Atjoo!

Herrejisses så stressiga veckor jag har haft de sista månaderna. Igår när b-projektet var inlämnat och redovisningen var gjord så kan jag äntligen släppa skolan fram till hösten. Eller vi har ju ett litet event på tisdag men sen är det sommarlov! 

Dagen igår blev lite längre än vad det var tänkt vilket resulterade i att det blev en betydligt senare skåneresa än vad som var planerat. Egentligen skulle jag åkt till Småland direkt men Kola min fina vovvekille har under en tid haft problem med sitt ena öga. Först trodde jag att det var någon form av starr, men bestämde mig ändå för att kolla honom hos veterinären. Till min stora glädje fick jag beskedet att det INTE var starr utan en ögoninflammation. Veterinären kollade även på hans tänder som har en del tandsten. Hon sa nästan redan då att hon trodde att inflammationen berodde på en av tänderna och att man inte bara kunde ta bort den tanden utan att man i så fall tog bort alla som hörde samman.. I mina öron lät detta väldigt fel,men jag var övertygad om att salvan han gick skulle hjälpa. Det gjorde den inte. Trots att jag misstänkte att veterinären skulle säga att det berodde på tänderna så valde jag trots det att boka ett återbesök till honom på samma ställe ändå. Jag hoppades på en annan medicin. Svaret jag fick av henne var att det nog var tanden och att vi skulle boka en tid. 

Det kändes främmande för mig att detta skulle bero på tänderna, och ännu mer konstigt blev det eftersom ingen ögonkunnig tittare på honom. Efter att ha pratat med mina föräldrar och mina fina vänner så kom vi fram till att vi skulle ta ner honom till näsetveterinären. Tack vare mamma och den underbara Pia på näsetveterinären så slipper Kola dra ut alla sina tänder. Det berodde inte alls på hans tänder, lite tandsten behöver plockas men annars kollade en ögonexpert på honom och kunde konstatera att det var en vanlig ögoninflammation som behövde starkare medicin.

Jag kommer ALDRIG gå till den veterinären i Halmstad igen. Hon hade ingen koll alls och eftersom det kostar en del att dra ut tänder så tror jag det handlade om att dra in pengar...

Om jag kan så tar jag mig ner till Skåne. Annars ska jag testa slöinge där alla andra åker med sina djur.

Nej nu ska jag fortsätta vila mig ifrån förkylningen jag dragit p mig så jag mår bra imorgon!

Hoppas alla har en trevlig kristihimmelsfärd!


Hmm..

 

Icke djurtestade produkter

 
Ju mer insatt jag blir i hur djuren behandlas idag, desto mer vill jag hjälpa dem. Som tjej börjar man ganska tidigt att använda sig av smink. En del tjejer lånar mammas smink medan andra köper sitt eget som kan variera i pris och märke. När man är i den ålder och ofta (om inte i hela livet) så lägger man inga större funderingar i över hur man testar produkterna. Många gånger utgår man bara ifrån att det är säkert att använda och ränker inte mer på det.
 
Det har hänt mycket de senaste åren och mer än någonsin har vi blivit uppmärksammade på att produkter djurtestas. Det kan vara alltifrån läppglans till rengöring för hemmet, därför hade jag först och främst velat tipsa alla tjejer (även killar såklart) om Oriflame. De har allt du kan tänkas behöva för att känna dig som vanligt utan att behöva avstå från produkter. Den enda skillnaden är att de inte använder sig av djurtester när de framställer sina produkter.
 
Jag fick ett tips om företaget genom en tråd på nätet och lyckades hitta hur de förhåller sig till djurförsök, läs och se vad ni tycker: 
 
  • Oriflame har åtagit sig att tillhandahålla säkra, effektiva och innovativa produkter som uppfyller de internationella regelverkens mest strikta krav..
  • Redan 1967, då Oriflame grundades, tog vi som ett av de första företagen i branschen ställning mot djurförsök. Det är en princip som vi fortsätter att hålla högt.
  • Oriflame genomför inga djurförsök för att styrka säkerheten eller effekten av någon av våra produkter eller ingredienser i något skede av produktutvecklingsprocessen. Inte heller begär vi att någon annan ska göra det för vår räkning.
  • För att styrka säkerheten hos produkterna och säkerställa att dessa uppfyller branschens högsta säkerhetsnormer genomförs Oriflames säkerhetsprövningar på frivilliga försökspersoner av oberoende specialiserade laboratorier. Allt under övervakning av kvalificerad medicinsk personal. Säkerhetsprövningar görs endast på friska frivilliga personer som är äldre än 18 år, och först efter det att vår interna expertis gjort en detaljerad genomgång av produktens formulering. Kliniska tester av kosmetiska produkter är numera etablerad branschpraxis och accepteras som ett säkert och etiskt alternativ till djurförsök.
  • Oriflame har alltid varit en förespråkare för alternativa testmetoder och använder de senast tillgängliga icke-animaliska in vitro-metoderna för de tester som kan orsaka skada eller lidande för de frivilliga försökspersonerna (till exempel ögonirritation).
  • Oriflame måste följa de lagar och förordningar som gäller i de länder där bolaget bedriver verksamhet. I vissa länder krävs testdata från djurförsök för att få myndighetstillstånd att marknadsföra produkterna. Där så krävs levererar vi därför en komplett produktregistreringsinformation – inklusive en fullständig säkerhetsanalys – i linje med kraven i den europeiska kosmetikalagstiftningen. Detta bör medföra att behovet av eventuella djurförsök elimineras och vi gör allt för att övertyga de berörda myndigheterna att acceptera våra data. Finns ingen annan väg framåt, tvingas vi motvilligt lämna ifrån oss produkterna för ytterligare tester, vilka kan innefatta djurförsök.
  • Genom vårt engagemang i branschföreningen Cosmetics Europe stödjer vi aktivt arbetet med att förändra lokala lagar för att anpassa dem till EU-lagstiftningen. Bara genom att förbli aktiva och engagerade i dessa länder kan vi bidra till en förändring av riktlinjerna för djurförsök.
Jag känner mig helt klart lugnare av dem och kommer framöver att använda mig av deras produkter. Länk till deras hemsida finner ni här-->Oriflame<-- 
 
Om man inte vet om produkterna man använder sig av är djurtestade så finns det en lista här ifrån Forska utan djurförsök. Här finner ni även annan intressant information om djurförsök. 
 
Go Cruelty Free finner ni företag som inte använder sig av djurtestade produkter och här finner ni också information om vad ni kan göra för att hjälpa till
 
Önskar er en trevlig torsdagskväll! 

Torsdag

Idag är jag inte speciellt pepp.. Trött och varm är jag och saker ska ibland vara lite besvärliga. 
 
En positiv sak hände idag och det innebär att jag kommer flytta ut ur min lägenhet till den 1:e juli. 
 
Alla dagar är inte dåliga dagar, men ibland så får man faktiskt gnälla lite. 
 
 

Onsdag

Jag vet inte riktigt vart alla dagar tar vägen, men nu är det helt plötsligt dags för sängen igen. Ännu en dag har gått och till vår stora lycka är snart b-projektet helt klar. Nu är det inte många dagar kvar och inte mycket jobb kvar med rapporten heller. Så jäkla skönt! Det kommer nog kännas konstigt när vi är klara och har så mycket mer tid över till annat!
 
Som ni kanske förstår så har vi suttit några timmar med b-projektet, de absolut sista justeringarna. Det gjorde att vi missade några underbara soltimmar som vi kunde haft ute, men å andra sidan blev det mycket bra grejer gjorda! Sen passade jag såklart på att njuta lite i solen i eftermiddags.. trots allt. Min balkong kan man minsann inte klaga på, även om det blir lite väl varmt ibland. 
 
Nu ikväll tog jag mig en långpromenad med hundarna. Det var knappt att det blev någon promenad eftersom värmen höll i sig länge, men tillslut så lyckades vi komma iväg utan att smälta bort. Sen klagar jag absolut inte på värmen, jag älskar solen!
 
Men nu ska jag nog gå och lägga mig, bokstäverna hamnar på lite fel plats när jag skriver. Det är ett tecken på att det är dags att nanna. Sov så gott!
 
 

Värmen är tillbaka

Till min stora glädje så är värmen tillbaka! Det blev en liten solning idag mellan allt b-projektsskrivande. Idag är jag inte lika trött som jag var igår. Det kändes som om jag inte sovit på en vecka och jag somnade nästan till game of thrones avsnittet vilket sällan händer!.

Nu ska jag försöka somna bredvid lilla som ligger raklång bredvid mig och mannen som somnade för minst en timme sedan. Sov så gott vänner så hörs vi imorgon! 
Att rädda ett liv

Idag tänkte jag faktiskt skriva om något vettigt för en gångs skull. Jag har ett svagt minne av att jag för några år sedan skrev ett liknande inlägg men att jag inte gick in på det mer grundligt. Idag tänkte jag skriva om husdjur som får en andra chans. Om man skulle vara intresserad av att adoptera ett husdjur så lämnar jag lite länkförslag längst ner. 
 
Något som retar mig så otroligt mycket idag är att människor går och skaffar sig husdjur vind för våg utan att verkligen tänka igenom saken. Hur många herrlösa katter finns det inte idag på alla katthem runt om i Sverige? För att inte tala om alla sommarkatter familjerna skaffar i sommarstugan och sedan lämnar för att svälta ihjäl i sin ensamhet när semestern är över. Jag undrar också vilken människa som kan gå och skaffa en liten hundvalp till sitt barn utan att själv vilja ha en hund? De måste förstå att det är stor sannolikhet till att barnet tröttnar efter en tid och att det då blir föräldrarna alternativt de äldre syskonen som får gå ut och gå med hunden? 
 
Jag förstår inte heller hur man kan ta sig an ett liv och sedan bara lämna bort dem, överge dem eller i de absolut värsta fall avliva dem? Hur kan människor som gör såhär leva med sig själv? Varje dag blir jag förbannad över något man hör eller läser.. Personligen så fäster jag mig vid dem efter bara några få minuter, och jag skulle aldrig någonsin få för mig att göra mig av med ett djur jag själv valt att skaffa. Det är ett val som innefattar mycket ansvar och det bör vilken människa som helst med lite vett i skallen vara införstådd med.
 
Till min stora glädje så finns det många fina djurvänner i världen också, och en del av dem har så stora hjärtan att de hjälper hundar och katter till nya hem. En del av de (ofta) ideella organisationerna har jourhem i Sverige medan man från en del organisationer kan adoptera en gatuhund från exempelvis Irland eller Polen. Hundarna som adopteras från andra länder kan (liksom de svenskadopterade hundarna) variera i ålder och storlek men är alltid vaccinerade och "besiktigade" av en veterinär. 
 
När man adopterar en hund eller en katt får man räkna med att de kostar en slant. Detta oavsett om man adopterar ifrån Sverige eller något annat land. Anledningen till detta är att organisationerna ofta arbetar ideellt och att djuren blivit vaccinerade innan de lämnas till sina nya hem. Man vill också minimera risken för att det nya hemmet sedan ska tröttna på hunden/katten och lämna tillbaka den/skänka den vidare, därför väljer många organisationer att ta betalt för djuren.
 
Om du själv funderar på att adoptera en hund eller en katt, så tänkte jag ge lite tips på var ni kan vända er.
 
 Världens finaste vovvekille! Nej, den här killen (eller kattflickan nedanför) är inte för omplacering han är min bästa vän sedan många år tillbaka. Jag ville bara dela av mellan länkarna så det blir enklare för er som läsare att se vart man hittar hundar respektive katt.
 
Hundar utan hem
Den här Ideella föreningen startade 2005 och omplacerar både svenska och irländska hundar. Här kan man även ansöka om att bli jourhem om man har lite extra plats därhemma och vill göra en god gärning. 
 
Hundstallet
Hundstallet drivs av en ideell förening vid namn Svenska Hundskyddsföreningen. Här omplceras svenska hundar. Föreningen har varit verksam sedan 1908. Här kan man även anmäla sig som volontär och kan då få ta ut omplaceringshundarna på en promenad eller låta dem leka av sig. 
 
SOS Animals 
Denna verksamhet startades 1997 av Tony Byford och Kim Halliwell. De köpte upp mark i Spanien och byggde en gård för att kunna starta ett hundhem. Här adopterar man hundar från Spanien.
 
Världens goaste katt
 
Rädda Katten
Även detta är en ideell förening, och den startades i Malmö 2006. De flesta av dessa katter befinner sig i Malmö. 
 
Kattfotens Katthem 
Denna ideella förening startades 2004 och här adopterar man katter ifrån Halmstad. 
 
Kattluckan
En förening som strävar efter att ge de hemlösa katterna i Stockholm en ny chans.
 
 
 
För er som är intresserade av både katter/hundar men även andra djur så rekommenderar jag Djurens rätts omplaceringsregisterHär kan du söka efter region och även se vilken typ av djur du kan adoptera. 
 
 
Hoppas att ni som funderar på att skaffa en ny familjemedlem tänker er för en extra gång, och att ni som bestämt er tar en titt på omplaceringsdjuren först. 
 
Trevlig helg!

Onsdag

Då har jag hunnit med lite skolgrejer och jag har hunnit jobba några timmar. Snart är det dags för sängen för att få lite skönhetssömn innan vi börjar om. Skolarbete, jobb och sen sova.
 
Hoppas ni haft en bra dag kära läsare. Imorgon har jag förhoppningsvis lite mer energi så jag kan skriva lite längre!
 
Natti!
 
 

Tisdag

God eftermiddag!
 
Då var badrummet städat och hundarna rastade. Egentligen hade jag tänkt rasta mig själv också med en löptur men vädret är på tok för opålitligt så jag får väl packa ner träningskläderna och ta mig en morgonrunda imorgon istället. Dessutom gör det säkert mina benhinner gott att få vila en extra dag. 
 
Skolarbetet idag gick väl inte sådär överdrivet bra tyvärr.. Men vi tar igen allt det där imorgon och sen är det bara två veckor kvar tills allt på b-projektet ska vara klart. Tänk vad snabbt tiden gått! 
 
Aja, nu ska jag ta mig en dusch och sedan börja packa ihop lite saker inför kvällen! Hörs imorgon!
 
 

P.S

Ny tjatig favoritlåt!
 
 

Måndag i Halmstad

God middag får man väl säga vid den här tiden?
 
Då var det måndag igen och jag är åter efter en mysig helg i Skåne. Det var en relativt kort tur till Skåne den här gången eftersom jag fick sitta med lite skolarbete på fredagen och Kola skulle till veterinären på morgonen. Men väl nere i Skåne så blev det lite BK mat som avslutades med en Barcardilemon grogg tillsammans med pappa. 
 
Under lördagen införskaffade jag mig ett gäng ljusa slingor som jag tänkt ha nu i sommar. Min förstat anke var egentligen att göra dem knallröda, men de blev lite lättoranga så det får vara nära nog :P. Därefter var jag hemma hos pappa en sväng innan jag och mamma skulle käka middag. Senare på kvällen fick jag träffade bästaste Johan och vi kunde utbyta lite saker som hänt sedan sist. 
 
Igår var det dags att åka hem, men innan dess så följde jag med pappa till alla kyrkorgårdarna för att plantera lite fina blommor. Det är hög tid för det nu. Därefter så käkade vi en supergod pizza från Ljunghusens pizzeria (nyöppnad, gamla kanalkiosken) innan jag och husdjuren gav oss ut på vägarna igen. 
 
På hemvägen hade vi en del regnskurar som förföljde oss något.. Men annars så gick vägen hem bra och jag var trött som ett ålderdomshem när jag kom fram. Men det var bara att hoppa in i duschen för att sedan bege sig hem till pojkvännen som äntligen (nästan helt i alla fall) fått klart sitt badrum. Det blev en väldigt lugn kväll vill jag lova, vi var lika trötta båda.Inklusive alla djuren! 
 
Nu bjuder jag på lite bilder och sedan så hörs vi imorgon! 
 
 Fredagsgroggen
 
Söta busfröet Lady. 
 
Lite nya slingor som kanske inte syns överdrivet bra :P #selfie ;)

Weekend

Ibland går det fort. Det insåg jag nu när jag kollade på klockan och såg att den snart är halvtvå. Idag har jag hunnit med mycket. Veterinär, skolarbete, lite städ, packning, köra i växlande ösregn i två timmar, handla mat, softa, dricka grogg och hänga i soffan. Det som står härnäst på agendan är att sova i mammas gästsäng. Sov så gott och dröm söta drömmar! Skål för alla partydjur ;) 


Nu jävlar smäller det!

 
 

Skallebank

I tre dagar har jag haft en tryckande huvudvärk.. Mycket i huvudet och många tankar som behöver rensas ut och analyseras. Sen vet jag inte om huvudvärken i sig kommer utav det, det kan ju vara så enkelt som att det är lite väderförändringar i luften. Oavsett vilket så är det jobbigt och ännu värre kombo. 
 
Har varit i skolan några timmar och försökt få rätt på arbetet. Det går framåt men lite ändringar har vi allt kvar. Och om två timmar ska jag befinna mig på jobb tills vi stänger. Nu är det långa dagar fram tills skolan är slut för det här året. 
 
Dessutom skriver jag inte särskilt sammanhängande idag.. Ursäkta! Jag gör ett nytt försök om några dagar :)
 
Önskar er en trevlig eftermiddag!
 
 

Nya favoritlåten!

Jag måste bara dela med mig! Mina spanska gener blir allt tydligare för varje år.. Love it! 
 
 

POWER

God eftermiddag!
 
Då var det måndag igen. Helgen sprang iväg och mestadels tror jag att det berodde på att jag jobbade 8 timmar i lördags. Jag var uppe tidigt och var hemma på den sena eftermiddagen. Till min stora glädje så kom barndomsvännen upp från Malmö i lördags i perfekt tajming till att jag slutat jobba! Så det blev lite grillning, svärdet i stenen och sällskapsspel. 
 
Jag är verkligen tacksam att jag har så otroligt fina vänner i mitt liv. En del bor inte så nära mig längre men ändå kan de ringa eller komma upp de dagar jag verkligen, verkligen behöver dem som mest. Det är inte alla som har så fina vänner som jag har. Dessutom har jag många vänner jag inte behöver prata med på nästan ett år och när vi sedan ses så fortsätter vi bara ifrån där vi var när vi träffades sist. Ingenting är förändrat och allt känns lika bra som det alltid har gjort! 
 
Jag är lyckligt lottad och det är jag väl medveten om. Ni är bäst, jag tror ni vet själv vem jag menar! Massor av kärlek till er <3!
 
 

När man saknar bästa vännen

I några dagar har jag varit ovanligt trött, på dligt humör och sovit som en kratta. Imorse vaknade jag på okej humör men det ändrades snabbt när ett skolprojekt inte gick riktigt som jag ville.. Som tur är kan jag nu såhär åtta timmar senare konstatera att det faktiskt löste sig väldigt bra ändå.. Men fram tills nu så har jag inte vetat det ( för att vara gnällig). 
 
Alla dagar kan inte vara bra och dagar som den här då behöver det faktiskt hända något roligt eller något utöver det vanliga. Tyvärr är det sällan de dagarna något helt otroligt händer, men å andra sidan är det ju trevligare när man är på bra humör. 
 
Aja, hur som helst så saknar jag min bästis som sitter nere på Gran Canarias och gottar sig i solen och lever livet. Hon har bott där i snart tre år, ungefär lika länge som jag har bott i Halmstad. Som själsfränder så påbörjade vi våra nya äventyr ungefär samtidigt, helt oberoende av varandra. Dagar som den här ( och egentligen alla andra dagar hela året ) så saknar jag min bästis. Min apa. Det är snart dags för dig att flytta hem igen!
 
På Pers Krog i Malmö i November 2009. Avslutningsmiddagen för vår avslutade bartenderutbildning.