Söndag

Hello kära läsare!
 
Då var det redan söndag och i vanlig ordning så har helgen bara flugit förbi i rekordfart. I fredags var det en mysig middag hemma hos pojkvännen med hans föräldrar. Det var supergod mat, lite vin och whisky som vi avslutade med lite kortspel! 
 
Igår var vi hemma hos några vänner och fortsatta med att spela sällskapsspel. Det blev lite Game of Thrones och Carcassonne innan med mysigt sällskap! 
 
Idag har vi kollat några avsnitt Sons of anarchy och om några timmar ska vi käka och bege oss bort till Petter och Lisa för lite söndagsmys. 
 
Jag är nöjd med helgen såhär långt och är ganska så säker på att den kommer fortsätta i samma bra stuk resten av kvällen också. 
 
Hoppas ni alla haft en mysig helg så hörs vi av imorgon!
 
 

Det går framåt

Jag kan inte direkt påstå att jag gillar kylan sådär överdrivet mycket. Snön är okej eftersom den lyser upp och gör det lite mindre jobbigt att stiga upp tidigt på morgonen. Men ja, jag ska vara ärlig, jag längtar till våren! Vårmodet som jag sett såhär långt är förvisso inget att hurra för. Ibland är det en jäkla tur att man ogillar att göra sig av med kläder, annars hade jag nog fått gå runt i trasor eller i värsta fall naken. 
 
Var och pratade med chefen för mitt nya jobb idag. Det känns superduper, men som jag sagt tidigare så avvaktar jag med att säga vart det är tills allt är helt klart. Men det känns bra och jag är säker på att detta kommer bli kanon! 
 
Ikväll gör jag faktiskt inte så mycket. Jag är trött och lite uttråkad faktiskt om jag ska vara riktigt ärlig. "But not every day could be a good day but there's something good in every day". För att muntra upp mig själv och inlägget bjuder jag på den här festliga thumblr:
 
 

Woopa!

Hello again!
 
Var uppe tidigt imorse för att planera projektarbetet med tjejerna. Gick relativt fort idag eftersom vi inte kunde göra så mycket mer, men det blev lite tjejsnack i vanlig ordning. Utöver det har jag hunnit gå på en långrunda med hundarna i snön, jag har handlat, städat och nu har jag en spenat och fetaostpaj i ugnen. Jag är riktigt hungrig just nu.. 
 
Tja.. Det var det roliga jag har gjort idag. Är så trött i huvudet och magen kurrar så, att jag faktiskt inte tror det kommer att bli något mer vettigt idag. Ha en trevlig kväll!
 
 

Tisdag

Om jag har träningsvärk från thaiboxningen igår? Inte riktigt så farligt som jag trodde att det skulle vara, men herrejisses så jävla roligt det var att gå på! Om det inte varit så att jag var lite osäker på hur mycket kvällar jag kommer arbeta i vår så hade jag lätt skaffat mig ett kort på Ultimates thaiboxning. Extra roligt var det ju faktiskt att jag hade lite nytta av mina år som frälst bodycombat-fan. Tekniken satt mycket bättre och det kändes lite mer naturligt, sen är jag självkalrt långt ifrån proffs men fan så kul det var! 
 
Idag har jag varit och kilippt mig med en fantastiskt resultat. Jag brukar klippa mig på Salong Virgin på brogatan i stan. 200 spänn för en klippning med en kanonfrisör! Sen får jag väl erkänna att jag var lite orolig när det var en ny kille som skulle klippa mig idag, men han var minst lika duktig som Elias så jag är supernöjd! 
 
Sen var jag i skolan i en timme innan jag bestämde mig för att just den föreläsningen inte gav mig sådär jättemycket.. Så jag åkte hem. Allt finns ändå på blackboard och i kurslitteraturen så jag behöver inte oroa mig över det heller! 
 
Btw så ser det ut som om jag kommer jobba på ett väääääldigt bra ställe nu i vår. Ska dit på torsdag en sväng, så ni kan väl hålla tummarna lite extra hårt?
 
Nu ska jag plocka undan innan Monika kommer om några timmar. Hörs imorgon!
 
 Ny frisyr!

Monday bloody monday

Även om jag inte är någon U2-fantast så vet även jag att det självklart ska vara sunday bloody sunday även om jag tror de flesta av er hör något helt annat i refrängen.
 
Jag är inte sådär överdrivet förtjust i tidiga måndagar och när jag vaknade imorse hade jag gärna sovit två timmar till. Men då det är kursstart så fanns inte det med på kartan utan det var bara att pallra sig upp och göra sina måsten innan det bar av till skolan.
 
Fördelen med att ha skola så tidigt är ju helt klart att man sedan har hela dagen på sig att göra alla vardagsmåsten (just idag tvättar jag). Sen om jag haft mina böcker så hade jag givetvis pluggat inför reflektionen som ska in på måndag, men eftersom jag var seg och förvirrad över kurslitteraturen så beställde jag dem för typ tio minuter sedan.. Nu är det bara att hoppas på att böckerna hinner hem i tid :). 
 
Idag fick vi också reda på att vi får ändra planer när det gäller vårt b-projekt som vi ska ha nu i vår. Lite tråkigt eftersom vi ställt in oss på ett trevligt samarbete sedan innan jul, men förhoppningsvis kan vi ha ett samarbete till hösten istället. Nu gäller det för min grupp att tänka om litegrann, men vi har ju redan lite andra tankar, så vi håller tummarna för att det går vägen nästa gång. 
 
Btw så ska jag ikväll gå på mitt första thaiboxningspass. I många år har jag haft tanken att börja med någon form av kampsport, speciellt thaiboxning faktiskt. Orsaken till att jag inte gjort det är av fåfänga skäl faktiskt.. Som tjej kan man gå ganska rejäla smalben, inget jag personligen finner sådär lverdrivet attraktivt, men alla är ju olika. Trots det ska det ändå bli sjukt kul att testa, tur Monika kom med den här briljanta idén! 
 
Nu ska jag ta lite kaffe och sedan ska hundarna ut och rastas!
 
Hörs sen!
 
 

I love good news

Hello!
 
Idag är det en riktigt bra söndag, fick ett kanonbesked per mail för lite mer än en timme sedan. Vad det gäller berättar jag inte förrän allt är 100% säkert, men det verkar lovande ;)! 
 
Idag har jag tillbringat en del tid hemma, men jag har också hunnit rasta hundarna i snön. De blir som valpar varje gång snön faller. Normaltsätt är det Kola som är den barnsliga av dem, men i år har nog Keddy varit den som uppskattat snön mest.
 
Förutom tvättstyället som står mellan datorn och tv:n så har jag lyckats få till en rejäl mysstämning härhemma. Älskar söndagar, i alla fall vissa en söndag som denna. Hoppas att alla haft en lika mysig söndag som jag. Det som återstår just nu ör lite hemalagad thaigryta med min fina pojkvän och sedan blir det spel och film misstänker jag. Hörs imorgon!
 
//A
 
 
 

Helt slut i rutan

Efter en trevlig fest hemma hos pojkvännens kompis igår, så är jag helt slut idag. Jag sov länge och när vi käkat frukost blev det bara häng i soffan.. Det känns nöstan som om det skulle kunna vara söndag idag, men som tur är så är det bara lördag. Det ser ut att bli en ganska lugn lördag och just idag är jag helt klart nöjd med det! Den största ansträgningen idag kommer bli att gå ut med hundarna på långrunda, sen blir det nog inte många muskler som rör sig. 
 
Önskar er en trevlig lördag så hörs vi imorgon!
 
 

Halvvägs igenom utbildningen

Idag var mardrömskursen äntligen över! Även om vi saknade en medlem i gruppen så körde vi vår redovisning och är äntligen halvvägs genom vår utbildning. Tänk så snabbt tiden har gått? Det känns inte alls som om jag redan har pluggat i 1,5 år.. Det sägs ju att tiden går fort när man har roligt! 
 
Ikväll blir det lite fest, men innan dess ska jag käka lite och mysa lite för mig själv i min nystädade lägenhet. Hopas ni har en grym fredag!
 
 
 
 

Hemtenta klar- check

God kväll kära läsare!
 
Då har jag skickat in hemtentan för några timmar sedan och ja, nu får det helt enkelt bära eller brista! Det har tagit mig nästan en veckas skrivande och personligen så är jag ganska nöjd med det hela. Ni får gärna hålla tummarna för mig att det går bra hela vägen. 
 
Imorgon är det redovisning och vid 15.00 imorgon så är den här låååååånga delkursen äntligen slut. Tacksam att jag haft goa gruppkamrater att arbeta med, annars hade det nog varit omöjligt att stå ut. Ibland kan det ju faktiskt vara när lärarna väljer grupper, fast normaltsätt brukar jag förespråka att vi får välja själv :P. 
 
Förutom att gå igenom hemtentan idag så har jag också hunnit gå på lunch med en go granne! Det blev thaimat och massor av mysigt prat. Tänk vad lycklig jag kan vara som har fått så fantastiska grannar?! Gotta love it!
 
Nej, nu ska jag sitta och surfa runt och bli ännu fattigare på eBay. Hörs imorgon!
 
Over and out. 
 
 

Reafynd från England

Jag lovade ju att lägga upp bilder på mina nya bodies som jag beställde från asos för några veckor sedan. Så here they come! Btw så tog jag bara jeanshortsen och de röda läpparna blev det bara för jag skulle ha något, orkade inte planera sådär överdrivet mycket för att bara testa dem :P. 
 
alicealizee @instagram 
alicealizee @instagram
Glöm inte följa mig på instagram ni som tycker det går segt med uppdateringen här :)! 
 
 

What's up

Orsaken att jag för tillfället inte uppdaterar sådär överdrivet mycket beror på att jag bara pluggar och är i skolan hela tiden. Jag vet att det inte är sådär jätteroligt för er att läsa och dessutom blir det otroligt enformigt att skriva om. Hoppas ni kan stå ut en vecka till då det ska skrivas hemtenta och finslipas på arbetet, sen blir det lite lugnt någon vecka. Förvisso har jag en känsla av att jag kommer uppdatera här lite senare idag eftersom mina fina bodies från Asos damp ner i brevlådan igår ;). 
 
Helgen har varit bra. Även om jag i huvudet är mer zombielik än mänsklig för tillfället så har jag lyckats släppa plugget litegrann då och då. I fredags var jag hemma hos en twitterkompis som hade fest. Vi har ju faktiskt haft kontakt över nätet i säkert två år men av någon orsak har det aldrig blivit av att vi faktiskt träffats. Ja förutom att jag sett honom ibland när jag kört förbi och sådär då. Riktigt trevlig fest var det med härliga människor! Jag slutar aldrig förvånas över hur liten världen är, en del av människorna på festen kände mina gamla chefer nere i Malmö. Hur ofta händer det? 
 
Sen igår hade vi lite goa vänner över på en spelkväll. Jag blev introducerad för en superroligt spel där man ska bygga vägar, åkrar och fort. Dessvärre vågar jag mig inte på ett försök att stava spelets namn för jag är ganska säker på att det kommer bli så fel det bara kan.. Så jag får återkomma med det :P.
 
Idag har jag pluggat lite, det har jag förvisso gjort sedan i fredags. Jag har skrivit på hemtenta å sådär då.. Sen kom jag precis in från en go löptur i blåsten, ska ta mig ett käckebröd och sedan tänkte jag ta hundarna på en liten promenad innan duschen.
 
Hoppas alla haft en kanonhelg, så hörs vi snart igen!
 
 

Effektivitet

Idag var det första dagen i skolan på minst två veckor. Detta innebar såklart att jag sov lite halvkasst och inte var direkt överpigg när klockan ringde imorse. För att inte tänka för mycket gick jag upp andra omgången klockan ringde och åt frukost med Jocke som var uppe lika tidigt idag. Jag tog hundarna på morgonpromenaden och sen var det bara att klä sig och sticka iväg. 
 
Idag var det bara jag och en annan tjej från gruppen men man ka nnästan tro att vi var fler för vi var ruskigt effektiva idag. Jag är sjukt nöjd med det vi satt ihop och jag hoppas att resten av gruppen är lika nöjd med det. Imorgon och på onsdag är det handledning och sedan är det bara en vecka kvar tills arbetet ska vara inne :O. Fast jag är inte så nervös längre och det känns riktigt gött!
 
Min tanke, rent motionsmässigt, var egentligen att ta en löptur idag. Den där lite längre som jag normaltsätt brukar ta. Dessvärre känns det som om hela himlen öppnat sig så istället tänkte jag köra lite MRL och core härhemma. Det är ju också riktigt effektivt, dock kände jag egentligen för konditionstr'äning idag.. Kanske imorgon. 
 
Hoppas ni har en fantastisk dag så hörs vi snart igen!
 
 

Back to reality

Jaha, då är det officiellt den sista helgdagen imorgon och den dag då man senast ska "städa" bort julen. De flesta jag känner älskar att städa bort julen, medan jag varje år blir lite ledsen varje gång det är dags att packa ner alla julgrejer. Samtidigt förstår ju även jag att inte julsakerna kan stå uppe året om, då försvinner den där mysiga och charmiga julkänslan som uppstår varje gång man får lov att ta fram dem! Lite ledsen i ögat är jag trots allt, så ikväll passar jag på att mysa ordentligt härhemma! 
 
Det har varit en lugn men bra helg för min del. Har haft lite vänner på besök och varit iväg och besökt lite godingar så jag är helt klart nöjd med helgen. Lite trött just nu men jag tror det kommer ordna upp sig när maten är klar :).
 
Imorgon ska jag tillbaka till allvaret i skolan, vi ska fortsätta med vårt grupparbete som ska lämnas in den 17:e så det blir inte direkt någon mjukstart för vår grupp. Fast det kanske är lika bra att bara kasta sig in i det direkt trots allt, jag menar varför ska man börja på latsidan? 
 
Nej, nu har jag nog inget mer kul att berätta för idag. Dessutom drar magen ihop sig av hunger, så vi hörs snart igen!
 
Over and out!
 
 

Summering av 2013

Jag vet att det har gått några dagar och att det hunnit bli nytt år. Men eftersom det varit fullrulle sedan julafton med massor av roliga saker på agendan så har det inte funnits tid för en summering. Nu såhär en fredagseftermiddag innan vännerna kommer hit tänkte jag passa på att summera 2013. 
 
2013 var ett år av många händelser, både bra och dåliga. Om jag ska vara riktigt ärlig så har jag självklart valt att fokusera på de bra händelserna som hänt men en del av de dåliga har också lärt mig läxor (eller påminnt mig om gamla händelser). 
 
Under året som gick så har jag haft otroligt mycket i skolan. Det har varit mestadels roligt eftersom jag har lärt mig så mycket nya saker och fått upp ögonen för saker jag aldrig trodde jag skulle tycka om. Mellan varven har skolan också varit tuff, under våren hade vi en del grupparbeten som gick otroligt trögt eftersom en hel klass nästan missuppfattade alla uppgifter som gavs i kursen. Vilket resulterade i att vi fick komplettera under nästa delkurs som även den hade en hel del gruppuppgifter. Det var tungt då och vi var trötta men det slutade i alla fall bra eftersom vi efter det lärde oss att hellre fråga löäraren en gång för mycket än att behöva göra om arbetet. Dessutom så har jag och mina fina tjejer lyckats klara allt vi gjort i skolan den resterande delen av året. 
 
Under sommaren var det fullt ös. Jag fick uppleva min första festival någonsing och hann med två det här året. Den första festivalen var Rosenberg som hålls lite utanför Halmstad. En underbar festival med så otroligt härligt folk och gemenskap. Andra festivalen var lite större och den hade väl sin charm, men i ärlighetens namn så slog den absolut inte Rosenberg. Det som var klart bättre var att det var större band som spelade och kanske lite mer i min smak. Jag kan i alla fall konstatera att festival-livet var helt okej och absolut en kul erfarenhet. 
 
Utöver festivalande i somras hann jag också med att åka till Rhodos och London med min underbara pojkvän. Favoriten är dock fortfarande London, ni som känner mig väl vet att jag älskar London mer än något annat. Jag dras helt enkelt dit! Fördelen med Rhodos var ju klart att vi kunde sola och bada, men det är nog inte något ställe jag kommer åka till igen. 
 
Hösten har varit lite tuff från och till. Jag har insett att trots att man gör som man ska och litar på en del människor så kan man fortfarande bli besviken. Man tror att människor som säger sig uppskatta en gör det, men istället vänder de en ryggen för att skydda sitt eget skinn. Dessutom pratas det skit och sprids lögner om en därefter.. Jag har i alla fall valt att se det hela som en otrolig befrielse och hoppas att de människor som faktiskt träffat mig och känner mig valt att inte tro på allt skit som cirkulerar. Jag tror på karma och vet att de som gör andra människor illa får igen det, förr eller senare. 
 
Fördelen med den här händelsen jag talar om är att de underbara människorna jag har runt om mig visat hur mycket de faktiskt bryr sig om mig. En del personer har kommit från helt oväntat håll och de personer jag håller närmst om hjärtat har verkligen varit där från dag ett och följt mig hela tiden då det var kaos. Tack för ni finns i mitt liv och jag älskar er! Jag misstänker att ni själva vet vem ni är;).
 
Avslutningsvis tänkte jag berätta om det som jag är mest stolt över efter det här året. Sedan jag tidigt i september bestämde mig för att ändra mitt tankesätt och leva ett mer positivt och glatt liv, så har jag faktiskt hållt det. Jag mår mycket bättre och jag är mycket gladare. Varför oroa sig för saker som kanske inte ens kommer inträffa? Varför gå och oroa sig för allt när man kan välja att se allt från den positiva sidan och må bra istället? Allt jag behövde var bara ett uppvaknande. Så till alla er som hellre ser nackdelar före fördelarm varför? Sluta med ditt självplågeri och njut av det som är gott i livet. Alla har vi dagar då man tycker livet är mindre roligt, men tänk då istället på allt gott som händer omkring dig. Jag vet det är svårt, även idag kan jag ha en dålig dag ibland, men sedan jag bestämde mig för att vara mer positiv så har jag faktiskt lyckats vända på de där jobbiga dagarna. 
 
Japp, det var det hela! Hör av mig när jag finner lite mer tid att skriva. Ni som vill se vad jag sysselsätter mig mig när jag inte sitter och skriver kan följa mig på instagram istället: alicealizee 
 
Trevlig kväll!
 
 
Nyårs outfit