Veganfrukost, inte så svårt!

Nu har jag faktiskt varit vegan i hela två månader! Wohoo! I början så tyckte jag det var svårt vad man skulle äta till frukost eftersom jag fick för mig att man inte kunde äta de flesta bröd.. Vilket jag ganska snabbt insåg var fel eftersom de flesta man kan köpa är helt okej.. Dock föreslår jag att man kontaktar företaget som tillverkar dem ifall där är e-nr som kan vara av animalisk art (detta vet jag tack vara appen Djurvänligt). Sen är det ju självklart absolut bäst om man bakar sitt eget bröd, men det är ju inte alltid man har tid med det.. Men om man tycker det är krångligt så har jag lite tips jag kört på de senaste två månaderna:
 
 
1. Bananpannkaka
Det här är väldigt enkelt och kan göras något nyttigare om man vill. Du tar helt enkelt en banan (förslagsvis relativt stor) och sedan 1 dl vetemjöl (eller grahamnsmjöl då blir den mer matig) och mosar samman. Tillsätt även lite, lite vatten eller soja/havredryck för att få den mer smetig. Å ner i stekpanan med vegansk margarin eller rapsolja!
 
Vill man kan man även tillsätta lite kako, sirap, nötter eller bär. Man får prova sig fram! Snabbt och enkelt!
 
2. Gröt
Gröt är inte så svårt att göra. Köp en gröt du gillar och kok upp med vatten ha sedan sojadryck eller ikaffe som "mjölk". Personligen så undviker jag osmaksatt havremjölk för den tavlan gjorde jag första dagen.. Inget gott alls.. Men smaken är ju som baken så det är kanske någon av er som gillar det!
 
Till gröten brukar jag även skära upp ett äpple, en banan eller apelsin att ha i. Då blir det lite sötare och lite godare!
 
 
 
3. Hummus på macka
På morgonen är man ibland trött, man ska iväg till jobbet och har varken tid eller ork att göra något avancerat. Då gör man som man alltid har gjort (jag i varje fallI), man tar sig 1-2 mackor på morgonen. Du kan ju välja att använda ditt eget bröd som du vet vad där är i eller köpa ett färdigt vegansk i matbutiken. Köp eller gör din egen hummus och kleta på mackan och voila klaaaart! 
 
3.1 Vegansk pålägg
Gillar man inte hummus eller tycker det är besvärligt att göra så har ju bland annat, Astrid och Aporna ett väldigt bra och stort utbud av veganska pålägg att välja emellan. Ja, eller varför inte göra lite mackor med vanliga och hederliga grönsaker? Det funkar lika bra!
 
4. Fruktsallad
Ett annat snabbt och enkelt alternativ är att dra ihop en fruktsallad. Välj två-tre frukter och skiva upp och strö gärna över lite kanel elelr kako och vips, klart att äta! 
 
Hoppas ni nyblivna (eller veteran) veganer har lite nytta av inlägget. Tips är varmt välkomna eftersom jag tycker om att ha många alternativ att välja på som inte nödvändigtvis behöver kosta så mycket!
 
Ha en fortsatt trevlig onsdag!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0