Recept

Fick önskemål av en Anonym läsare som brukar kommentera.. eller ja jag tror det är samma person iaf.. Som ville ha receptet på min spenat och fetaost paj så här kommer det.

Ingredienser:
1 Paket smördegsplattor
1-2 paket hackad spenat
1 liten gul lök
2 ägg
2 dl lättmjölk/vatten
Svarta oliver

Jag brukar fuska med pajdeg, jag vet inte riktigt varför men jag misstänker att det har att göra med lite lathet... Så jag köper färdiga smördegsplattor som jag tinar i ugnen. Lägger dem på ett bakplåts papper så fort jag sätter igång ugnen och de tar inte många minuter innan de är så pass tinade att man kan forma dem. Ugnen ska stå på 220 grader.

Därefter häller jag önskad mängd hackad spenat i en kastrull för att tina, man får ha hyfsat hög temperatur men glöm för gudsskull inte att röra om. Annars bränns det fast i bottnen och tro mig.. Man blir aldrig av med den där bräna smaken då! Ett tips är att ta lite mer hackad spenat än vad man tror. Jag brukar köpa Findus små hackade spenat förpackningar men tar då två och häller i  på en gång för det blir så kompakt därefter och man behöver en del för att fylla upp pajformen med.

När spenaten tinat och är "matredo" får man hälla det i en sil med supersmåhål. När spenaten varit fryst finns där otroligt mycket överskottsvatten och för att undvika en kletig och geggig paj så bör man få bort så mycket vätska man bara kan. Därefter lägger man tillbaka spenaten i kastrullen på låg värme och börjar smula ner fetaosten och röra om. Man vill ju att fetan ska smälta och bli jämnare med spenaten, tillsätt därefter hackade svarta oliver och rör om.

Medan fetan och spenaten smälter samman hacka löken i lagom bitar (upp till var och en), fräs i en stekpanna några minuter innan du blandar den tillsammans med spenaten och fetan. Krydda med salt och peppar och örtkryddor efter egen smak.

Därefter lägger du din fyllning i pajformen, men se till att du inte lägger det för högt upp. Alltså över pajkanten eller dylikt för du ska få plats med lite stanning så pajen blir fast i ugnen.

Stanningen är enkel. Ta två ägg och två dl vätska, själv brukar jag använda mig av lättmjölk för mättnadens skull. Voilá, in i ugnen och låt stå mellan 20--25 minuter.

Sen ser den såhär fin ut:



Hoppas ni hängde med på mitt märkliga kokspråk ;)

Kommentarer
Postat av: jessica

mums! en paj i min smak.. om 5 veckor när jag får börja äta igen så ska detta receptet letas upp!=) lagom lätt o ser ändå så gott ut^^

2011-06-20 @ 20:49:53
Postat av: Alice

Tro mig den är superdupergod! Så det tycker jag du gör helt rätt i! Du får skriva och berätta vad du tyckte sen! :D

2011-06-20 @ 20:55:17
URL: http://alicealizee.blogg.se/
Postat av: Maria

verkar jättegod! ska nog prova :)

2011-06-21 @ 00:33:27
URL: http://mariaaa.ratata.fi
Postat av: Alice

Det tycker jag absolut du ska göra! Berätta vad du tyckte sen :)

2011-06-21 @ 06:25:25

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0