Att våga glömma

Gårdagen var katastrof fram till en halv elva då en killkompis ringde och sa att han faktiskt var sugen på en utgång. Trött som jag var och seg som Maria var, övervägde vi det mycket snabbt och kom fram till att vi skulle bege oss ut ändå. Idag är jag tacksam för det, det var en superrolig kväll! Jag lyckades nog för första gången att inte bli helt supen under bordet av min käre vän. Han lyckades lite halvt ska erkännas men ändå haha!

Trevlig umgänge kan verkligen rädda en helt förstörd dag, fan vad jag älskar mina vänner! Ni är bäst!

Tack vare en rolig kväll igår vaknade jag på ganska bra humör, inte bakis, inget illamående, ett visitkort i väskan till en fotograf, löfte om ett eventuellt annat jobb under tiden jag går min utbildning och tja.. som sagt en bra gårdag.  Senare kom den här lilla, lilla ångesten från helgen. Ibland gör man dumma saker på fyllan som man kan ångra en del, jag lyckades göra en när jag kom hem halv fyra på morgonen. Normaltsätt hade jag inte gjort det, men kanske fanns där ändå en anledning till varför jag gjorde det, jo för att jag skulle nå det stadiet när jag måste förstå att det är läge att släppa det gamla. Kan tänkas vara svårt i vissa situationer men idag nådde jag den gränsen att jag kände att det var dags, har ödet andra planer korsas vägar och saker dyker upp på nytt. Annars var det bara inte meningen, ett stopp på vägen i livet.

Så nu har jag lagt det bakom mig på ett snyggt sätt, jag ska försöka att tänka framåt nu. Kanske mellan varvet göra knasiga saker (nog för att jag faktiskt gör det ändå) och hoppas på att det blir rätt. Från och med nu ska jag våga leva livet mer än att sitta isolerad på samma fläck hela livet. Nej fy tusan för det! Men givetvis, dyker något bra upp här hemma är det absolut inte uteslutet att stanna ;)

Sleep tight för det ska jag göra!


Några saker att bocka avDen här bakfylleångesten hjälpte mig som sagt med att få bukt med en del saker i hjärnan, inte allt men en del. Igår lovade jag mig själv att försöka ta tag i mitt liv. Så idag har jag skickat iväg ett cv till Sthlm, jag har mailat till mitt gamla gymnasium om att få mina betyg översatta till engelska så jag kan skicka iväg dem till London, samt varit hos polisen och fixat nytt pass som kommer inom fem arbetsdagar. Inte illa, nästan så jag faktiskt är lite stolt över mig själv som faktiskt tar tag i det. Men när ingen annan gör det åt en är det bäst att göra det själv, ingen kommer (troligtvis i alla fall) komma fram till mig och erbjuda mig dessa jobb som jag kan tänka mig att hålla på med i framtiden.

I övrigt har jag haft en ganska lugn dag, kanske fortfarande lite nedstämd men det har lättat lite nu. Funderar på att gå och lägga mig i hyfsad tid idag, är så otroligt trött! Förstår inte riktigt varför, men kanske är det för att min hjärna gått på högvarv de två senaste dygnen.

Men för att berätta något kul (för mig i alla fall=P ) så börjar min bartender utbildning nästa måndag. Känns som om det var evigheter sedan den skulle börja. Men nu närmar den sig med stormsteg och det känns jättebra! Ska bli riktigt skoj och jag ska verkligen ge gärnet!

 

Nej nu ska jag lyssna lite till på musik och sedan blir det till att lägga sig. Sleep tight!


En bakfyllas bekännelse

Idag har det varit en mycket, mycket låg dag för mig, bakfyllan har jag väl klarat mig ganska bra från men sömnen har det inte varit mycket med. Av någon konstig anledning lär jag mig aldrig helt till 100% att låta bli alkoholen när jag har en liten svacka i mitt liv. Följderna från gårdagen blev att jag idag skäms för mitt beteende samt att en hel del av människorna som befann sig på festen vet en hel del av de problem jag har. De stackarna fick höra om det de sista timmarna. Jag kan inget annat än att be om ursäkt för hur det blev och hoppas på att ingen skada är skedd.

En positiv egenskap med att bli full och ha sådanna här "dåliga" och "jobbiga" fyllor (givetvis inte alltid) är att man kan komma till insikt med en hel del av vad du faktiskt vill ha ut av ditt liv, personligen kan jag nästan börja ta mig i kragen då. Kanske en slags inspirationskälla då och då? Jag har en vän, som jag för tillfället inte har så mycket kontakt med, men hur som helst. Den här personen har ett lite annorlunda jobb och när det var dags för jobb börjades det alltid med en liten förrunda på Lilla torg, eller lite smått förfest hemma hos denna personen för att sedan gå ut. Ibland hade vi bara varit på stället kanske en två timmar och då var det dags för personen att gå hem och arbeta. Då kunde jag inte förstå hur en inspiration kunde komma upp när man var lite halvberusad eller fakiskt full, men nu förstår jag! Detta var en sådan fylla som fick mig att börja sparka igång mitt tänkande och min inspiration till vad jag faktiskt vill göra i livet.

Givetvis kan en del sorgliga tankar också dyka upp i huvudet när du är i det här stadiet. Själv kan man börja sakna en del människor man kanske inte tänkt så mycket på under den sista tiden. Det ligger där i bakhuvudet någonstans och kan dyka upp just under en vad jag vill kalla "inspirationsfylla". Livet är inte en dans på rosor, ingen gillar kanske fyllemess/fyllesms.. Om inget annat så säger vi att vi inte gör det, men innerst inne kanske vi kan bli glada av att just den här personen fick upp ditt namn och era minnen i huvudet just nu. Man kan sakna människor utan att riktigt förstå varför ibland, men då har den här personen något som har fångat din uppmärksamhet. Kanske har ni alltid haft den där specilla känslan mellan er, kanske finns det något där som kan vara lite svårt att fånga pga olika orsaker? Nej, livet är inte enkelt, det man kan göra är att försöka anstränga sig och göra vad man kan för att uppnå sina mål. I annat fall får vi lämna resten till ödet och hoppas på att det kommer något otroligt bra för oss som lurar runt hörnet.

Sov gott mina vänner, och var rädd om varandra och de människor som verkligen betyder något för er. Glöm inte påminna dem!

Work out


Känns skönt att äntligen vara igång med träningen igen. Två veckor har jag fått vila, på grund av den där jävla förkylningen som gjorde mig hesare än en kråka!

Började träna redan igår, 30 minuters kondition och 30 minuter armar. Idag blev det 30 minuters kondition, därefter tog jag bröst och mage. Funderar seriöst på att äntligen få inviga mina nyinköpta joggingsskor, frågan är bara om man ska ta och göra det på morgonturen med Kola tidigt imorgon bitti eller om jag ska ta det på kvällen? Lutar dock åt ganska tidigt fast jag känner mig själv ganska bra och jag vet att när jag vaknar imorgon vill jag inte ens gå upp... Måste upp vid nio för att flytta bilen, där jag bor finns inte speciellt gott om parkeringsplatser efter nio på kvällen.

Ser ut att bli en fullspäckad dag imogon, blir trött av att bara tänka på den redan, så därör tänkte jag krypa ner i sängen nu. Sov så gott mina vänner!

Att sova eller att inte sova..?

Hela dagen har jag avrit otroligt trött, utan någon speciell anledning egentligen. Har funderat på att gå och lägga mig en stund, men anser att nu när klockan snart är sju kanske det är lika bra att låta bli. Så istället ska jag till en gammal polare som nyligen flyttat till Segevång. Får väl se vad som händer där =)

Hoppas ni alla har en trevlig söndag!


Den svenska avundsjukan, eller bara Malmös?Jag begav mig hem till en vännina på Värnhem igår kväll. Vi hade inte träffats på säkert ett år, och hade sedan veckan innan bestämt oss för en eventuell utgång denna fredag. Vi hade fixat till oss, jag hade svarta cowboy boots, svarta bredrandiga leggings där hälften var strumpbyxor och hälften svart tyg. Ett rött längre linne/klänning, svart midje bälte. Min vännina hade knähöga skinnstövlar, svarta paljettshort och en vit klänning med svart midjebälte. Riktigt snyggt!

Vi snackar några timmar och kommer sedan iväg till båten och är där kanske runt en halv ett. Vi dansar på det hyfsat folktomma golvet, men efter en timme börjar folket svärma in och det blir varmt och svettigt så vi bestämde oss för att ta en nypa luft.

Jag går lite före min vännina och snackar med en dansk kille som jag inte ritkigt förstod vad han sa... vänder mig om och ser att min vän står hos någon tjej, en kompis trodde jag. Men sen kommer hon, vi går vidare en mörkare, lite satt kille som går med en tjej kläcker ur sig när vi går förbi och ni är äckliga... Jag säger ja men det är du också! Alltså utan någon som helst anledning slänger han ur sig en nedvärderande kommentar till två tjejer han troligtvis aldrig har sett förut. Jag kan inte direkt påstå att han avr attraktiv på något sätt, så om han sa det för att imponera på tjejen han var med eller göra ett försök att trycka ner oss... Ja det vet jag inte, men varför i hela friden gör man så?

Ja och ni minns att jag sa att min vän hade fastnat hos en tjej när vi var påväg att sätta oss? Den här tjejen hade när vi gick förbi tagit tag i min vänninas klänning lyft på den och sagt :" Jag skulle bara se vad du hade under". Min vännina hade svarat, "Gillar du dem?", tjejen sa "Ja om det hade varit sommar, det är vinter".  Min vännina hade svarat " Det är September, så det är höst inte vinter". "Nej det är vinter" sa tjejen och precis när jag grabbade tag  min vännina sa hon "Döm inte folk!". Vad är det som händer? Är det den svenska avundsjukan som kommer fram, att vi vågar klä oss annorlunda än resterande av tjejerna som är där? Kan det vara att tjejerna känner sig hotade, har de dåligt självförtroende eller är de bara ute för att försöka trycka ner någon för att de ska känna sig bättre? Kanske har de någon med sig att försöka imponera på? Orsakerna spelar mig absolut ingen roll, jag tycker bara inte att man gör så. Oavsett om man är tjej eller kille, vart ligger problemet med att sköta sig själv? Personligen hade jag aldrig kläckt ur mig något om någons klädsel frisyr eller utseende på ett uteställe eller överhuvudtaget. Tycker jag någon klär sig slampigt skulle jag aldrig ens komma på tanken att yttra mig, varför? Jo för att jag inte bryr mig om hur andra ser ut eller hur de beter sig, därför hade jag uppskattat om övriga befolkningen i Sverige, eller ja kanske enbart i Malmö? Kunde bete sig likadant!

Hur som helst så kommer jag i fortsättningen fortfarande klä mig precis så som jag vill, jag kommer låta människorna i Malmö tycka och tänka vad de vill, speciellt de som inte har en susning om vem jag egentligen är, och jag kommer skita totalt i om du tycker jag ser äcklig ut, klär mig slampigt eller ej, för så länge jag trivs i vad jag har på mig kommer jag att klä mig så.


Girls just wanna have fun

Kalla mig tönt, nörd eller omogen om du vill... Men nu har jag fastnat för Miley Cyrus version av "Girls just wanna have fun". En gammal cover av Cyndia Lupers underbara låt. Jag är en person som först älskar originalet av en låt, därefter tröttnar jag på originalet och går på coversen.. Hittar jag en riktigt bra där så tjatas även de sönder med repeat knappen. Som för övrigt är en otroligt finurlig och bra uppfinning ;)Övrigt? Hamnade nere hos pappa några timmar, vi drack kaffe, snackade lite. Gick med alla fyra hundarna på stranden. Ja hemma har jag två collies som bor kvar sen jag flyttade, sen har jag min kleinspitz Kola och ibland får även mammas kleinspitz Keddy följa med på äventyr. Som idag till exempel.

Var väl hemma runt en sex, begav mig till Tess vid halv nio, riktigt myspys att bara sitta och snacka med henne! Jag är så himla glad för din skull skatt att du äntligen hittat en bra och vettig pojke!

Sovdags för mig, har en fullspäckad dag framför mig!

Uppe med tuppenGick upp kvart i nio idag för att flytta bilen, så jag slipper p-böter, sedan jag flyttat in till stan har jag fått på tok för många böter. Man kan faktiskt ha roligare för dem pengarna, kanske köpa ett par snygga skor istället=P

Dagen ser ut att bjuda på ett besök nere hos min far, och därefter en visit hemma hos Tess. Var ett tag sedan så det ska bli skoj.

Annars? Nej inte vaknat än så det får bli ett längre inlägg sen...
Puss haj!

Glömde du kondomen i somras?


Idag damp det ner ett vykort med denna texten i brevlådan. Läste på kortet och där sa de att om man nu glömt kondomen i sommar kunde man testa sig gratis och få gratis vård på ungdomsmottagningen, man kunde även få ett klamydiatest hemskickat. Detta betalar Malmö kommun för, faktiskt himla bra intiativ till alla ungdomar idag. Många som leker runt när det är sommar (även när det inte är sommar också givetvis..) , många på fyllan och glömmer skydda sig, medan andra faktiskt struntar i det avsiktligen. Sistnämnda alternativet är väl inte att rekomendera, inte det första heller egentligen.. Men i fyllan och villan kan det mesta hända om man kan ju trots allt skylla på att man inte riktigt är heeelt hundraprocentigt medveten med vad man gör. Men okej, det är fortfarande ingen bra anledning, tänkte bara tydlig-göra att jag inte tycker det ändå!

Nej därför tänkte jag faktiskt ge tummen upp åt Malmö kommun, de höjde sig faktiskt ganska mycket där genom att tänka på alla ungdomar som glömmer/struntar i att skydda sig, och betalar för våra tester. På så vis slipper vi (förhoppningsvis) att oroa oss för klamydia...

Gud vad seriös och knepig jag lät i detta inlägget, men dte bjuder jag på!


Promenad

Go morron häll jag nästan på att säga... Fast det är väl nu det klassas som eftermiddag, eller 'r jag helt ute och cyklar?

Har varit ute och gått en timme med Kola, käkat frukost och tja nu hamnade jag här... Inväntar min kära mor som ska hämta upp mig och sedan gissar jag på att vi ska ut någonstans på vift en stund, därefter får vi vä se vad som händer och fötter ikväll. Lite funderingar på att åka ner till pappsen, men vi får se vad som kännsb ra efter turen.

Ska ni andra hitta på för skoj idag?

Nostalgi

Inte blev det någon Annestad för mig idag, istället har jag suttit här hemma och kollat runt på youtube och hittat en massa härlig musik från tiden då jag var femton. Gud vad jag längtar tillbaka ibland, allt var så enkelt och gud vad roligt jag hade! Nuförtiden är livet så allvarligt, men fortfarande ganska kul mellan varven.

Hur som helst så tänkte jag bjuda på en nostalgitripp till den tiden, Scooter med Posse antar att många av er läsare har hoppat och dansat på dansgolvet många gånger till denna, det har jag i alla fall gjort ;)


Huuaaarrrghh... Who are you?

Haha mina kära vänner vet troligtvis (nej inte troligtvis..säkerligen) hur jag låter.. Syftar på min rubrik haha! Enligt Fifflo har jag touretts syndrom på just den där frasen.. Tja kanske?

Tvättandet är klart för denna veckan, riktigt skönt! Mamma var här en sväng och käkade, därefter åkte vi en vända inom Willys, fick handlat ganska mycket så nu är här fullt härhemma igen. Naiiis!

Lite seg för tillfället, men ändå sugen på att hitta på något..? Hmm.. Tror det blir lite busäventyr till Annestad om en halvtimme-timme, om de nu är hemma. Tydligen har en automatarbil precis inhandlats, ochgivetvis måste jag dit och bedömma den ;)

 


(Bilden på Arnold syftar till min rubrik... En del förstår säkerligen vad jag menar)


Första inbetalnigen mottagen ^^Fick mitt bekräftelsemejl på att min första delbetalning av bartenderkursen kommit in, och på fredag ska jag betala in den andra delen. Snart är det äntligen dags! För er som inte känner mig sedan innan, så ska jag nu den 5 Oktober påbörja en bartenderkurs i Malmö som kommer ta fyra veckor. Något jag sett fram emot länge nu, dessutom har jag velat bli bartender redan långt innan jag började som Black Jack Croupier... Men då kom det jobbet ivägen och egentligen är jag ganska tacksam för det, med tanke på att jag lärt känna så många underbara människor tack vare det jobbet plus att jag skaffat mig mycket erfarenhet inom krogvärlden!

Håller just nu på att tvätta, inte speciellt skoj... å drygt är det! Fast med tanke på att jag inte kan träna för tillfället är det inte lika mycket tvätt nu som det brukar vara... Det brukar i princip vara dubbelt så mycket då =P

Dags för en ny tvättrunda... Hörs sen!


SockersugEfter en vecka av krängande och överdoser av sockerchocker har jag nu denna helt vanliga måndag lite svårt att bli av med mitt sockersug... Det liksom bara saknas något i kroppen, detta tar väl någon dag, så det är bara att försöka motstå även om det inte alltid är så himla lätt!

Dumma förkylning som gjort mig så sjuk att jag troligtvis inte ens kan träna på ytterligare en vecka... *suck*. Men tiden springer iväg nuförtiden så det ska nog gå bra.. Men vill gärna komma igång med träningen inför photo shooten om några veckor. Bli lite slankare, lite mer vältränad. Men det ska säkert gå bra!

Satt och funderade innan på om jag skulle ta den här veckan till röjande i lägenheten.. vissa delar av den ser ut som fan. Det blir så när man bott hät 1½ år, haft fullt upp med annat skit och är lite oordningssam.. Fast imorgon blir det nog lugnt, för då ska jag tvätta sen måste jag ut å göra något skoj! Klarar inte av ytterligare en hel dag hemma till!

Nu börjar 2½ men igen, see ya soon!


Frukost a la ScandicDagen började tidigt idag, redan halv åtta (ja för mig är halvåtta tidigt!). Upp, klä på sig, ut med Kola, upp med Kola, låsa dörren och sedan traska iväg mot gustav där jag skulle möta upp Fifflo, Annish å Biggi. Inte för att jag hade en susning om vart S:t Jörgen låg, men jag tänkte att det inte skulle bli svårare än att ringa dem när jag var på gustav. So well I did, men istället för att förklara vart det låg sa Fifflo att jag kunde ställa mig vid H&M hörnan. Stod där kanske fem minuter innan jag såg att S:t Jörgen låg rakt över gatan... Blind? Njä, men jag får väl skylla på att jag inte vaknat än.

Fifflan betalade vår frukost på Scandic, den var god och absolut helt okej. Men jag får väl erkänna att jag inte tyckte den var något speciellt och absolut inte värd 120 spänn som det kostar.. Fast nu vet vi ju det till en annan gång, antagligen tar vi något annat ställe nästa gång.

När jag kom hem var det dags att ta tag i städningen, här har sett ut som om tredje världskriget ägt rum.. Skitigt, grejer överallt och inte speciellt trevligt att vistas i. Så efter 2½ timme har jag nu äntligen fått ordning här. SKÖNT!

Mammi gick precis, vi käkade stuvad spenat och ägg, jag är återigen tillbaka i mitt hälsojag efter en vecka med skräpmat, godis, glass, läsk och allt annat onyttigt skit. Min ursäkt till allt krängande har varit att "jag är faktiskt sjuk". Jag tycker alltid det är okej att kränga en massa skit när jag är sjuk... å visst får man det?

Nu återstår det bara att se vad kvällen bjuder på, jag har bestämt lite preliminärt med Maria och Chris idag, men ingenting är helt hundra bestämt än. I värsta fall får jag väl ha en hemmakväll för mig själv, det var ju trots allt ett tag sedan jag hade det. Aja, vi får väl se vad som händer.

God kväll!

 


En nystart

Tanken bakom den här bloggen är att börja om på nytt, har sedan tidigare en gammal blogg jag dessvärre inte vill göra mig av med... Men då många tankar och funderingar där är ganska negativa och tråkiga kände jag att det var dags för en helt ny blogg med nya positiva tag. Ja jag vet att detta låter otroligt dumt när man skriver såhär, men det är ju faktiskt precis såhär det är. Så jag kommer låta er följa med i kaoset som jag kallar mitt liv. Enjoy..!