Ett litet, litet liv

Det märks när hösten är här nere i Skåne. För förutom att färgen på träden skiftar i vackra färger och temperaturen sjunker något, så blir man klarvaken varje gång en söt liten fågel flyger in i någon av de stora rutorna härhemma.  Inte nog med det, utan nu har vi även två katter härhemma, min som tidigare var innekatt har fått smak på små söta fåglar och idag kom hon med en av de sötaste småfåglar jag sett. Ja och nu vet jag att hälften av er kommer bli jättearga på mig för att jag gör såhär, men om jag kan rädda ett litet liv så gör jag det faktiskt. Så jag sprang efter henne och fick henne tillslut att släppa fågeln, in med katten och sedan tillbaka till den söta lilla fågeln. Jag lyfte upp den och den verkade oskadd men något yr så jag lät den sitta i min hand ett litet tag. Den gjorde två flygförsök innan den gav upp och dog. Å jag kan inte hjälpa det men jag blev ledsen.. Jag älskar djur så otroligt mycket och det gjorde så ont i mig att den inte klarade det. Nu sitter en del av er och tänker att "Ja men så fungerar det i naturen" och det vet jag om, men det kändes inte bra för det. 
 
När det kommer till djur så tycker jag att det är det absolut finaste som finns. Oavsett om det är vilda djur eller husdjur, det spelar ingen roll. Därför gör det också så otroligt ont i mig när djur inte har det bra eftersom de inte väljer vart de ska hamna någonstans. Hur många människor skaffar inte en katt inför sommaren och lämnar dem sedan i sommarstugan för att dö när hösten och vintern kommer? Hur många människor skaffar inte hund och sedan när det blir jobbigt så kastar man ut dem, ger bort dem eller till och med avlivar dem. Hur många farmdjur (höns, grisar, kor etc.) har man inte sett som lider i för trånga burar eller som är vanvårdade? Nej fy fan, människan är det värsta djuret av dem alla som kan utsätta andra arter för detta! I naturen dödar man för överlevnad, i människans värld finns det många (även om inte alla är det) lustmördare.. Bara kolla på hur man behandlar elefanter för deras betar t.ex. 
 
Nej, att jag inte blivit vegan tidigare är faktiskt väldigt märkligt men jag har inte haft samma stöd som jag har nu heller. Även om mina föräldrar alltid stöttat mig att vara vegetarian (ni minns kanske inlägget om min uppväxt, annars finns det HÄR) så trodde jag kanske att de skulle tycka att jag tog ett steg för långt, men inte en chans.. Snarare tvärtom och det är jag verkligen tacksam för <3! Det känns bra att inte stödja industrin för höns i burar, att inte stödja söndermjölkningen av de stackars korna och veta att jag kan gå och lägga mig med gott samvete på kvällen. Så jag tror att ni kan räkna med att jag efter den här första veganmånaden troligtvis kommer fortsätta att vara vegan. Jag har klarat mig bra de senaste två veckorna och då har jag knappt gjort hälften av dagarna, tänk så mycket lättare det kommer bli framöver när jag faktiskt lärt mig hur jag kan vara vegan på ett bra sätt. 
 
Så för att återkoppla till mitt första stycke så gör jag vad jag kan för att rädda djur, vare sig de är små eller stora, fria eller inte fria.. Om alla djurälskare försöker göra något så kan vi tillsammans göra mycket vare sig man vill bli vegetarian, vegan eller skänka bidrag. Alla kan vi göra något. 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0