En färgrik dag

Jag tror att de flesta av oss har sådana dagar då vi egentligen bara hade velat dra täcket över huvudet och sova bort dagen. Förr var jag sån väldigt ofta, men eftersom jag är en mycket envis vädur (som förövrigt också tänker väldigt, väldigt mycket...) så har jag gett mig f*n på att jag ska bryta det mönstret. Såhär tre år senare så har jag faktiskt lärt mig att hantera det på ett bra mycket bättre sätt än vad jag gjorde förr. Förr gnällde jag och var tjurig på omvärlden som inte förstod mig. Men idag så försöker jag hitta de små, små positiva sakerna som man faktiskt har i sitt liv varje dag som man bör uppskatta. Även om det låter som en sliten fras så är det ju faktiskt så att även om man har en dålig dag så finns det ALLTID något positivt. Även om det ibland tar lite tid att finna de där små sakerna så finns de där och istället för att fokusera på det där dåliga man känner eller presentationen som inte gick som man tänkt sig, så ska man lägga energin på de där små och positiva sakerna istället. För ju mer uppskattning och tacksamhet du visar i livet, desto mer sådant får du i ditt liv.
 
Ja, jag vet. Det låter för enkelt för att vara sant.. Precis så tänkte jag också för några år sedan, när jag var mer pessimist än optimist. Men vet ni vad? Det är faktiskt precis så enkelt, och det fungerar. Så idag när jag kände att den här dagen inte riktigt skulle bli som jag tänkt mig, så tog jag med mig hundarna på en lång skogs/strandpromenad där vi allihop kunde njuta av de vackra höstfärgerna på träden. Hundarna kunde springa lösa och temperaturen var alldeles lagom för en höstdag som denna! Efter promenaden kände jag att min energi var tillbaka igen och att livet faktiskt inte är så tokigt! Det är jäkligt bra faktiskt!
 
Om jag aldrig har en dålig dag? Jo, det händer faktiskt ändå för en del saker kan jag inte påverka. Däremot så har jag lärt mig att avbryta de här tråkiga och gnatiga tankarna i huvudet (för det mesta i varje fall, jag lär mig ännu att hantera det fullt ut) och ersätta dem med gladare och positiva tankar. Skulle det vara så att det är riktigt, riktigt svårt att avsluta en jobbig tanke så brukar jag sätta på en film eller bra musik och bara drömma mig bort. Då försvinner den/de jobbiga tankarna samtidigt som min fokus ligger på något som jag faktiskt tycker om!  Det får bli mitt tips för dagen, låt aldrig någon eller något förstöra din positiva anda för det finns viktigare saker att lägga sin fokus på!
 
Var rädda om er! Bjuder på lite bilder från min höstliga promenad! 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0