.. Den är väl iofs inte lika rolig men den ska ju göras ändå.. Det är ju faktiskt ganska så trevligt när man kan äta något gott lite då och då när man är hungrig :). 
 
Imorgon ska jag också skriva vidare på min bok tänkte jag. Det har varit lite uppehåll pga att jag jobbat ganska så mycket denna veckan och skriva bara för att skriva.. Ja det tror jag inte på även om det ibland kanske kan vara bra att sätta sig fast man inte är superpepp alltid. Men jag tror att man måste känna att man har lite inspiration och energin på topp när man ska skriva något som förhoppningsvis ska inspirera andra. Så därför har jag faktiskt längtat lite efter helgen och till mitt skrivande!
 
Önksar er en fortsatt trevlig fredagsnatt och bjuder på lite Anton Ewald ( nu var det faktiskt några veckor sedan sist)
 
 

Sweet dreams

Då har ännu en kall vinterdag nått sitt slut och efter att ja jobbat hela dagen så är jag rätt så mör i kroppen! Har bestämt mig för att införskaffa ett par ordentliga skor att jobba i nu till helgen. Även om jag har hur många som helst i mammas källare utanför Laholm så gör de ingen skillnad i nuläget.

Den senaste veckan har jag funderat väldigt mycket på framtiden. Ni vet nästan så att det blir lite mycket, så jag tror det är dags för ännu fler mål som ska uppnås 2016 och kanske, när jag vet vad jag vill.. Så ska jag även sätta lite mer fokus på saker och ting. Jag tror jag behöver det ett litet slag iaf.

Sov så gott ❤️
ZzzzZzzz

Just nu är jag ruskigt trött! Egentligen så förstår jag inte varför jag envisas med att sitta uppe så länge att jag knappt kan hålla ögonen uppe.. Men sen är det ju faktiskt så att jag älskar nätter av den anledningen att inspiration och tankar flödar som bäst för mig då. Mina bästa idéer och tankar föds de nätter då jag får lov att sitta för mig själv och lyssna på musik utan att bli störd. 

Men nu så tror jag faktiskt det är dags för mig att försöka somna. Jag har en lång dag framför mig imorgon. Sov så gott!
Onsdag

God middag, 
 
Ja snart i varje fall, jag är kanske lite tidig än. Inatt sov jag som en riktig stock alltså, jag var så himla trött och sov ända till klockan nio idag. Skönt eftersom jag börjar klockan tre idag så jag har hunnit hjälpa en kompis med en hemtenta, betala en del räkningar och ska strax ta mig en promenad med hundarna innan jag behöver bege mig.
 
Idag tror jag inte det händer så mycket mer än jobb sen. Det tar ändå en liten stund innan jag kommer hem och sen ska matlåda för morgondagen fixas och ja sen är det nog dags för sängen misstänker jag. Hoppas att ni alla får en underbar onsdag trots det kalla vädret, så hörs vi kaaaaanske, kanske senare. Annars imorgon!
 
 

Tisdag

God kväll!

Hoppas att ni alla haft en härlig dag idag! Själv har jag hunnit springa, köra lite core och jobba. Så man får väl säga att jag varit ganska så effektiv idag.

Men nu såhär på kvällskvisten så är jag faktiskt ganska så trött om jag ska vara ärlig. Så vi höra imorgon!

Over and out.
Ibland måste man våga

Precis nyäten och nypromenerad passa jag på att spendera en liten stund framför datorn innan det är dags att bege mig till jobb. Fick idag en jättesöt present av min vän Inna, det var en burk kärlekspiller som alla innehåller små lappar med fina budskap på. Jag är säker på att de där små pillerna kommer att ha stor effekt på mig de gråa och trista dagarna man kan ha ibland. Tack fina vännen <3!
I helgen så kom jag på mig själv med att vara lite mesig... Och ja, jag tycker faktiskt att man kan vara det även i vuxen ålder. Man behöver ju inte säga det om andra men man brukar oftast veta med sig, ifall man agerar mesigt. I alla fall så gör jag det... Nåja, i alla fall så igår när jag satt och skrev ner mina mål för 2016 så kom jag på mig själv med att nästan bli rädd för att önska mig stora saker och lite mer fantastiska saker än vad jag tidigare gjort... Varför det? Jag om någon vet ju att ALLT man önksar kan man också få och just därför blev jag faktiskt lite arg på mig själv..
 
Vi har alla ett liv ( som vi i varje fall är säkra på att vi har) och det livet blir precis vad man gör det till. Som ung var jag jätterädd för stora förändringar och jag var otroligt rädd för att testa nya saker som befann sig utanför min komfortzon.. Men bara det senaste halvåret-året så har jag insett att det är just de här utmaningarna som gör livet värt att leva! Iblan måste man kasta sig ut o ovisshet för att nå till de platser man tidigare bara vågat drömma om! Å ja, det kan vara skitläskigt men det kan också ge dig precis det du önskar dig som mest. Sen är det ju faktiskt så också att man ångrar ju bara de saker som man faktiskt aldrig gjorde.. Eller hur? Så just därför måste jag ibland påminna mig själv om detta, när jag känner mig osäker på något för att det kan bli läskigt eller kanske inte alls som jag tänkt mig.. Det kanske det inte blir, men det kan faktiskt också bli så till det betydligt bättre och mer fantastiska än vad jag någonsin kanske ens vågat drömma om. Så gör så mycket som ni bara kan och om det killar till av nervositet i magen så är det för att du kanske kommer befinna dig utanför din komfortzon men det är också just där du kommer utvecklas som mest och det är där magin börjar,
 
Ha en underbar måndag!
 
 
 

Det är nästan så att man blir alldeles kär!

 
Jag har sedan sist faktiskt hunnit med en del saker såsom att laga middag, städa undan och bakat kladdkaka (den där veganska som jag tjatat sönder i höst :P )! Sen satte jag mig faktiskt ner med lite tända ljus framför tv:n och skrev ner alla mina mål ( so far iaf) för 2016. Med tanke på mitt tragiska slut på 2015 så har jag varken haft lust eller känt för att tänka på 2016.. Men just idag kände jag att jag faktiskt kunde blicka lite framåt. Dessutom är jag en sådan person som behöver något att se fram emot eller sträva efter. Det blev ingen superlång lista men den kändes lagom i nuläget och dessutom så är det ju bara att fylla på den om man kommer på något nytt mål.
 
Alltså, det är faktiskt så (som en del av er kanske vet) att jag kan bli lite kär i låtar.. Den senaste veckan har jag lyssnat supermycket på Powerful med Major Lazer och Ellie Goulding. Texten är så jäkla powerful (haha visst var jag fyndig nu :P) att jag nästan önskar att jag var lite kär i någon just nu! Jag är nästan lite avundsjuk på alla nykära par som kan lyssna på den tillsammans och bara sitta där och le för att texten stämmer så jävla bra :P. Men nej, jag är inte bitter. Jag är glad för er skull, jag är bara lite avundsjuk på ett bra sätt, jag lovar. Till skillnad från en av mina vänner som alltid brukar säga hur äckliga alla nykära par är så tycker jag att ni är alldeles underbara att titta på och man blir glad av er, så fortsätt med det!
 
Nu ska jag faktiskt sätta mig ner och skriva lite på min bok ;). Ha en underbar kväll och njut av låten ifall ni skulle ha missat den förut!
 

Detta är jag

Hej på er i kylan!
 
Jag kommer precis från en väldigt kall och blåsig hundpromenad i Falsterbo. Det blåste faktiskt så mycket och så kallt att jag valde att ta en lite kortare runda både för mig och hundarnas skull idag. Om en liten stund ska jag köra ett av mina gamla corepass innan det är dags att laga lite thaigryta (kan behövas för att bli varm).
 
Idag tänkte jag berätta för er varför jag är så pass öppen med mina tankar, känslor och reflektioner i bloggen (även i verkligheten). Utöver att det är mitt sätt att bearbeta svåra händelser i mitt liv, så vill jag också kunna inspirera andra människor som kanske befinner sig i en liknande situation. För jag tänker såhär att om jag kan klara att ta mig igenom ett uppbrott med en person man älskar eller klara av en förlust av en bästa vän/husdjur eller nära anhörig så tror jag (och hoppas) att andra också kan göra det. Däremot vet jag själv hur svårt det kan vara till en början att veta i vilken ände man ska börja för att bygga upp sitt liv på nytt igen och därför vill jag dela med mig av mina erfarenheter. Kanske finns det någon där ute som känner igen sig i mina känslor och tankar och kanske, kanske kan mina tankar och funderingar bidra till att de människorna mår bättre.
 
Jag tror att mitt kall här i livet är att hjälpa både människor och djur till ett bättre liv. Detta är också anledningen till att jag vill skriva min bok och dela med mig av mina erfarenheter och tips. Det är också därför jag ingår i ett fantastiskt samarbete med underbara människor, därför att jag vet att jag kan hjälpa andra människor att nå sina mål.
 
Jag tror att det viktigaste för mig är att få lov att vara mig själv, att få lov att vara öppen och att få lov att dela med mig av mina erfarenheter. För vi vet alla att det inte finns en enda människa här i världen som är lycklig exakt hela tiden (jag har iaf inte träffat någon ännu), för livet kommer emellan ibland och då tycker jag att det är helt okej att vara både ledsen, arg, besviken och förtvivlad om man så önskar. Alla de känslor vi har ingår i en process av att låta oss utvecklas och för varje nederlag så blir vi starkare i oss själva om vi tillåter det. Med detta menar jag inte att vi ska sitta och gnälla om minsta lilla, för som jag sagt så många gånger förr så attraherar vi bara tills oss mer av det oönskade om vi tänker på det. Men ibland får man lov att bara känna alla de känslor man känner och ibland får man faktiskt gnälla också eftersom det får oss att utvecklas. Man får bara inte låta småsaker ta överhanden och lägga för mycket fokus på det. Lägg i så fall den energin på saker som verkligen har varit avgörande för dig och om möjligt så lägg störst fokus på att leva och må bra i nuet, för det är nuet som kommer att vara avgörande för din framtid.
 
Nu önskar jag er en fortsatt trevlig söndag så hörs vi imorgon!
 
 
 

Alla borde ha en sådan vän

God kväll på er kära läsare!
 
Jag hoppas att ni alla haft en underbar start på helgen och att ni fått göra precis det som ni önskar. Min egen start har faktiskt varit helt okej. Som ni kanske vet så påbörjade jag skrivandet av min bok igår och so far så känns det väldigt väldigt bra.
 
Idag har jag hunnit med att storhandla, träna lite och fått träffat en av mina fina bästa vänner Inna. Hon var nere i Malmö på ett spännande event idag och eftersom vi inte setts sedan början av November så passade jag på att roffa åt mig en liten dejt med henne idag <3!
 
Ibland så tror jag nästan att jag och Inna är samma person. Ja jag vet det låter lite knepigt och det är vi ju såklart inte (doooh. precis som om ni inte skulle förstå det själv..). Men ibland är det inte alls långt ifrån för jag vet inte hur många gånger det har hänt att hon skriver ner exakt mina tankar. Å då menar jag inte att vi har snarlika åsikter om något utan att det är precis, just det som jag tänkte skriva. De första gångerna var det nästan lite obehagligt, men nu såhär fyra år senare så har vi nog båda vant oss vid det.
 
Sen ska ni bara veta vilka tokiga tankar som jag har delat med mig av till Inna. Jag vet inte hur det är med er men ibland så poppar det upp väldigt udda och faktiskt en hel del märkliga tankar hos mig, å normaltsätt så delar man ju inte med sig av sånna tankar till någon. Men i mitt fall så kan jag faktiskt säga precis vad som helst till Inna och hon tycker inte jag är det minsta obehaglig eller weird. I alla fall så har hon aldrig sagt något om det förut och måste ha ett rejält gott pokerfacei så fall..
 
Jag hoppas att ni alla har någon eller några sådana vänner som ni kan dela med er av alla era tokigheter med. För det är helt fantastiskt och ibland så behöver man faktiskt bolla lite udda idéer med sina vänner.
 
Önskar er en fortsatt trevlig helg, så hörs vi imorgon om inte förr!
 
 
 

Weekend

 
Då var sista arbetsdagen för den här veckan arbetad och idag var det en relativt lugn dag på jobb i jämförelse hur vi haft de resten av lovet. Idag kom också min nya dator och ni kanske kan räkna ut att det är just den som jag sitter och skriver vid just nu. Äntligen så kan jag påbörja skrivandet av min första, alldeles egna bok.
 
Det är en lite udda känsla och en aning ovant att säga att jag ska skriva min egen bok. Men saken är den att det känns så självklart att jag inte kan göra annat än att lyssna på hjärtat. När idén föddes för tre eller fyra år sedan, så visste jag redan då vad jag ville skriva en bok och om vad men jag hade inte tillräckligt med kött på benen. Men mycket har hänt sedan dess och jag kan helt ärligt säga att jag aldrig varit mer redo än vad jag är just nu.
 
Även om mitt humör för tillfället går väldigt mycket upp och ner, så har jag en känsla av att 2016 kommer bli ett väldigt, väldigt bra år för mig där jag kommer att få många drömmar uppfyllda. Det kanske rentutav blir den bästa tiden i mitt liv, det känns nästan som om det skulle kunna bli så.
 
Hoppas att ni är fler som känner precis som jag. Jag menar att ni känner att era drömmar kommer att uppfyllas år 2016. Å glöm inte bort att det inte finns några som helst begränsningar, allt ni önskar kan ni få.
 
Go'natt!
 
 

Vintern är här

Idag så kom brevet som jag fasat för hela veckan.. Ni vet säkert själva hur det kan vara ibland när något man inte ser framemot väntar en.. Det kan visa sig på olika sätt men för min del så har jag känt mig otroligt stressad inombords och mellan varven har jag nog bitit ifrån till lite fel personer. Jag ber alla som jag varit lite otrevlig eller kort mot om ursäkt, det var absolut inte min mening. Men hela veckan så har jag vetat att fakturan för Kolas sista veterinärbesök skulle komma... Det handlar inte alls om vad besöket kostade utan snarare så påminner det mig om smärtan när jag fick fatta beslutet att min bäste vän skulle få somna in. Just nu är det som att sätta igång kranen, för varje gång jag börjar fundera på det så kommer tårarna. 
 
Så för att försöka slå bort tankarna ett litet slag och för att få tårarna att sluta rinna idag, så bestämde jag mig för att ta med mig Keddy och Lady till stranden. Jag har dragit mig för det hela veckan för jag har varit så rädd över att bli påmind om alla minnen som jag har där nere med alla hundarna tillsammans men också sedan Kola var en liten valp..  Men om man bortser från kylan och blåsten idag så kändes det faktiskt helt okej och ibland fick jag nästan en liten känsla av att han var där med oss även om jag inte kunde se honom. 
 
 
 
 

This could be something

God kväll kära läsare,

Jag hoppas att ni haft en bra onsdag. Min har varit helt okej, men jag får erkänna att jag nog tycker det är lite för kallt.. Jag kan tycka att snö är jättevackert sådär lagom till jul och nyår, men efter det så ser jag helst att det håller sig borta. Men men, man kan ju inte alltid få som man vill!

Idag så har jag jobbat några timmar och pratat med lite vänner. Jag pratar ju ofta om energier och vibrationer och har ni tänkt på att det ibland känns som om man känt en del människor en evighet, när det snarare är så att man kanske bara känt varandra några veckor eller månader? Jag verkligen älskar när jag attraherar till mig dessa underbara personer med underbara vibrationer och energier. Tack, tack, tack!! Det är sådana människor som gör livet värt att leva och som ger mig hopp om framtiden.

Annars har jag haft en väldigt lugn eftermiddag och kväll. Jag har smidigt en del planer för mig själv och börjat fundera på hur livet 2016 ska forma sig. Eller snarare hur jag vill att det ska forma sig. Sen får vi se hur mycket av det som jag lyckas attrahera till mig men jag tror att det kommer lyckas bättre än vad jag någonsin trott!

Sov så gott med er, så hörs vi imorgon ❤️!


Det är energin, inte formen

Idag faller det små, små snöflingor nere hos oss i Skåne och även om jag inte är något stort fan av snö så får jag väl erkänna att det är ganska så mysigt ändå. Idag så är jag ledig så jag kunde sova lite längre än vad jag brukar göra så jag känner mig en aning piggare idag än igår. 
 
Som vanligt så har jag tänkt en massa. Ni som brukar läsa min blogg vet ju att jag alltid har en massa tankar och funderingar kring allt och jag har kommit fram till en viktig insikt som jag skulle vilja dela med mig av. Jag har insett den stora skillnaden mellan människor som tycker om djur och de som inte tycker om djur.. Eller insett kanske är fel ordval men jag har en egen teori av hur det kan vara i alla fall, ni får gärna tycka samma eller förkasta den det är helt upp till er. 
 
Den största skillnaden tror jag är att vi som älskar djur vi bryr oss inte om vilken form varelsen vi älskar har. Jag tror att vi går mycket på varlesens inre vibrationer (precis som med attraktionslageg såklart) sänder ut och därför är mer öppna och mottagliga för att finna kärlek i våra liv (inte nödvändigtsvis kärleklsrelationer utan kärlek i allmänhet). Vi hakar inte upp oss på om det är en liten hund, en ökenråtta eller en fågel utan vi kan älska varelsen för det den är. Å som ni kanske förstår så gör inte jag någon som helst skillnad på en hund eller en människa. För mig är förlusten av Kola lika fruktansvärd som om en av mina "mänskliga" familjemedlemmar skulle gå bort. Våra djur har alltid blivit familjemedlemmar. 
 
Sen finns det människor som är väldigt elaka mot djur eller som inte alls tycker om djur. Min uppfattning är att många av dem har satt sig själv på pedistal och anser sig själv vara bättre än djuren. Ja och detta stannar ju såklart inte vid djur för det kan vara diverse människorgrupper eller skilda etniska ursprung, det ser vi ju bevis på varje dag med alla krig som sker runtom i världen. 
 
Jag har bara så svårt att förstå hur en del människor kan anse sig vara så mycket bättre en andra människor eller andra varelser. Ni får gärna säga att jag är en hippie, men i det långa loppet så är jag ganska så säker på att man kommer längst i livet genom att älska och dela med sig av sin kärlek. Hat föder bara mer hat och slutar ofta i tragedier.Medan kärlek föder kärlek som i sin tur oftast slutar i ren lycka. Varför ska man göra skillnad på energier och former när vi alla ändå kommer ifrån samma källa? 
 
Har ni andra tankar än mig är ni mer än välkomna att lämna en kommentar!
 
 
 

Måndag

Då var det läggdags för mig idag. Just idag är jag riktigt, riktigt trött och jag har känt mig rätt så "blurrig" i huvudet hela dagen. Det är lite jobbigt eftersom jag föredrar att vara fokuserad och uppmärksam. 

Idag har jag jobbat största delen av dagen så jag har som mest (utöver jobb) hunnit med en kort hundpromenad och mathandling. Min förhoppning inför morgondagen är att hinna med en del måsten och nödvändiga ting. 

Igår insåg jag att jag nog måste åka till annan ort en två dagar för att börja fungera ordentligt härhemma igen.. Så jag pratade med en vän om att åka på besök till honom i slutet av månaden. Det känns som ett bra beslut och trevligt sällskap är alltid trevligt! Nu får vi bara se om vi tajmar varandra, det vet man ju aldrig! Men man kan ju hoppas!

Hoppas ni alla haft en bra start på den nya veckan och dessutom första veckan på året! Sov gott!
De där små tassarna

Jag var precis ute på sista rundan med hundarna och tänkte sätta mig ner och skriva ett inlägg innan jag blir på tok för trött.. Och av gammal vana så hörde jag min fina lilla Kolas små tassar efter mig, det kändes så bekant och tryggt fram tills jag kom på att han inte längre finns hos mig. För vart jag än gick i huset så tog det inte många sekunder förrän han lyfte på sig och kom trippande efter mig. Han följde mig vart jag än gick. Jag kan inte bestämma mig för om jag tycker att mornarna är värst eller om det är kvällarna.. Ibland är båda lika jobbiga och jag vet inte om man någonsin kan vänja sig vid att någon med så mycket energi saknas. Jag antar att tiden får utvisa det. 
 
I sorgens tider så visar det sig verkligen vilka underbara människor man har omkring sig och vem som verkligen är ens vänner. Jag är så tacksam till alla er som hör av sig till mig för att se hur jag mår och om ni kan göra något. Ni är alla guld värda <3 och jag uppskattar ert stöd. Jag visste inte att jag hade så många fina människor som förstår hur det känns att förlora sin bästa vän. 
 
De sista timmarna som jag sitter uppe innan det är dags för sängen ska jag faktiskt kolla runt lite på nätet efter idéer till min sleeve jag ska göra i vår (hade jag tänkt). Äntligen vet jag vad jag ska göra som kommer att spegla mig och min själ. Vad det är kommer jag inte att avslöja nu, men det kommer bli något alldeles unikt. 
 
Ha en trevlig söndagskväll, så kanske vi hörs imorgon!
 
 
 
 
 
 

Ett sista glas

Jag lyckades somna om tillslut igår. Idag går det lite upp och ner.. Just nu vet jag inte riktigt vad jag ska säga eller skriva. Jag försöker hitta saker att göra och planera inför som får mig att skingra tankarna något. När jag pratade med mamma igår så kom vi fram till att jag ska investera i en ny laptop så att jag kan börja skriva på min bok. Det kommer få mig att sätta fokusen på något annat under den tid jag skriver och en av mina drömmar får påbörjas, även om det inte blev riktigt av den anledning som jag hade hoppats på. 
 
Jag hoppas att ni andra haft en bra start på året, själv förstår ni kanske att min inte blev så bra. Det blev för mig ett tragiskt slut på året.. Å en sorgsen inledning av 2016. 
 
Njut av er dag, vill dela med mig av Miriam Bryants version av Ett sista glas. Texten och framförandet är så det skär i hjärtat. 
 
Fina, fina Keddy och Kola. Herregud vad du är saknad Kola...
 
 
 

Sorg i natten

Just nu så snurrar tankarna i huvudet på mig och trots att jag sovit tre timmar i soffan så är jag trött i kroppen och jag är trött mentalt. Det där med sorg, det tar på en. 

Både igår och idag så har jag plågat mig själv med tankar på om ifall jag gjort på ett annat sätt, skulle jag haft min fina lilla Kola vara sidan om mig i sängen nu? Jag vet att det är dumt att tänka så för oavsett hur mycket jag tänker och vrider  och vänder på allt så kan jag inte gå tillbaka i tiden. 

När sorgen är såhär stor så kan jag helt ärligt säga att jag saknar att ha en famn att krypa upp till där jag känner mig trygg. Att ha någon som finns vid ena sida 24/7 under de perioder då livet är som svårast.  Precis som den är för mig just nu. Även om ingenting hade förändrats hade det varit så skönt att veta att någon fanns där som stöd.

Jag har förvisso lyckan att ha två underbara hundar till plus pappas hund som tar hand om mig när tårarna rinner. Å jag är tacksam för mina vänner som titt som tätt hör av sig för att se hur jag mår. Tack, jag uppskattar er alla <3.

Det är så jävla tungt att förlora sin bästa vän. Det gör så ont i hjärtat och det gör ont i hela jävla kroppen. Saknaden är stor och den är en stor personlighet som saknas i mitt liv. Jag tror inte på att tiden läker alla sår, för mitt hjärta kommer alltid att fattas en stor bit efter min lilla Kola. 

❤️