Helg

Då var det helg igen, och jag misstänker att de flesta av er kommer att ha en lugn och skön helg. Själv så kommer helgen spenderas med att plugga men givetvis kommer det finnas lite tid för god mat och lite soffhäng. Känns som att det är mycket nu de här sista månaderna som är kvar som högskolestudent på högskolan här i Halmstad. Nästan lite väl mycket. Men på grund av omständigheterna så blev det lite mer än vad hade tänkt mig från början... Samtidigt så kan ju inte livet alltid vara enkelt, alla stöter vi på motgångar ibland. 
 
Praktiken går jättebra Det var lite segt där ett tag innan jag fick tag i en sista person, men jag lyckades få tag i honom den här veckan så nu känns det som att mitt arbete kan flyta på lite bättre. Men jag har nog ännu inte vant mig vid att stiga upp halvsju varje morgon och sedan vara på jobbet till halvfem för att sedan bege mig hemåt, ibland för att hämta upp mina älskade hundar på vägen men ibland också för att bege mig hemåt direkt. Men det är ju förhoppningsvis såhär det kommer se ut nu när skolan snart är slut.
 
Jag har kollat på lite jobb och sökt ett och annat, samtidigt sitter jag och spanar på om jag ska fortsätta plugga ett tag till och i så fall vad det är jag ska plugga. Med hjälp av kollegorna på praktiken så har jag kommit fram till mycket vettigt och även fått en del andra förslag som jag inte tidigare tänkt på. Men vi får se. Jobb kommer jag fortsätta att söka men jag kommer även söka till högskolor. Det kan vara bra om där finns möjlighet till valfrihet.
 
Idag var det pluggdag, jag har nämligen minst en sådan i veckan eftersom vi under praktiken ska lämna in fem uppgifter. Det var skönt att kunna sova lite längre, och det var välbehövt eftersom jag känner att det kan finnas en antydan till förkylning i kroppen. Pluggandet har väl gått helt okej, men imorgon får jag försöka lägga på ett tempo så jag kan påbörja en annan uppgift på söndag...Men bortsett från det, så skulle jag komma fram till att mitt i allt pluggandet så fick jag en sådan där påminnelse igen. Ni vet om hur livet verkligen är, och att jag egentligen lever i en liten bubbla mellan varven. Som person så är jag väldigt, väldigt förstående när det gäller andra människor. Om mina vänner, familj eller nära kollegor etc lider av någonting så kan jag verkligen känna mig in i deras situation, även om man inte alltid kan förstå. Därför blir jag ibland så förvånad över att andra människor inte har samma förmåga. Det behöver inte handla om att människorna är elaka på något sätt, men ibland läggs saker fram på ett sådant sätt att man inser att de nog har svårt att sätta sig in i en annan människas situation. Ibland önskar jag att andra människor var mer som jag, medan jag i andra fall önskade att jag var mer som andra. Att vara som de som inte tänker sig in så mycket i andra människors situationer hade nog varit rätt skönt för mig som har en tendens att göra det för ofta. För mig har det alltid varit viktigast att tänka på andra före sig själv.. Vilket egentligen är helt fel.  Samtidigt så är jag otroligt glad att jag kan sätta mig in i andra människors situationer och liv, för även om det stundtals kan vara tungt att känna så mycket så kan jag förhoppningsvis någon gång då och då faktiskt få någon annan människa att må bättre. Å då har jag faktiskt lyckats med något bra!
 
Ja nu blev det ett sådär långt inlägg igen.. Men jag bara kände att jag behövde skriva av mig litegrann. Det är inte alltid så lätt att vara jag, men jag är ändå glad att jag är som jag är. Ni får stå ut med allt flummande, för just nu är min hjärna ett litet blurrande.. Med det mesta faktiskt, även om jag har mina ljusa stunder. Önskar er en trevlig helg!
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0