Det är energin, inte formen

Idag faller det små, små snöflingor nere hos oss i Skåne och även om jag inte är något stort fan av snö så får jag väl erkänna att det är ganska så mysigt ändå. Idag så är jag ledig så jag kunde sova lite längre än vad jag brukar göra så jag känner mig en aning piggare idag än igår. 
 
Som vanligt så har jag tänkt en massa. Ni som brukar läsa min blogg vet ju att jag alltid har en massa tankar och funderingar kring allt och jag har kommit fram till en viktig insikt som jag skulle vilja dela med mig av. Jag har insett den stora skillnaden mellan människor som tycker om djur och de som inte tycker om djur.. Eller insett kanske är fel ordval men jag har en egen teori av hur det kan vara i alla fall, ni får gärna tycka samma eller förkasta den det är helt upp till er. 
 
Den största skillnaden tror jag är att vi som älskar djur vi bryr oss inte om vilken form varelsen vi älskar har. Jag tror att vi går mycket på varlesens inre vibrationer (precis som med attraktionslageg såklart) sänder ut och därför är mer öppna och mottagliga för att finna kärlek i våra liv (inte nödvändigtsvis kärleklsrelationer utan kärlek i allmänhet). Vi hakar inte upp oss på om det är en liten hund, en ökenråtta eller en fågel utan vi kan älska varelsen för det den är. Å som ni kanske förstår så gör inte jag någon som helst skillnad på en hund eller en människa. För mig är förlusten av Kola lika fruktansvärd som om en av mina "mänskliga" familjemedlemmar skulle gå bort. Våra djur har alltid blivit familjemedlemmar. 
 
Sen finns det människor som är väldigt elaka mot djur eller som inte alls tycker om djur. Min uppfattning är att många av dem har satt sig själv på pedistal och anser sig själv vara bättre än djuren. Ja och detta stannar ju såklart inte vid djur för det kan vara diverse människorgrupper eller skilda etniska ursprung, det ser vi ju bevis på varje dag med alla krig som sker runtom i världen. 
 
Jag har bara så svårt att förstå hur en del människor kan anse sig vara så mycket bättre en andra människor eller andra varelser. Ni får gärna säga att jag är en hippie, men i det långa loppet så är jag ganska så säker på att man kommer längst i livet genom att älska och dela med sig av sin kärlek. Hat föder bara mer hat och slutar ofta i tragedier.Medan kärlek föder kärlek som i sin tur oftast slutar i ren lycka. Varför ska man göra skillnad på energier och former när vi alla ändå kommer ifrån samma källa? 
 
Har ni andra tankar än mig är ni mer än välkomna att lämna en kommentar!
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0