Icke djurtestade produkter

 
Ju mer insatt jag blir i hur djuren behandlas idag, desto mer vill jag hjälpa dem. Som tjej börjar man ganska tidigt att använda sig av smink. En del tjejer lånar mammas smink medan andra köper sitt eget som kan variera i pris och märke. När man är i den ålder och ofta (om inte i hela livet) så lägger man inga större funderingar i över hur man testar produkterna. Många gånger utgår man bara ifrån att det är säkert att använda och ränker inte mer på det.
 
Det har hänt mycket de senaste åren och mer än någonsin har vi blivit uppmärksammade på att produkter djurtestas. Det kan vara alltifrån läppglans till rengöring för hemmet, därför hade jag först och främst velat tipsa alla tjejer (även killar såklart) om Oriflame. De har allt du kan tänkas behöva för att känna dig som vanligt utan att behöva avstå från produkter. Den enda skillnaden är att de inte använder sig av djurtester när de framställer sina produkter.
 
Jag fick ett tips om företaget genom en tråd på nätet och lyckades hitta hur de förhåller sig till djurförsök, läs och se vad ni tycker: 
 
  • Oriflame har åtagit sig att tillhandahålla säkra, effektiva och innovativa produkter som uppfyller de internationella regelverkens mest strikta krav..
  • Redan 1967, då Oriflame grundades, tog vi som ett av de första företagen i branschen ställning mot djurförsök. Det är en princip som vi fortsätter att hålla högt.
  • Oriflame genomför inga djurförsök för att styrka säkerheten eller effekten av någon av våra produkter eller ingredienser i något skede av produktutvecklingsprocessen. Inte heller begär vi att någon annan ska göra det för vår räkning.
  • För att styrka säkerheten hos produkterna och säkerställa att dessa uppfyller branschens högsta säkerhetsnormer genomförs Oriflames säkerhetsprövningar på frivilliga försökspersoner av oberoende specialiserade laboratorier. Allt under övervakning av kvalificerad medicinsk personal. Säkerhetsprövningar görs endast på friska frivilliga personer som är äldre än 18 år, och först efter det att vår interna expertis gjort en detaljerad genomgång av produktens formulering. Kliniska tester av kosmetiska produkter är numera etablerad branschpraxis och accepteras som ett säkert och etiskt alternativ till djurförsök.
  • Oriflame har alltid varit en förespråkare för alternativa testmetoder och använder de senast tillgängliga icke-animaliska in vitro-metoderna för de tester som kan orsaka skada eller lidande för de frivilliga försökspersonerna (till exempel ögonirritation).
  • Oriflame måste följa de lagar och förordningar som gäller i de länder där bolaget bedriver verksamhet. I vissa länder krävs testdata från djurförsök för att få myndighetstillstånd att marknadsföra produkterna. Där så krävs levererar vi därför en komplett produktregistreringsinformation – inklusive en fullständig säkerhetsanalys – i linje med kraven i den europeiska kosmetikalagstiftningen. Detta bör medföra att behovet av eventuella djurförsök elimineras och vi gör allt för att övertyga de berörda myndigheterna att acceptera våra data. Finns ingen annan väg framåt, tvingas vi motvilligt lämna ifrån oss produkterna för ytterligare tester, vilka kan innefatta djurförsök.
  • Genom vårt engagemang i branschföreningen Cosmetics Europe stödjer vi aktivt arbetet med att förändra lokala lagar för att anpassa dem till EU-lagstiftningen. Bara genom att förbli aktiva och engagerade i dessa länder kan vi bidra till en förändring av riktlinjerna för djurförsök.
Jag känner mig helt klart lugnare av dem och kommer framöver att använda mig av deras produkter. Länk till deras hemsida finner ni här-->Oriflame<-- 
 
Om man inte vet om produkterna man använder sig av är djurtestade så finns det en lista här ifrån Forska utan djurförsök. Här finner ni även annan intressant information om djurförsök. 
 
Go Cruelty Free finner ni företag som inte använder sig av djurtestade produkter och här finner ni också information om vad ni kan göra för att hjälpa till
 
Önskar er en trevlig torsdagskväll! 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0