Detta är jag

Hej på er i kylan!
 
Jag kommer precis från en väldigt kall och blåsig hundpromenad i Falsterbo. Det blåste faktiskt så mycket och så kallt att jag valde att ta en lite kortare runda både för mig och hundarnas skull idag. Om en liten stund ska jag köra ett av mina gamla corepass innan det är dags att laga lite thaigryta (kan behövas för att bli varm).
 
Idag tänkte jag berätta för er varför jag är så pass öppen med mina tankar, känslor och reflektioner i bloggen (även i verkligheten). Utöver att det är mitt sätt att bearbeta svåra händelser i mitt liv, så vill jag också kunna inspirera andra människor som kanske befinner sig i en liknande situation. För jag tänker såhär att om jag kan klara att ta mig igenom ett uppbrott med en person man älskar eller klara av en förlust av en bästa vän/husdjur eller nära anhörig så tror jag (och hoppas) att andra också kan göra det. Däremot vet jag själv hur svårt det kan vara till en början att veta i vilken ände man ska börja för att bygga upp sitt liv på nytt igen och därför vill jag dela med mig av mina erfarenheter. Kanske finns det någon där ute som känner igen sig i mina känslor och tankar och kanske, kanske kan mina tankar och funderingar bidra till att de människorna mår bättre.
 
Jag tror att mitt kall här i livet är att hjälpa både människor och djur till ett bättre liv. Detta är också anledningen till att jag vill skriva min bok och dela med mig av mina erfarenheter och tips. Det är också därför jag ingår i ett fantastiskt samarbete med underbara människor, därför att jag vet att jag kan hjälpa andra människor att nå sina mål.
 
Jag tror att det viktigaste för mig är att få lov att vara mig själv, att få lov att vara öppen och att få lov att dela med mig av mina erfarenheter. För vi vet alla att det inte finns en enda människa här i världen som är lycklig exakt hela tiden (jag har iaf inte träffat någon ännu), för livet kommer emellan ibland och då tycker jag att det är helt okej att vara både ledsen, arg, besviken och förtvivlad om man så önskar. Alla de känslor vi har ingår i en process av att låta oss utvecklas och för varje nederlag så blir vi starkare i oss själva om vi tillåter det. Med detta menar jag inte att vi ska sitta och gnälla om minsta lilla, för som jag sagt så många gånger förr så attraherar vi bara tills oss mer av det oönskade om vi tänker på det. Men ibland får man lov att bara känna alla de känslor man känner och ibland får man faktiskt gnälla också eftersom det får oss att utvecklas. Man får bara inte låta småsaker ta överhanden och lägga för mycket fokus på det. Lägg i så fall den energin på saker som verkligen har varit avgörande för dig och om möjligt så lägg störst fokus på att leva och må bra i nuet, för det är nuet som kommer att vara avgörande för din framtid.
 
Nu önskar jag er en fortsatt trevlig söndag så hörs vi imorgon!
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Anonym

Ja skriv du din bok kära <3
Den kanske kan handla om hur det är att vara en empat... ;)

http://www.minervas.se/text1_89.html

http://www.medialt.se/blog_51_5.html

Svar: Ja det ska jag göra <3!
Boken om hur det är att vara empat är nr 2 ;) Tack för länkarna! <3
Alice ♥

2016-01-10 @ 15:25:07
Postat av: Imre Vadas

Alice!! Så kloka tankar IGEN!!! Så skönt att läsa Din fantastiska positivitet! Tycker att Du ska skriva o ge ut Din bok, det kommer säkert att hjälpa många! Det skulle behövas mer såna människor som Du. Finns folk som gnäller för sket saker, när det gäller bara att hitta vardagens guldkorn: fika, en härlig träningspass. i mitt fall leka, umgås med mitt barnbarn....o hur jävligt det är idag så är det BÄTTRE imorgon!!!Inte för att det angår mig!!!1 Men det var tråkigt att det slut mellan Dig o Jocke???!!!!Men jag förstår Dig jag gick genom samma händelse för 6 år sen..o visst har jag blivit en starkare person o har utvecklats en hel del....men det svårt att glömma när man har ÄLSKAT på riktig en annan människa som är inte ditt kött o blod!!! KRam IMRE

Svar: Tack så mycket Imre, jag blir alltid så glad av dina fina kommentarer! Jag har börjat så smått på boken, så vi får se hur lång tid det tar för att få den klar, men förhoppningsvis blir den klar någon gång under året :). Helt rätt, man måste hitta de positiva sakerna i vardagen, även om det är som du säger en liten fika eller att spendera tid med sin bästa vän. Om man bara gnäller så får man ju bara mer av det där tråkiga och man gör sig själv en stor otjänst!
Ja det var väldigt tråkigt, men jag gjorde vad jag kunde. Livet går vidare ändå och jag har en känsla av att det står något väldigt bra för mig runt hörnet! Ja det är svårt och man glömmer dem nog aldrig riktigt.. Men man får hitta andra saker i livet som är viktiga för en och kanske dyker rätt person upp för både mig och dig Imre när det är dag! Stor kram till dig!
Alice ♥

2016-01-11 @ 14:55:36
Postat av: Anonym

kram! Imre

2016-01-13 @ 15:25:39

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0