Plugg, plugg och åter plugg

Hello!
 
Även om jag tycker det är jätteroligt att skriva i bloggen så känns det en aning gnatigt och tjatigt när det enda jag skriver om är att jag har pluggat.. Men just nu är det min vardag och roligare än såhär blir det tyvärr inte. Jag hoppas förvisso att jag kan ha lite helg den kommande helgen, men man vet ju aldrig riktigt säkert för det händer ständigt någonting som måste fixas till och vips så har man suttit med uppsatsen i fyra timmar. 
 
Det roligaste jag kunde komma på igår efter allt pluggandet (var klar vid nio på kvällen) var att hämta upp adventsljusstakarna från förrådet. Insåg att två inte fungerade överhuvudtaget men det gjorde inget för jag hade dubbel uppsättning. I övrigt är det ett stort rörigt kaos härhemma vilket får mig att känna mig lite stressad och liiiite ur balans. Men det blir ordning även här till helgen om jag har tur och kanske, kanske blir det lite städning efter att jag fikat med Monika! Hoppas hon överlever kaoset! 
 
Hörs imorgon!
 
 

Tisdag

Goddagens kära läsare!
 
Idag tog jag mig lite sovmorgon eftersom sambon var gullig nog att ta ut lillan nu på morgonen. Så jag kunde stiga upp en timme senare och gå ut med de andra vovvarna ja och lillan såklart medan han var ute och sprang. Idag så skiner solen vilket gör mig på riktigt, riktigt gott humör! Tråkigt nog måste jag sitta inne några timmar och skriva på c-uppsatsen men samtidigt så är denna delen ganska så rolig så förhoppningsvis går det övervägande smärtfritt! 
 
Om det finns tid och jag fortfarande är lika pigg så ska jag sticka iväg till plantagen och inhandla en en som jag kallar det fast jag insåg att det nog inte heter det.. Det ser i alla fall ut som en EN fast det inte är det. Har även lite tankar på att åka och köpa mini julgranskulor som kan pryda denna fina buske. Men som sagt, vi får se vad det blir av det hela idag. Skrivandet får gå först idag också!
 
Önskar er en solig tisdag!
 
 

Då var det måndag igen

Hello kära läsare!
 
Hoppas att ni alla haft en härlig helg! Min har varit mycket bra förutom att jag suttit och transkriberat hela helgen.. Dock lönade det sig idag eftersom det var relativt enkelt att koda materialet :). Jag valde alltså att skona er kära läsare från mer gnäll och halvhjärndöda upplägg. Hoppas ni uppskattar det! 
 
I fredags blev det ganska lugnt här hemma. Det blev lite god tacopaj och finbesök av Peter. Vi hann till och med kolla en film innan det var dags för att sova. Lördagen tillbringades med lite baljbadande och en väldigt, väldigt lugn lördag. Ganska så skönt ändå med tanke på att vi båda skulle upp i god tid igår men av olika anledningar.
 
Igår var det ännu en lugn dag. Det var pluggande, pluggande och pluggande.. När det äntligen var klart så var jag så trött i huvudet att jag inte orkade göra någonting mer vettigt. Jag låg som ett miffo i soffan resten av kvällen med undantag för att gå och köpa lite godis på hemmakväll.. Det orkade jag ;) 
 
Vi har lilla Lady här på besök så för ett litet tag sedan så kom vi hem efter en långtur på hundstranden, så nu får jag passa på att göra mer till uppsatsen innan det är dags för en löptur med lillan.
 
Over and out!
 
 Söndagsmys i soffan

Fredag

God förmiddag!
 
Då var det äntligen fredag! Det spelar inte mig så stor roll den här veckan eftersom jag har en hel del saker att skriva och rätta till under helgen till vår c-uppsats, men tanken på att det är fredag är ju trevlig! 
 
Fokusgruppen igår gick superbra, tusen tack till er som ställde upp! Ni var helt awesome och vilken bra diskussion ni fick igång. Idag ska jag påbörja vår transkribering, alltså skriva ner vad som sades under intervjun igår. Det ska bli spännande! 
 
Sen får vi se vad kvällen har att erbjuda idag. Men det är dags för mig att köra igång så jag önskar er en härlig fredag!
 
 

Torsdag

Idag är jag på lite bättre humör än igår. Jag vet inte riktigt vad det beror på men den här dagen känns lite lättare och det är jag glad för! 
 
Nu ska jag sätta mig ner en stund och fortsätta skriva på uppsatsen innan det är dags att förbereda ytterligare för kvällens fokusgrupp! Ska bli väldigt spännande och roligt! Jag är så himla tacksam för mina fina vänner (och min underbara sambo såklart) som kunde tänka sig att ställa upp! 
 
Nej, men dags att få lite vettigt gjort!
 
Hörs imorgon om inget extra ordinärt händer ;) 
 
 

Onsdag

Tudeloo! 
 
Idag tänker jag vara en sån där jobbig och dryg människa som jag egentligen inte själv tycker om. Jag kommer gnälla. Nu har jag i alla fall varnat er, så om ni inte känner för gnällighet idag så kanske det är läge att sluta läsa. 
 
Trots att jag sov nästan till halvtio idag så har jag vaknat med en stor klump i bröstet. Det är grått och trist ute, det duggar oavbrutet och luften är allmänt tung. Sen skolan börja har jag känt mig stressad och ju närmre jul vi kommer desto mer stressad känner jag att jag blir. Utöver den ständiga stressen så är jag otroligt trött, ni vet sådär trött att man både ser ut och känner sig som en zombie. Jag orkar inte göra någonting utöver skolarbeten i princip, och det orkar jag för att jag måste göra det. Självklart vill vi ju att vår c-uppsats blir så bra som den bara kan, och även om det är roligt så är det också tungt. Det är tungt att sitta och läsa litteratur dagarna i ända, det är tungt att skriva om och koppla samman med sitt eget projekt och det är tungt att ha en massa datum över sig hela tiden. 
 
Jag har suttit och funderat på om jag på något sätt skulle kunna få den här klumpen och stressen som ständigt är över mig att minska eller helst av allt försvinna helt.. Tyvärr helt utan framgång. Jag har inget roligt att se fram emot, ingen resa eller något extra ordinärt som ska hända. Det måste det såklart inte alltid göra, men det brukar underlätta mitt i allt att veta att något roligt framöver väntar. Fast det är klart, jag ser ju såklart fram emot praktiken till våren. Det gör jag faktiskt, men det känns som om det är så mycket kvar tills den ska börja. 
 
Önskar att jag kunde gå i ide tills våren kommer igen. Men tyvärr går inte det och jag får kämpa på. Hoppas alla ni underbara läsare har en härlig onsdag i alla fall :). 
 
Over and out
 
 

Tv-stjärna

Nej inte riktigt, men om ni håller utkik på Hallandsposten så kommer ni se mig medverka i en videoenkät ;). Jag har ingen aning om när det ska läggas upp men inom en vecka misstänker jag! 
 
Idag är det en mörk dag och när klockan ringde 07.00 får jag väl erkänna att jag inte var speciellt sugen på att gå upp. Dessvärre hjälpte inte det eftersom vi idag hade handledning för c-uppsatsen, och det närmar sig slutet med stora steg även om vi inte hållt på så länge med den. Så det var ett givande möte även om Hallandsposten kom emellan :). 
 
När mötet med handledaren var slut så begav jag mig hem till skolböckerna. Så hela dagen har bestått av läsande och antecknande. Imorgon ska det viktigaste in på datorn för att utveckla uppsatsen ytterligare. Nu däremot är det dags att lyssna lite och förbereda inför torsdagens fokusgrupp. Ska bli otroligt spännande och roligt!
 
Önskar er en trevlig kväll!
 
 

Söndag

Hej fina läsare!
Då var det söndag och snart är ännu en helg över. Gårdagen spenderades på jobb hela dagen medan kvällen spenderades med gott sällskap. 

Idag steg vi upp vid halv elva och har nog suttit som fastklistrade här sedan dess. Jag har varit ute med hundarna en liten sväng i den kalla blåsten, men annars har vi bara hängt. Det är första gången på vääääldigt länge som jag faktiskt tycker det är riktigt skönt att inte göra någonting vettigt.

Nu ska jag återvända till mitt friends maraton och trycka i mig lite mer morotsstavar :)

Trevlig söndag!




Fredag

God förmiddag!
 
Hoppas ni alla mår bra idag, själv känner jag mig ganska så utvilad trots att jag vaknade redan vid nio idag. Jag sov som en stock inatt så det är kanske inte så konstigt, sömn kan göra underverk! 
 
Har suttit med vår c-uppsats nu på morgonen och precis skickat in vår uppdaterade version till handledaren. På måndag så fortsätter vi och utvecklar och analyserar! Äntligen något som är superkul! 
 
Ska strax in till stan och göra lite ärenden, har lite hemliga missions jag ska ut på. Sen har jag en hel del roliga saker också efter det :P Men man måste göra de tråkiga sakerna först :P.
 
Nej, nu har jag inget vettigt att skriva. De vettiga hjärncellerna fick arbeta på c-uppsatsen så ni får nöja er med det här!
 
Over and out. Ja å trevlig helg!
 
 

Torsdag

Oj, idag är jag verkligen trött! Pink (katten) var sjövild halva natten och ja, det höll mig vaken... Jag älskar den katten även om hon vissa nätter är en riktig satunge! 

Idag började dagen med pluggande och därefter följde en fotografering för jobb, bara personalfoto inget annat. Sen har mamma varit på besök en sväng och ätit middag med mig och mannen. 

Sitter just nu framför tv:n och glor på vänner med en whisky i näven. Imorgon blir det ner plugg, besök på jobb, biltema och en hundpromenad med min gamla underbara granne! Sen blir det nog en lugn kväll för min del för på lördag vankas det jobb! 

Önskar er en trevlig kväll!



Onsdag

Hej!
 
Nu är jag tillbaka igen efter ett litet helguppehåll kanske man kan kalla det. Sen är det så att när jag gör uppdateringar från mobilen så synkas de tyvärr inte längre med Facebook, så ni får gärna ta er en liten span då och då! 
 
I fredags var jag på intervju inför våren praktik. Det gick otroligt bra! Mycket, mycket bättre än vad jag hade förväntat mig och just nu sitter jag bara och längtar efter alla nya utmaningar jag ska få påbörja! Så förutom att hemtentan vart inlämnad så gjorde det här mötet hela min helg! Ännu bättre blev det såklart i lördags när barndomsvännen Ola kom upp till Halmstad för att umgås :). 
 
Han kom upp vid två tiden och som vanligt har vi alltid massor att prata om! Vi pratade så länge att när vi bestämde oss att gå till affären så vart det mörkt! Förvisso inte så märkligt eftersom det blir mörkt vid fyra haha :P. När vi kom hem lyssnade vi på nostalgimusik och lagade mat och medan herrarna drack öl så höll jag mig till mitt vin! 
 
Lite senare på kvällen så kände vi för att köra lite biljard, jag har inte spelat det på svinlänge så det var riktigt roligt! Jag vann inte en enda gång, men det gjorde mig inget. Jag träffade bollen varje gång och jag kunde helt klart se stora förbättringar sedan sist! Kvällen avslutade vi på ölfiket, och herregud vad jag skrattade. Jag skrattade så ölen for ur munnen på mig och så att jag började gråta. Då vet man att man haft en rolig kväll! 
 
Men nu är det tillbaka till allvaret igen. Sitter med material till c-uppsatsen. De dagar som gått har jag suttit och läst i böcker, skrivit anteckiningar och ja guyd vet allt. Så nu är det dags att få in det i ett dokument och skicka över till min uppsatspartner. Så jag passar på att önska er en härlig onsdag!
 
 

Tisdag

Förlåt men det har varit en händelserik helg! Sitter just nu mer telefonen så jag sparar mitt långa inlägg tills imorgon! 

Puss å kram!




Hemtenta inlämnad- check!

Sådär då vart den inlämnad och klar! Det är en underbar känsla när man verkligen är klar och man bara kan släppa det! Så nu kan vi lägga all vår fokus på c-uppsatsen, äntligen! 
 
Utöver pluggandet har jag varit iväg och handlat nya vindrutetorkare, man vet att de är dåliga nä'r man ser sämre efter att man haft dem igång.. Nu ska bara sambon hjälpa mig få på dem :P. Sen ikväll ska vi gå och se Annabelle på bio! Jag har hört att den ska vara helt okej ändå, men vi får väl se :P Kan bli vårt att ta första filmen!
 
Nej,  mycket roligare än så blev inte mitt inlägg idag. Jag blev helt slut i rutan av allt pluggande och flängande hit och dit. Så vi får höras imorgon! Over and out!
 
 

Onsdag

Nej vet ni vad? Nu tog det bara stopp i hjärnkontoret. Jag har det absolut sista kvar på hemtentan nu, finslipningen på sista delen men min hjärna sätter ihop de mest märkliga meningar jag någonsin läst... Så jag antar att det får ligga kvar tills imorgon. Det är ju inte så mycket kvar nu så det kommer inte ta så lång tid förhoppningsvis!
 
Idag fick jag gå upp i relativt god tid då vi hade ett handledarmöte vid tio imorse. Ett väldigt bra och givande sådant så det ska bli roligt att få go all in i projektet nu! Vi ska bara lämna hemtentan på fredag och sedan så kör vi! Det mesta ska ju vara klart till jul så det blir gasen i botten!
 
Ikväll ska jag faktiskt släppa plugget och allt annat som far runt i huvudet på mig! Vid åtta ska jag träffa två av tjejerna från jobb och bara snacka en massa skit. Det behöver jag, särskilt efter allt kaos det varit i några veckor nu. Det blir kanske ingen superlång fika men den kommer bli välbehövd i det kalla och ruggiga vädret!
 
Hoppas ni alla har haft en bra dag, så hörs vi imorgon!
 
 

Dags igen

God förmiddag!
 
Då var det dags att sätta sig med hemtentan igen. Det gick ju så väldigt bra igår så jag får hoppas att det håller i sig även idag. Det blev att jag tog mig en välbehövd sovmorgon idag, vaknade inte förrän vid halvtio. Jag har ju haft svårt att sova nu under några veckor så jag kände att det verkligen behövdes, får hoppas jag kan sova ordentligt nu när skolan snart har lugnat sig. Eller, lugnat och lugnat sig.. Men vi ska i alla fall efter den här veckan bara fokusera på vår c-uppsats vilken kommer underlätta det hela och dessutom är det så mycket roligare! 
 
Nej, nu vart det dags att plocka fram allt som behövs inför hemtentan! Önskar er en härig dag trots att det är lite grått och trist idag!
 
 

När man minst anar det

Mellan pluggandet idag så var jag nere en sväng på hundstranden med vovvarna för att ta en liten paus. Ibland är det så himla konstigt för jag hade världens underbaraste granne vid min förra lägenhet här i Halmstad. Vi fikade ofta och pratades vid nästan dagligen. Men sen jag flyttade till stan har vi inte träffats lika mycket eftersom hon bor kvar. Så igår tänkte jag på henne och tänkte att jag skulle höra av mig till henne i veckan, men vet ni vad? När jag gick där på stranden så dök hon upp! Så himla glada vi blev båda två och alla hundarna! Så himla mysigt! Det gjorde faktiskt min dag och visst är det väl märkligt att när man tänker på en person så dyker de upp på något sätt! 

Nu tänkte jag önska er go natt så hörs vi imorgon!




Inställt seminarium

God kväll kära läsare!
Jag blir så glad av att se att mina härliga läsare hittar tillbaka lika fort som jag börjar skriva igen! Tack, ni gör det så mycket roligare att berätta om min vardag!
 
Idag kände jag mig relativt utvilad när jag vaknade en halvtimme innan det att min klocka skulle ringa. Det är första natten jag sovit nästintill hela natten utan att vakna till lite då och då. Riktigt skönt och välbehövt vill jag lova! Innan jag stiger upp så sitter jag och scrollar lite på FB och Instagram (Alicealizee för er som vill följa mig och inte redan gör det) och fick reda på att dagens seminarium var inställt. Självklart är det synd om läraren som var sjuk, men för min del var det ganska skönt att slippa åka till skolan idag så jag kunde börja på hemtentan som ska vara klar på fredag. Nackdelen med det inställda seminariet är att det måste bokas om och att det kanske kommer ta värdefull tid ifrån c-uppsatsen.. Men ja, man kan ju inte få allt, så man får vara glad för det lilla! 
 
Jag tycker om hemtentor och hemuppgifter eftersom jag får lov att skriva. Jag älskar att skriva! MEN jag hatar att påbörja varje uppgift. Av någon anledning så känns det så otroligt jobbigt att ta upp en blank sida. Man kan läsa uppgiften/hemtentan och man vet precis vad som ska finnas med, men ändå så är det svårast att börja. I vilken ända ska man börja? Hur ska man formulera sig och hur får man in sina källor på ett smidigt sätt? Så idag när jag tog upp en blank sida i förmiddags hade jag inte en susning hur jag skulle börja. Nu sitter jag här några timmar senare och har skrivit fyra fyllda A4-sidor med relevant information och källhänvisning. Hemtentan får vara max sex A4 så imorgon ska jag försöka få med det sista och sedan har jag tre dagar på mig att finslipa det hela, happy days! 
 
Mindre roligt är det med de där svåra hemtentorna eller uppgifterna där man kanske inte riktigt förstått innebörden av texten eller litteraturen.. Begrepp som ska förklaras som man inte riktigt förstår och alla dessa konstiga namn på teoretiker. Trots det så har jag faktiskt klarat mig bra de här senaste två åren, så nu ska jag ge järnet det här sista halvåret också! Håll nu tummarna för att allt rullar på som det ska! 
 
Nu känner jag att det är dags för mig att släppa skolan för idag och strax bege mig ut på en liten löptur! Hoppas alla haft en bra start på veckan så hörs vi imorgon!
 
 
 
 
 

And I'm back

Jag vet att ni inte kommer tro mig eftersom jag har skrivit det.. Ja jag vet inte ens hur många gånger det senaste året. Anledningen senast var att min laptop la av och var totalt död. På ett sätt var det kanske bra eftersom jag äntligen fick kopplat in min stationära dator i mitt "nya" hem. Den har bara stått och samlat damm på datorskrivbordet sedan jag flyttade. Sen har jag en underbar sambo som gick och köpte ett nätverks stick så äntligen kan jag surfa och använda den som jag gjorde förr! 
 
Det har varit mycket nu som ni kanske märkt. Jag har gnällt otroligt mycket det vet jag, men ibland måste även det komma ut. Det har gått emot mig rätt mycket sedan skolan började och det kommer vara mycket ett tag framöver också. Men humöret har faktiskt lättat något trots att jag suttit med skolgrejer hela helgen. Nu är det nya och muntra tag igen. 
 
Helgen har varit mycket trevlig trots pluggandet. I fredags var jag och mannen på en supertrevlig Halloweenfest. Jag klädde ut mig till en häxa och fick abvända fantasin så gott det gick, hade inte tid att inhandla allt som hade behövts. Trots det blev jag nöjd i alla fall och man kunde ju i alla fall se att jag var utklädd i alla fall :).
 
Igår var sambons föräldrar över på middag och lite härligt kortspel. Sedan vi flyttade ihop händer det lite nytt härhemma varje månad så det var kul att visa vilka förändringar vi hunnit med sedan sist. Sedan idag så var vi iväg på Laholmsrevyn där vår goda vän Peter medverkade. Det är alltid kul att se sina vänner uppträda, men extra roligt är det när är riktigt bra! Så alla ni halläningar som bor i närheten av Laholm tycker jag helt klart ska köpa varsin biljett till revyn! Ni kommer få många goda skratt! 
 
Sådär, nu ska jag slänga mig i soffan framför någon go dokumentär innan det är dags för sängen. Hörs imorgon ;)! 
 
 Jag och sambon på halloweenfesten i fredag. 31/10-14