Då var dagen kommen...

Detta blir mitt absolut sista inlägg på den här bloggen. Just denna bloggen startade jag 2009, precis när jag och min bästa vän skulle påbörja vårt nya liv med allt vad det innebar (bl.a bartenderutbildning, se världen etc. etc.). 
 
Jag har delat med mig av många fantastiska stunder men också en del av mina mörkare stunder.. Sånna stunder jag gärna vill glömma. I många av mina tidigare inlägg kan man se att jag skriver mycket negativt och jag får ärligt talat lite ångest när jag läser dem.. 
 
Så tack vare min fina vän Herbet Leal så kan jag nu introducera er för min NYA blogg! Wohooo! Äntligen, äntligen är den klar och jag är verkligen såååååå nöjd! Jag har försäkt att föra över så många som möjligt av mina inlägg till den nya, men där är några som saknas. Så av den anledningen så kommer denna bloggen att få ligga kvar ett tag till. 
 
Min nya blogg hittar ni HÄR
 
Skriv gärna en kommentar där vad ni tycker!
 
 

Tisdag

God kväll!

Hoppas ni alla haft en underbar dag! Min egen har varit fylld av jobb, träning och hundpromenader i vintersolen! Riktigt underbar väder även om det varit kallt!

Trött är jag så nu blir det lite läsande innan jag checkar ut ordentligt! Hörs imorgon!!




Effektiv start på veckan

God förmiddag!
 
Hoppas att ni alla haft en bra start på veckan såhär långt. Min egen start började 08.15 med et stor kopp kaffe och en rejäl mental uppladdning för veckans första löptur som gick ruskigt bra! Det blev snabbt hem om för att hämta upp hundarna för att sedan ta dem på sin dagliga strandpromenad. 
 
Ja och nu sitter jag här nyduschad och frukostäten och kan ta det lite lugnt innan det är dags att bege sig till jobb! Såhär långt så känns veckan bra, mitt mål är att låta HELA veckan kännas lika bra som det här. Vi får väl se om jag lyckas ;)!
 
Ha en underbar måndag!
 
 
 
 Bild från dagens morgonpromenad <3

Alla hjärtans dag <3

 
 
Jag vet att många singlar avskyr alla hjärtans dag.. Inatt så läste jag nog ett av de bittraste inläggen någonsin om hur en person avskydde alla hjärtans dag så mycket eftersom hen inte hade någon att fira den tillsammans med.. Djuren ville hen inte fira med för de hade ju inte själv fått välja att komma till henne och vad jag förstod så hade hen inga vänner eller dylikt heller och därför skrev denne person ett väldigt långt och bittert inlägg om hatet för alla hjärtans dag. Givetvis så tycker jag väldigt synd om personen som skrev detta och beklagar att hen känner sig ensam.. Men samtidigt kan jag inte låta bli att fundera på varför man väljer att ödsla all den värdefulla energin som hen la på att skriva inlägget på att hata? Varför inte vara lycklig för exempelvis djuren man har i sitt liv eller att solen skiner etc? Ja jag vet.. Det kan vara svårt när man inte är på humör jag vet.. Men varför ge så mycket negativt på en så vacker dag med ett fint budskap (och ja jag vet att det är alla butiker etc som anordnat dagen för att sälja mer....)? Fast sen påminner jag mig själv om att vi alla är olika och därför får göra och tänka precis som man vill. Ibland önskar jag bara att jag kunde hjälpa till och ljusa upp denna personens vardag. 
 
Trots att jag är singel det här året och kanske borde sitta och tröstäta lite sojaglass eller dricka en vinflaska med mina andra deppiga singelkompisar så tycker jag fortfarande att alla hjärtans dag är en supersöt dag! Jag kanske är lite töntig.. Men jag tycker det är sött att det finns en dag där man visar kärlek lite extra mycket (även om jag precis som de flesta av er också tycker att man ska visa det varje dag och inte bara denna dag), en dag då någon blyg liten själ kanske vågar berätta för en person att man faktiskt är lite småkär eller intresserad, en dag då ens äkta hälft överraskar en med en mysig middag antingen hemma eller på favoritrestaurangen! Jag tycker det är supersött!! Kanske har jag sett för mycket tjejfilmer under min uppväxt, men ja.. Jag gillar det, så jag hoppas att jag i framtiden kommer träffa en man som också gillar att fira alla hjärtans dag lite extra. Ja eller en man som gillar att överraska en lite ibland! Själv tycker jag om att visa kärlek på lite finurliga och udda sätt, så det kan ju vara bra om min blivande man också gör det haha!
 
Nåja, oavsett så har jag haft en mysig men trött dag idag. Den har spenderats med föräldrarna och mina underbara djur och kommer att avslutas med lite skrivande och filosoferande!
 
Önskar er alla en fortsatt underbar alla hjärtans dag <3!
 
P.S Glöm inte att berätta för MINST en person hur mycket du uppskattar hen (måste inte vara en kärleksförklaring), jag lovar den personen kommer att bli superglad! D.S

Bilder från senaste plåtningen

Ville bara dela med mig utav några av mina och Kjerstis bilder sedan senaste plåtningen. Fotograf är Kjersti Rosdahl.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Lördag

Idag vaknade jag till ett vitt vinterland igen, men som tur är ( för mig som ogillar kyla) så blev det inte ligga de den här gången. 

Annars har det varit en mysig dag såhär långt med lite adventures tidigare vid lunch idag.. Ni får säkert reda på det senare, don't worry!

Kvällen ska spenderas med min fina Cassie framr tv:n med förhoppningsvis en bra film! 

Ha en mysig kväll!!




Livet

Min lediga dag har varit väldigt, väldigt bra! Jag har hunnit med en hel del saker och träffat/pratat med mina fina vänner som alltid har något positivt att dela med sig av. Jag är så tacksam för de underbara vänner jag har som jag kan ventilera ALLT med. Vi kan prata om saker som har hänt, vad som händer nu och vad som kommer att hända i framtiden. Vi hjälper varandra att sakta men säkert nå våra drömmar, precis så som det ska vara!

Just idag så har jag faktiskt saknat Gran canarias extra mycket. Det var en härlig tid när jag var där nere och förutom bästa vännen så lärde jag känna andra fantastiska människor som jag gärna hade velat spendera mer tid med. Men som det så fint brukar heta så har ju allt sin tid. 

Sov så gott med er, imorgon väntar eventuellt lite överraskningar!!

Snapchat: Alicealizee

När du ler <3

Idag är det min första lediga dag på den här helgen och den började med en välbehövd sovmorgon. Lady väckte mig genom att komma krafsande på täcket så smått, det brukar hon iofs göra men lite extra idag. Nästan som om hon visste om att jag var ledig idag. 
 
När jag vaknat till liv och hundarna var redo så tog vi oss ner till stranden där hundarn fick leka av sig och jag fick en påminnelse om hur otroligt vackert jag bor och att mycket spännande är mig att vänta. Man ska inte oroa sig eller grubbla för mycket för den enda som lider av det är du själv så det är himla dumt faktiskt. Man ska njuta av nuet och bara lita på att allt som komma ska kommer att ske och göra det på bästa möjliga sätt för dig. Så no worries!
 
Jag har hittat en underbar låt som jag har lyssnat på nu i några veckor av Antonio D. Den heter "När du ler" och är nog typ lika gullig som Anton Ewalds "Du och jag" , även i detta fall så är jag nog lite kär i låten. Jag vet inte vilken musikgenre som just du brukar föredra, men ge den en chans i alla fall!
 
Om en liten stund ska jag göra mig redo för att träffa en vän på en fika och sedan ska det lagas mat och skrivas på boken under kvällen. Ja och lite träning där innan också ;). 
 
Jag har en känsla av att vi hörs lite senare, så vi hörs senare! Tills dess kan ni njuta av musiken och se på de vackra bilder som jag lyckades fånga idag, 
 
 
 
 
 
 
 
 

Torsdag

God kväll!

Idag har jag hunnit ta hundarna på en lång strandpromenad, sprungit, tvättat, lagat middag och jobbat. En effektiv dag med andra ord. 

Ikväll så har många tankar och känslor snurrat runt i skallen. Ni vet så som det kan vara när man säger att man ska låta bli att tänka på något och så blir det typ tio gånger mer bara för det? En sån kväll har jag haft idag och jag tror att de kan vara nyttiga på ett sätt för man kommer fram till väldigt mycket under den tiden. Sen får man låta allt lägga sig till rätta i knoppen och förhoppningsvis har jag en en mängd lösningar när jag vaknar.

Önskar er alla en underbar dag (natt).




Onsdag

God kväll!
 
Idag har jag varit igång nästan hela dagen så jag känner mig faktiskt aningen trött även om jag är på väldigt gott humör trots det. Idag har det varit lite möte och lite jobb samt storhandling på hemvägen så jag har hunnit med en hel del väsentligt! 
 
Häromdagen så landade en mycket spännande bok i min brevlåda, en som jag nog kan ha väldigt mycket nytta av nu under våren i min jakt på en spännande vår ;). Man måste vara lite påläst när man ska pyssla med saker man aldrig gjort förut, men eftersom jag gillar utmaningar och lite nya saker så ska det bli kul att se vart allt leder. Kunskap är makt som det så fint heter, men i alla fall tror jag inte det handlar om unioversitet/högskolekunskap för det finns faktiskt mängder av sätt som man kan få kunskap av. Man ska bara se till att använda sig av korrekta källor!
 
Nu ska jag surfa runt lite och sedan blir det sängen! Men vi hörs imorgon när jag börjar lite senare!
 
Over and out från mig och Keddy!
 
 

Tisdag

Idag har har verkligen haft en effektiv förmiddag. Jag har hunnit ta hundarna på en timmes strandpromenad, sprungit, duschat, lagat matlåda och ja, jag hinner till och med ta det lite lugnt innan det är dags för jobb :)!

Önskar er alla en underbar tisdag!!





Idag gör jag något jag inte vågat på många år...

Hej på er!
 
Idag har det varit min lediga dag och den har spenderats med att springa, köra corepass, klippa håret och småfixa lite härhemma. Ja och som pricken över i:et så beslöt vi oss för att käka en pizza idag, trots att det är måndag. En gång varannan vecka har jag bestämt mig för att det kan vara okej med lite skräpmat.. Som vegan finns det inte sådär överdrivet mycket att välja på ändå, men de val där finns kan ju vara sådär syndigt gott ibland ;).
 
Som ni kanske vet så tycker jag ju om att utmana mig själv lite.. Och trots att jag är liiiite, lite obekväm med detta så har jag pratat med min fina vän Inna som peppat mig.. Och därför beslutat mig för att lägga upp ett litet klipp där jag sjunger Anton Ewalds låt Du och jag (dock i acapella och utan musik i bakgrunden.. så om ni inte vet vilken låt det är så finns den HÄR) . Egentligen hade jag tänkt göra den på ett annat sätt och om jag ska vara riktigt, riktigt ärlig så hade jag nog aldrig blivit riktigt nöjd eftersom jag har lite scenskräck (det finns lite olika anledningar till det och det tar vi en annan gång). Ja, och trots min scenskräck så har jag ändå varit gruppträningsinstruktör en gång i tiden.. Men som jag sa så gillar jag att utmana mig själv och att kunna utvecklas som människa. 
 
Om jag känner mig ytterligare bekväm så kanske det kommer fler i framtiden.. Och vem vet? Kanske blir det en riktigt duett med Anton Ewald haha! Nej, men ja. Jag bjuder på mig själv idag så please be nice. 
 
Ha en fortsatt trevlig måndag, 
 
 
 
 

Om jag fortfarande är vegan?

Ni som följt mig ett tag undrar kanske om jag fortfarande är vegan eftersom jag inte skrivit om det på ett tag? Om jag hade varit ni så hade i varje fall jag varit nyfiken :p. 

Svaret på den frågan är såklart JA jag är fortfarande vegan. Nu när det gått några månader så är det hela mycket lättare och jag saknar inte ägg och mjölk alls på samma sätt som jag gjorde i början. Dessutom har jag gått steget längre och försöker undvika så mycket processerad mat som möjligt. Dvs diverse halvfabrikat och substitut för kött. Jag har inte helt slutar med den processerade maten men jag har verkligen dragit ner på sen sedan jag övergick till att bli vegan. 

Anledningen till att jag valt att minska på den processerade maten är att den innehåller för mycket konstgjorda ämnen och tillsatser och eftersom jag anser att min kropp är mitt tempel så vill jag försök få i mig så naturlig mat som möjligt. Tur jag tycker om att laga min egen mat, för annars hade det nog blivit jobbigt.

Nu ska jag faktiskt försöka sova. Önskar er en trevlig start på veckan!!




Framtida äventyr

God kväll kära läsare,
 
hoppas att ni alla har haft en alldeles underbar helg. MIn egen har minst sagt varit händelserik och action fylld på jobbet. Men det är kul när det händer saket eftersom tiden går så fort då och för att jag lär mig nya saker hela tiden. Dessutom har jag underbara kollegor på jobbet, så tiden brukar gå ganska så fort när man är där.
 
Som ni kanske förstått så är vintern egentligen inte min årstid, så därför tänkte jag bryta av den med lite roliga saker inom en väldigt snar framtid. Det första är att jag eventuellt har så många som tre ålåtningar på g, varav en troligtvis blir av redan nästa helg. Sen i måndags så bokade jag en ny resa upp till Stockholm för att fira en kär släktings födelsedag och möta upp lite fina vänner. Dessutom har jag en god känsla för att det kommer bli en del spänande möten där emellan och fler lockande miniresor eller erbjudande som kommer dyka upp på vägen. Love it!
 
Jag tänkte på det häromdagen faktiskt.. Det var nog bara ett år sedan jag sa att Stockholm inte alls var min stad. Ni vet, jag sa att jag tyckte den var fin och sådär men jag skulle inte föredra att åka dit, men sen i somras var jag där två gånger.. Ja och sen är det bara februari och jag har hunnit vara där en gång redan och kommer att åka dit om tre veckor igen! Vi får se om det blir ännu fler turer i år (jag tror det.. :P) och vilka spännande utmaningar som jag ska stöta på då!
 
Nej, vet ni vad? Nu ska jag kolla lite How I met your mother, sen om jag inte däckar (jag var ju uppe tjugo över fem imorse) så ska det skrivas lite i boken.
 
Ha en underbar kväll!
 
 
 
 
 

Saturday

God kväll!
Efter att ha jobbat hela dagen och äntligen fått i mig lite mat så har jag dragit på mig en ordentlig matkoma. Om jag ska vara riktigt ärlig så tror jag att jag kommer däcka om typ en timme..men det är nog lika bra eftersom jag ska upp tidigt i ottan imorgon och jobba igen.

Önskar er alla en underbar lördag så hörs vi imorgon ❤️




Vad kvinnor vill ha

Precis som de flesta dagar så satt jag imorse och scrollade ner lite på FB innan jag vaknat till liv ordentligt Och som ni säkert vet så finns det mängder med qoutes som cirkulerar runt där, många av dem är ganska så vettiga medan andra faktiskt är väldigt, väldigt bittra och enligt min mening aldrig ens skulle ha skrivits.. Jag tycker man ska föröska förmedla positiva budskap och inte motsatsen.. Men det är en helt annan diskussion som vi kanske kan ta en annan dag. Men i varje fall så kom jag till ett qoute av Steven Aitchison som löd:
 
9 Things to expect when dating a strong woman
 
1. She won't play games.
2. She dosen't want a man who is indecisive.
3. She will want a real conversation.
4. Respect is a big priority.
5. She will always expect follow through.
6. She hates men with no ambition.
7. She will expect loyalty at all times.
8. She won't settle for a night in all time. 
9. Expect a lifetime of loyality. love and excitement. 
 
Nu var detta hänvisat ur en stark kvinnas perspektiv (vad som nu egentligen menas med det?) och ja jag vet inte om jag kan räkna in mig själv där? Men jag höll ju med om det mesta i det stora hela. Dock tycker jag att det saknas en hel del saker som jag personligen värdesätter i en relation. Sen får jag väl erkänna att jag med åren blivit mycket visare och faktiskt lärt känna mig själv på riktigt, vilket har fått mig att förstå vad det är jag egentligen vill ha i en relation. När jag var ung så var jag väl sådär tonårsosäker som många tjejer och killar är och ständigt försökte jag anpassa mig efter killen jag gillade... Ja, jag vet.. Det var jättedumt, men jag var ung och jag visste inte bättre men nu när jag vet bättre och har lärt känna mig själv så är det mycket lättare att veta vad det är man letar efter. 
 
Nu när jag är lite äldre och visare (men fortfarande med barnasinnet i behåll :P) så värdesätter jag att kunna känna trygghet i den person som jag är tillsammans med. Med det menar jag att personen finns där i vått och torrt ochi de fall det faktiskt är nödvändigt (t.ex om man är ledsen eller något tråkigt hänt) prioritera mig först trots att man kanske har andra planer. Jag uppskattar också om jag kan känna mig avslappnad med personen redan från dag ett för är man avslappnad så är man sig själv fullt ut och för att en relation ska fungera bra så tror jag att man ska kunna vara sig själv utan att spela varken över eller under. För de gånger (precis som när jag var yngre) som man anstränger sig för mycket så kommer ens sanna jag ändå att komma fram förr eller senare och även om det säkert i många fall kan fungera bra ändå så kan det också gå rakt åt pipsvängen, så därför är det viktigt för mig att kunna känna mig avslappnad och bekväm. 
 
Sen något som är otroligt viktigt för mig i en relation är att killen gillar djur lika mycket som jag. Som ung tänkte jag inte så mycket på det men just intresset för djur måste nog finnas där eftersom djur inte bara är ett intresse för mig utan en livsstil. Särskilt viktigt är det att han gillar hundar eftersom jag redan har två stycken och absolut inte kan tänka mig ett liv utan hund i framtiden.. Misstänker att en del av er därhemma sitter och skakar lite på huvudet och kanske tänker att man inte kan ha sånna krav. Men i min värld så finns inte ett liv utan djur och jag känner att intresset för djur måste delas av min framtida partner eftersom det är så viktigt för mig. 
 
Jag vill avsluta detta låååååååånga inlägg med att ge ett generellt tips om förhållanden (trots att jag är singel och dumpad). För att ett förhållande ska fungera bra så tror jag att det är väldigt, väldigt viktigt att man älskar sig själv och är nöjd med sig själv innan man träffar någon. I mina unga år så blev det att man la över sin osäkerhet på partner och det är lätt att söka efter bekräftelse på ett mindre hälossamt sätt som i slutändan tär på relationen. Man ska alltid visa uppskattning i ett förhållande, men när en av personerna i förhållandet ständigt söker bekfrätelse på bekräftelse så kan det bli en tung börda för den andra personen.. För vad personen än gör så tycker inte den andre att det räcker till.. Så om du känner att du är osäker i dig själv så rekommenderar jag att du försöker lära känna dig själv och lär dig att älska dig själv. För hur ska andra kunna älska dig om du inte älskar dig själv? 
 
Ha nu en underbar fredag och helg, så hörs vi imorgon när jag jobbat klart!
 
 
 

När livet är som bäst

Det är när man känner att man trivs i sin tillvaro och när man känner att saker och ting börjat falla, så sakta på plats. Det är också när man känner i hela kroppen att saker har satts i rullning och  stora fantastiska saker är påväg att hända inom en väldigt snar framtid. Ibland så är ens drömmar närmre en än vad man kanske tidigare vågat hoppas på och det kanske beror på att man inte varit riktig redo. Men när man är redo på riktigt så känns det i hela kroppen! En fantastisk känsla av spänning och förtjusning inom den närmsta framtiden. 


Med denna lilla gåta så ska jag nu läsa lite och sedan försöka sova. Sweet dreams 😘!




❤️

Idag är en sådan dag då jag är typ konstant hungrig.. Jag har precis ätit min middag på jobb och ör säkert hungrig om en timme igen. Aja, jag får äta lite mer när jag kommer hem från jobb! Synd jag är upp all grönkål för det är ju helt fantastiskt så gott det är!

Dagen har börjat riktigt bra idag och än så länge så har den fortsatt i samma stuk! En riktigt bra dag! Sen imorgon är jag ledig så om jag inte ger mig själv en rejäl matkoma så ska det skrivas lite på boken. Jag har längtat hela veckan!

Önskar er en fortsatt trevlig eftermiddag!




Onsdag

God kväll på er!
 
Idag är jag ganska så pigg trots att jag var aningen "mindr pigg" imorse när jag steg upp. Det har varit en bra dag på jobbet och min sinnesstämning har faktiskt varit på topp även idag! Det känns nästan som om våren är på g och man kan inte bli annat än lycklig då! Dessutom så känns det som om massor med positiva saker håller på att dras till mig nu så, ja.. Äntligen börjar allting gå på rätt håll :)! 
 
Om en stund ska jag ta mina fina vovvar på en liten promenad och efter det ska jag köra ett litet träningspass.. Ni vet det ska ju börjas i tid att bli fit for 2016 ;)! Yiihaa! Dessutom kommer det landa lite spännande böcker i brevlådan nu i kommande veckan så det ska bli himla spännande! Jag har sådan törst efter kunskap!! 
 
Önskar er alla en trevlig torsdag, så hörs vi imorgon!
 
 

Tisdag

Några timmar kvar på jobb och sedan är det dags att bege sig hemåt. Jag måste säga att både humöret och kreativiteten är på topp idag! Life's good!!

Hörs senare eller imorgon!!




Nattfilosoferande

Nu är klockan snart ett och jag sitter här och tänker som vanligt och delar mina tankar med en av mina bästa vänner.

Just nu så finns det en person i mina tankar och jag är inte riktigt klar över, varför jag tänker så mycket på just denna person. Jag har såklart mina misstankar men ja, sen är ju en del saker komplicerade också så vem vet... Fast å andra sidan så brukar jag faktiskt tänka att det bara finns lösningar på allt och så hade det nog varit i det här fallet också. 

Ja som ni själv ser ovan så går det lite åt ena hållet och sedan åt det andra.. Det blir lite rörigt då.

Men bortsett från detta så har jag haft en kanondag på jobb och idéer och tankar kring livet växer sig allt starkare. Det känns härligt att inse att jag har fantastiska möjligheter på många håll i livet just nu. Äntligen är jag redo för ALLT!

Sov så gott med er, hörs imorgon 😘




Monday again

Idag är det ny vecka och ny månad och som en vän sa igår så såg jag januari som en trial month och kör igång året på riktigt från och med idag. Sedan jag blev vegan så har jag jag ätit väldigt mycket bröd för att fylla ut kosten något men det resulterar ju i att kroppen blir lite uppjäst och ja man mår inte så bra.. När jag "bara" var vegetarian så åt jag sällan bröd och då mådde jag så mycket bättre. Men ja iaf från och med idag så blir det fruktsallad istället för mackor på frukostrasten på jobb! Dessutom ska jag börja träna ordentligt igen, nu är det dags för beach 2016. 
 
Innan jobb så har jag hunnit med en långpromenad i Falsterbo med hundarna och en ordentlig löptur idag så man kan nog säga att jag är laddad för en ny vecka och en ny månad!
 
Ha en härlig start på dagen, så hörs vi senare!
 
 

Stockholm

Ja jag vet.. Det var ett tag sedan jag skrev och det beror framförallt på att min helg inte blev riktigt som jag från början hade tänkt mig. Men som tur var och antagligen tack vare min numera mer positiva inställning till livet så blev det en väldigt bra helg ändå! Det är viktigt att hitta lösningar när saker inte blir som man tänkt och jag tycker också det äe viktigt att inte böi förbittrad, ibland kommer saker emellan och då finns det en bra mening med det!

I helgen så tog jag en utflykt till vår vackra huvudstad som jag faktiskt börjar känna mig ganska så hemma i numera, det hade jag inte riktigt väntat mig faktiskt. Och i ärlighetens namn så dyker det upp en liten tanke emellanåt om att kanske hamna i denna stad i framtiden.. Men ja, jag är spontan och det händer väldigt mycket i mitt liv nu och kommer att hända desto mer så vem vet? Allt kan hända!!

I alla fall så har det varit en mysig helg med både familj och vänner samt lite nya bekantskaper som verkar hur goa som helst! Men nu är jag lite trött efter resandet och mina sötnosar har lagt sig å varsin sida om kudden. De verkar ha saknar mig något.

Dröm sött!!