Idag är det ingen vanlig dag

Nej för det är min födelsedag! Då är kag ännu ett år äldre. 27 bast, tiden går fort när man har roligt sägs det. 

Började dagen med skönsång av Joakim som sedan steg upp med mig och lagade bananpannkaka med vaniljyoughurt! På jobb fick jag gratulationer och av min handledare fick jag en ask choklad! 

Å sen vill jag tacka alla fina vänner och min familj för alla värmande facebookgratularioner, mail och mess! Ni är fantastiska! Tack , tack, tack!

Om jag inte hinner skriva mer idag så lovar jag att återkomma imorgon! 
Dagen efter

God kväll! 
 
Nu är det en väldigt, väldigt trött tjej som skriver. Den här veckan har varit otroligt intensiv med många olika uttryck att ta till sig och mycket som ska hända på samma gång. Det är kul, men det tar också på en (iaf nu när man börjar bli äldre).
 
I lördags jobbade jag för första gången sedan innan jul. Det har varit mycket skola och mycket med pappa så jag ahr inte haft någon möjlighet att ta mig dit tidigare. Superkul var det och det var skönt att vara tillbaka i gamla vanor utan att behöva tänka för mycket. Ja lite fick jag förstås tänka eftersom det var helt nya rutiner med öppningen och sådär, men det gick in det också ;). 
 
Igår kväll blev det lite gott förfirande av mitt 27 åriga liv.. Det känns helt overkligt att skriva att jag är 27, tyckte jag blev 22 precis. Läskigt när tiden går så fort, men vi går ju alla åt det hållet så det är inte mycket att göra åt saken än att behålla baransinnet så länge som möjligt. 
 
Det var verkligen en kanonkväll! Underbart sällskap, god bål (som kanske blev lite stark, precis som vanligt när jag gör bål) och en fantastisk stämning. Jag är så lyckligt lottad som har så underbara vänner och en så underbar man <3. Vi blev introducerade för ett nytt sällskapsspell vid namn Cards against humanity, ett fantastiskt roligt spel (om man nu fattar alla brittiska slangord som finns med)! Det blev många skratt och helt sjuka meningar haha! 
 
Nu ska jag faktiskt slänga mig i soffan.. eller nej, det blir i sängen. Sambon spelar sitt nya tv-spel så jag får kolla på lilla tv:n. Men det är faktiskt helt okej!
 
Over and out!
 
 
Dödskalle/skelett-tema
 

Rocka sockarna

Hoppas de flesta av er idag har olika strumpor på er idag för att hylla alla människors olikheter! Jag har i alla fall!
Torsdag

Hej!

Nu blev klockan sådär mycket igen och jag hade egentligen tänkt skriva ett inlägg ifrån datorn idag, men jag orkade aldrig sätta igång den. 

Idag har det varit en intensiv dag med spännande möten och en hel del köra de fram och tillbaka. Så i vanlig ordning så är jag trött som tusan.. 

Tänkte försöka hinna med att läsa lite i en bok innan ögonen går helt i kors. Sov så gott med er så hörs vi imorgon!


Onsdag

Idag är jag verkligen helt slut i kolan.. Mycket skrivande har det varit på praktiken så det blir rakt ner i sängen nu faktiskt. Hoppas ni haft en bra dag :). 
Glatt besked

Hej igen!

Jag ville bara dela med mig av den glada nyheten att pappas skiktröntgen var positiv idag!! Tumören har svarat bra på cellgiftet så nu är det garanterat en operation i april! Han slipper till och led få den sista cellgiftsbehandlingen nästa vecka eftersom den svarat så bra. 

Det blev en bra dag även idag! Tisdag

God förmiddag! 
 
Då var det ännu en solig och strålande dag! Solens strålar gör att allt känns lite lättare, men tråkigt att jag måste psendera dagen inomhus för att plugga. Men så är det ibland, det ska ju göras det också och imorgon är det deadline så jag ska kämpa på! 
 
Igår glömde jag ju att berätta en sak! Nu den senaste månaden har jag suttit och kollat lite på sommarkurser men inte hittat någon som känts direkt anpassad för mig, fram tills igår! Sista dagen det fanns möjlighet att söka till sommarkuser så hittade jag hela fem stycken som alla är på distans! Tre av de sökta kurserna är absolut anpassade till min utbildning och en kunde också anpassas till min utbildning medan den femte och sista mest söktes för att det var roligt! Den sista kursen har alltid varit svår att komma in på (jag har försökt tidigare) så nu hoppas jag verkligen att jag kommer in på dessa kurserna så jag kan öka min kompetens ytterligare!  Snälla håll tummarna!
 
När jag har mer tid ska jag även se vilka möjligheter det finns för mig till hösten. Jag har ju en del tankar och idéer så jag tror nog att det ska bli väldigt bra, oavsett vilken av planerna jag går efter!
 
Men nu är det dags att plugga så jag hinner med en löptur senare i eftermiddag! Hoppas ni har en fantastisk dag så hörs vi imorgon!
 
 

We can't stop

Då var det måndag igen. Trots det så vaknade jag faktiskt tio minuter innan klockan ringde och kände mig ganska så utvilad för en gångs skull. 06.10 var jag ute och promenerade med hundarna på morgonrundan därefter var det frukostdags för oss alla innan jag skulle bege mig til jobb. 
 
På jobb har det flkutit på ganska så bra idag. Fick även ett glädjande besked per mail idag. Hemtentan jag suttit med så att jag mått illa är godkänd! TACK! Så medan jag lagat mat idag har jag firat med ett litet glas rödvin (som egentligen inte är särskilt gott.., jag har smakt bättre) och lyssnat igenom ett coveralbum med Boyce avenue. Jag är ganska så säker på att jag redan har skrivit om dem här tidigare, men deras covers är så otroligt bra! Ni kan ju lyssna själv och se vad ni tycker :).
 
 
Mailet om tentan gjorde verkligen dagen till lite mer munter än det var förut. Det finns en del personer man kan reta sig sönder och samman på, fast man vet att man inte borde! De är inte värda varken tankar eller den energi som går åt till att reta sig på dem men likt förbannat så gör man det. Suck, ibland kan man bli så trött på sig själv. 
 
Hoppas i alla fall att ni haft en fantastisk dag, så hörs vi av imorgon.
 
Over and out!

Helg i Småland

Hej kära läsare!
 
Nu var det några timmar sedan vi kom hem efter en kanonmysig helg i Småland. I fredags var både jag och mannen en aning trötta eftersom jag stod hera dagen på Uf-mässan här i Halmstad och Joakim hade jobbat från tidig morgon. Uf-mässan var superkul att få medverka på, även om vi som sponsorer (eller min praktikplats Laholms kommun egentligen..) inte hade överdrivet mycket att göra. Vilka fantastiska ungdomar det finns och gud vilka härliga idéer de har! Jag har absolut ett stort hopp på den nya generationen, kreativa och inspirerande är vad de är!
 
I alla fall så kom vi upp ganska så sent till Småland eftersom vi fick invänta hundarna från mamma som kom direkt från Skåne med dem. Det blev lite film och lite vin vid tv:n innan vi båda märkte att vi hade däckat stenhårt i varsin soffa. Men det kändes ändå helt okej för det är okej att vara trött en fredag Igår var vi uppe med tuppen, det blev två promenader med hundarna på morgonen och medan jag pluggade några timnmar så gick Joakim och la sig så att han var lite piggare inför kvällen. Kvällen tillbringades framför Melodifestivalen (trots att ingen av oss är någon direkt fantast av det..) med god mat och dryck. När mello var slut så blev det lite bastu innan det var dags att däcka framför tv:n igen ;).
 
Ja det har varit en lugn helg, men det har faktiskt varit himla skönt. Småland är himla mysigt och har man bara rätt sällskap så blir det alltid helt underbart där. Det behöver inte alltid hända massor, man kan njuta av varandras sällskap ändå. 
 
Önskar er en fortsatt trevlig söndag!
 
 
 
 

Torsdag

Hej läsare!
 
Hoppas att det är lika vackert väder hos er, som det är hos mig i Halmstad. Solen skiner och trots att jag fick skrapa rutorna imorse så känner man att våren verkligen är kommen! 
 
Jag vaknade faktiskt av mig själv strax innan sju imorse. Jag och sambon har varit otroligt trötta på kvällarna så vi har nog varit i säng före tio. Dessutom har jag haft huvudvärk i två dygn nu som inte riktigt vill ge med sig och huvudvärkstabletter fungerar inte. Det beror nog på att det varit så intensivt med det mesta på sistonde så jag hoppas att det lägger sig till helgen. 
 
Idag besiktigade jag min bil för första gången och precis som jag misstänkte så var där inga fel på bilen. Den är ju inte så gammal så det borde inte vara något även om man inte kan vara helt säker. Efter det så fick jag handlat på City gross när jag ändå var ute på Stenalyckan, dock glömde jag shoppinglistan så hälften av mina egna grejer jag skrivit upp fick jag inte köpt :P. Istället blev det andra grejer som var nödvändiga, bland annat frukt och grönt till min sambo som är förkyld (ska göra en bra juice till honom som sätter fart på immunförsvaret). 
 
Snart är det dags att sätta sig ner med böckerna igen. Känns som om jag inte gjort annat sedan vi kom tillbaka efter jul. Men ibland blir det så och det finns många olika faktorer som spelat in för att det blivit som det blivit.. Hur som helst så är det så min dag ser ut idag. Hoppas ni har en fantastisk torsdag så hörs vi kanske senare, annars imorgon!
 
 Min fina kissekatt som mer än gärna väcker oss tidigt på morgonen... 

Happy wednsday

Hello!

Sitter och är flitig i mitt skrivande av projektbeskrivningen på praktiken. Jag har lite huvudvärk och magen har börjat kurra lite men annars är det bra. Idag kommer jag ha en egen liten praktikant som jag ska vara lite moraliskt stöd för i eftermiddag så det ska bli roligt. 

Hoppas ni som är lediga idag uppmärksammar våren ordentligt och är ute i det fina vädret! Själv ska jag cykla hela eftermiddagen så jag kommer nog känna av det iaf! Önskar er en härlig dag!
Over and out

Jag är helt slut i huvudet idag och normaltsätt lägger jag mig inte såhär tidigt om jag inte är sjuk.. Men det måste vara vårtrötthet kombinerat med träningen som gör mig så jäkla trött. Så nu checkar jag ut för idag 😉. Natti! 


Varför är jag inte bättre?

Hej på er!
 
Nu har jag suttit en stund och försökt få buklt med min blogg. På vänster sida har jag en reklamdel som jag försökt plocka bort koden på. Men varje gång jag tar bort den och förhandsvisar den så försvinner min presentationsbild... Försökte även lägga in en widget från mitt instagramkonto, men det blev precis samma sak. Så för att undvika att sidan blir helt kaotisk så tror jag att jag helt enkelt får låta den vara som den är... Men det är så himla tråkigt, för det ska ju inte vara så jäkla svårt. Eller?
 
I fredags satt jag och rättade till det sista med hemtentan och sedan vid halvtio-tio skickade jag faktiskt in den. Nu har jag gjort mitt avsolut bästa och jag hoppas verkligen innerligt att det går vägen. Om inte så harj ag iaf en plan inför hösten.. En plan jag gärna slipper.. 
 
Igår vaknade jag tidigt av att Lady behövde gå ut. Så vi var uppe vid åttatiden och gick vår vanliga morgonrunda. Därefter bestämde jag mig för att åka hem till pappa på ett dagsbesök. I veckan som gått så skulle han egentligen ha fått sin fjärde och sista cellgiftsbehandling innan det var dags för skiktröntgen.. Men han hade låg halt av trombocyter (det som får blodet att koagulera) i blodet och fick därför inte ta något cellgift. Lite av ett bakslag för oss alla för det hade varit skönt att få det överstökat eftersom pappa inte mår så bra emellan. Men igår mådde han bättre och vi hoppas på att trombocyternal igger på en bra nivå den här veckan så han kan få sin sista behandling och att tumören har krympt ordentligt sedan i januari. Jag ahde uppskattat om så många av er som möjligt hade velat hålla både tummar och tår för honom. 
 
Så igår när jag dök upp strax efter tolv var det en glad och överraskad pappa som öppnade dörren. Vi hade verkligen en riktig kanondag! Jag åkte ner och handlade till honom och sedan tillagade jag linssoppa och som efterrätt bakade jag en chokladkaka till honom. De senaste gångerna är det han som bakat till mig, men jag kände att det var dags att åtgälda alla de gångerna nu. Så vi hade verkligen en mysig och bra dag tillsammans med glada husdjur! 
 
Idag var jag och sambon ute och rastade djuren. Det var mycket lek, speciellt från Lady's sida.. Hon hämtade och lämnade bollen så många gånger att hon i slutet fick vila lite innan hon sprang tillbaks med bollen. Efter promenaden så spelade vi lite Little big planet 3 och därefter kom mamma förbi för att hämta hundarna. Just nu sitter jag som ni kanske förstått (såklart :P ) här medan Joakim lagar mat. Ikväll blir det lasagne, den är riktigt, riktigt god! Tur man har en man som kan laga mat! 
 
Nu önskar jag er alla en trevlig söndagkväll, så hörs vi av imorgon!
 
 
 

Äntligen fredag

Hej!
 
Äntligen är det fredag och jag har faktiskt tagit mig ett glas vin nu innan det är dags för att börja med maten. Ännu har jag ingen som helst aning om vad jag ska laga för något, så vi får väl se vad som finns i kyl och frys idag. Jag hade verkligen ingen ork alls att köra inom affären på hemvägen... Så lat kan jag vara ibland. 
 
I övrigt har det varit en bra dag och praktiken har gått bra. Idag var alla på plats som vanligt så vi har haft en del trevliga samtal mellan våra olika arbetsuppgifter :). Jag är verkligen superglad att jag hamnade på den här praktiken och att jag har helt underbara kollegor. Man ska verkligen ha tur ibland! 
 
Ikväll blir det väldigt, väldigt lugnt. Jag är helt slut efter en hel praktikvecka med massor av pluggande, både efter praktiken och på den lediga dagen. Inväntar bara domen från en vn som läser igenom en sak för hemtentan som ska skickas in senast imorgon, men sen tar jag faktiskt helg. Tur man har goa vänner! 
 
Imorgon har jag mina funderingar på hur jag ska göra.. Har en liten plan nämligen, men vi får se vad jag orkar och hur allt känns imorgon. 
 
Önskar er iaf en trevlig fredag! Hoppas ni har en riktigt, mysig kväll!
 
 

Torsdag

God morgon kära läsare!
 
Igår var det en intensiv dag så tyvärr hann jag inte med att skriva något vettigt blogginlägg. Var påväg men kände att det nog var bäst att låta bli fram tills jag hade något bra att säga. 
 
Sitter just nu och inväntar att vårt första webbinarium ska starta nu vid tio. Seminarium har man ju varit på men det här är något nytt! Sen är det väl förvisso samma princip, det är bara det att vi sitter vid varsin datorn någonstans i världen istället för att ses i klassrummet. 
 
När detta är klart ska jag skriva det sista på hemtentan, jag hoppas att det går relativt fort idag faktiskt. Är så himla trött på att sitta hela dagar och slå i böcker och analysera, ävewn om det kan vara roligt ibland. Tur jag har en fin vän som vill hjälpa mig att gå igenom den sen när jag är klar och se om hon saknar något. Det är alltid bra att be någon annan läsa igenom det man skrivit, de ser texten mer objektiv och är det något som är otydligt så märker de det direkt!
 
Sen imorgon är det dags för praktik igen och eventuellt lite finslipning på hemtentan och sedan är det faktiskt helg. Jag kommer plugga lite även denna helgen men inte på samma intensiva nivå som det varit hela förra helgen, igår kväll och idag. Får jag tid ska jag se om jag kan göra något kul med bloggen, är lite sugen på att byta design även om den jag har är jättefin. Sen är jag ju inte själv sådär jättebra på det så vi får väl se. 
 
Önskar er iaf en härlig torsdag så hörs vi kanske senare eller imorgon!
 
Wish me luck today!
 
 

Tisdag

God morgon kära läsare!

Vill önska er en härlig tisdag!!


N

God morgon

Då var det måndag igen och det är dags för ännu en vecka av praktik och pluggande. Solen visade sig från sin bästa sida imorse och det gjorde min trötta morgon lite bättre!

Nu blir det lite jobbande och kaffe. Hann inte med något morgonkaffe idag ;).

Ha en härlig måndag Söndag

Hej igen! Tänkte jag skulle försöka bli bättre på att uppdatera! Efter ytterligare sex timmars pluggande så är jag för dagen klar med det. Nu har jag en del att finslipa påminna veckan men vi får hoppas på att det går vägen. 

Idag blir jag bortskämd av sambon som lagar mat, vegetarisk stroganoff skulle det visst bli. Det luktar otroligt gott och förhoppningsvis blir det till en matlåda också :). 

Hoppas ni alla haft en underbar helg och söndag så hörs vi imorgob😘!
Något att tänka på

Ibland blir jag så ledsen över att jag inte har prioriterat min blogg. När jag varit som mest aktiv så har jag faktiskt fått ut det mesta som jag har känt och har också fått uttrycka min kreativitet när det gäller skrivandet. Jag älskar det, speciellt när man har helt fria tyglar och inte måste anpassa sig efter andras önskemål. 
 
Om en liten stund, eller ja egentligen så fort jag är klar med det här inlägget så är det återigen dags för mig att sätta mig ner och skriva hemtenta. Igår tog det mig sex timmar att få ihop en sida med 1,5 radavstånd och storlek 12 i texenstorlek samt för att kunna återkoppla till litteraturen. Tack vare fina vänner och klasskamrater så känns det i alla fall i nuläget, helt okej! 
 
Veckan som gått har faktiskt varit ganska så bra, även om det varit mycket pluggande. Många tror att det är superenkelt att plugga, man ska ju bara läsa lite böcker och skriva lite text. Så enkelt är det inte alltid, det är mycket som ska in och det är mycket man ska förstå. I vissa fall går det lätt när litteraturen är lättförstådd och uppgifterna tydliga. Andra gånger är kurslitteraturen svårläst och uppgifterna luddiga.. Då går det inte lika lätt. Så alla ni som tror att studietiden är en dans på rosor bör tänka om, för det är det inte. 
 
Hundarna har varit hemma hela veckan och det är tack vare min mamma, sambo och sambons underbara famillj. Tack för all hjälp jag får av er <3! Då hundarna varit hemma så har vi hunnit med en del promenader och bäst av allt så har jag haft mina trogna vänner som sällskap under tiden som jag skrivit härhemma. 
 
Jag som är en tänkare och lite av en drömmare stötte på den här artikeln på omtalat.nu. Det var inte långt ifrån att tårarna började ringa när jag läste om den 24-åriga killen som snart ska dö och hans uppmaning till världen. Han skriver om att man ska arbeta med det man trivs med och det har helt rätt i. Man ska göra det man trivs med och att man inte ska låta andra människors åsikter påverka en som person eller vad det är man vill göra. Det kvittar vad andra tycker och tänker så länge man själv vet vad som är bäst, och vågar lita på sin magkänsla.Man ska ta kontroll över sitt eget liv, det är ingen annan som kan göra det åt en. Man får försöka efterleva detta så gott det går och innan det är för sent. Ibland är det så synd att en sjukdom eller dödsfall ska behöva inträffa innan man inser det viktiga i livet. 
 
 
Nu önskar jag er en härlig söndag och bjuder på lite bilder från veckan och helgen!